Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #36179 üzenetére

    "Semmi jelenség nincs."

    Jelenség alatt azt értettem, hogy az AMD túlfeszelve árulja a kártyáit. (Az általam olvasott hozzászólás szerint) ehetne a polaris és a vega is jobb minőség - azonos teljesítmény kisebb fogyasztás mellett -, de ezt nem minden lapka tudja.
    Persze tudom, hogy szerinted ez a jelenség nem létezik. Minden feszültség pont úgy jó, ahol van, hiszen a szaharában is ugyanezt a kártyát árulják.

    "Miért vágnál meg egy lapkát nagyon?"
    Ugyanerről beszéltem én is. Hogy a lapkákon nincs annyi hiba, ami indokolttá tenné a még vastagabb vágást. Hovatovább szerintem a vega56 lapkákat sem tranzisztorhiba miatt vágják, hanem részben a lapkaminőség miatt, részben a piaci szegmentálás okán.
    Ha a lapkákat jobban válogatnák és minden termék (vega64, vega56) esetében esetében alacsonyabb feszültséget állítanának be, az ugyebár alacsonyabb fogyasztást eredményezne, de kevesebb lapka felelne meg ezeknek a követelményenek. A jelenlegi vega 56 követelményeinél jobb paramétereket (iso-frekvencia alacsonyabb feszültség mellett) meg nem felelő lapkákat lehetne szegmentációs célból tovább vágva Vega48.ként is adni.
    De ahogy mondtad: a jelenlegi specifikációkkal is el tudnak adni minden legyártott vega lapkát. Azt a kérdést szoktam feltenni: miért nem akar az AMD többet eladni? De többet pedig valamilyen kapacitás limit okán - lett légyen az gpu lapka, vagy memória - nem is tudnának gyártani.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák