Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    Topikgazda

    válasz Molk #3273 üzenetére

    Őőőő.... Szerintem kezdjük az elejétől. :)

    Az AI Tweakernél állítod a CPU SOC Voltage-t manuálisan?

    Itt fent ugye a "rossz" 1.4V látható beállítva, tippre ez az egyik fő ok, ami miatt sokaknál a "régi" BuildZoid féle beállítások nem mennek.

    (Szerk.: Banyek, véletlenül elküldtem...)

    Szóval ha itt auto-ra állítod, és sima EXPO I. értékkel indítod el, akkor OK?
    Szvsz innen indulj el, és szépen, tyúklépésekben kezd el a beállításokat finomhangolni.

    Én relatíve szerencsésnek mondom magam, de nálam se meg pl. az FLCK 2200Mhz-en, sőt, már 2133Mhz-en is kiakad egyik-másik stabilitás-teszt, így csak 2100Mhz-en megy. Szintén nem stabil 6400Mhz-en a ram, de nem akarok több feszt adni neki, memória stressz tesztnél így is 63,8°C-ig felszalad a hőmérséklete.
    A tCL 32 sem megy, ezért köztes értékekkel kezdtem el játszani. És így tovább, tényleg kismillió kísérletezés és stabilitás-tesztek futtatása után.
    Nagyjából 4 napi tesztelgetés után jutottam el ide:

    Szvsz el kell engedni a BuildZoid féle időzítéseket, és kicsit kísérletezni, mi stabil az adott feltételek mellett. Hogy egy példát mondjak, BuildZoid idejében az volt a mondás (ha jól rémlik), hogy 2033Mhz-es FCLK-t kell 6000Mhz-es RAM sebességnél beállítani, mert túlvezérli akkor a RAM-ot 6100Mhz-re. 6200Mhz-es RAM sebességnél pedig 2133Mhz-et kellett, mert akkor 6300Mhz lett az eredmény.

    Na ezt a bugot például javították a 1616-os BIOS-ban...

    Én kismillió forumot átolvastam most a témában, és néha tök ellentmondó dolgokat lehet olvasni a tRFC vagy a tREFI kapcsán. Ezért érdekes, amikor valaki részletesebben tesztel (mivel szakmába vág, ezt tudom értékelni :DDD ), [itt egy srác pl. tök igényesen végigtesztelte, hogy az Ő ram moduljainál milyen beállítás mennyit számított]

    De példáult a tREFI-nél én nem láttam túl sok értelmét felvenni 65535-re, 48000 - 50000 körül találtam meg a legjobb és legstabilabb átlagot...

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák