Új hozzászólás Aktív témák

  • tibor123

    tag

    válasz elis #5948 üzenetére

    Hello!
    Valóban nem új model, de a Sony cx115 még régebbi, talán már boltban nem is lehet kapni. Számomra 2 dolog a legfontosabb egy videókamerában. Az egyik a képstabilizátor, a másik az érzékelő mérete és a száma. Minél nagyobb, vagy minél több az érzékelő egy videókamerában annál szebb videót készíthetsz vele, főleg rossz fényviszonyok között jön ez ki igazán. Persze, ezt csak nagy általánosságban lehet mondani. A zoom, éritőképernyő, wifi, stb. számomra nem annyira fontos.
    A hc-v720-at még nem ismertem ki igazán, ezért nem is merem még ajánlani. Teszteltem a hc-v500-al egyszerre, leírom a tapasztalataimat.
    Mindkét gép külsőre nagyon szép, tetszetős, a720 kicsit robusztusabb. Szabadban nappali fényviszonyok között, a rögzített videók minőségében nem láttam külömbséget. Nagyon tiszta, éles felvétel. (szerintem jobb mint a te gépedé) Ne tévesszenek meg a youtube videók, itt nincs minőség. Ezek az idétlen mp4 videók köszönőviszonyban sincsenek az eredeti m2ts videókkal. Gyenge fényviszonnyok között a 720 jobban teljesít, élesebb, kontrasztosabb a kép. A videólámpa bekapcsolására is nagyobb képjavúlással reagál. Kijön a duplaakkora érzékelő előnye. Mindkét gépnek 50x a kiterjesztett zoomja, az 500 tudja is ezt, nagyon szép a kép, a720 35-40x-nél tudja ugyanazt a képminőséget. Valószínűleg a nagyobb szenzor átka ez, de valamit valamiért. A720-nál több beállítási opció érhető el, 5.1 mikrofon, nagyobb szélzajcsökkentés. Mindjárt írok wifiről is, csak van egy kis dolgom.

Új hozzászólás Aktív témák