Sims 2 Castaway Mobile Teszt

Hirdetés

Mai tesztem alanya a Sims 2 Castaway című játék, mely az EA műhelyéből származik. A játékot elsősorban nem csak a sorozat szerelmeseinek ajánlom, szerintem mindenkit le tud kötni több órára is. A játék az első indítás után rákérdez, hogy milyen nyelvet szeretnénk használni( angol, francia, olasz, német, spanyol), utána pedig, hogy szeretnénk e bekapcsolni a hangokat. Ez pozitív dolog. A hangerő viszont nem állítható sajnos, nekem pedig olyan elemi erővel törtek elő a hangok játék közben, hogy hamar ki kellett kapcsolnom a zenét. A hangokkal más gond nincs, amikor a sziget egy másik részére megyünk mindig megszólal egy kis dallam, a menüben is szól zene.

A menüben az alábbi lehetőségek tárulnak elénk: Új játék, Beállítások( nyelv, zene, vibráció ), Segítség, Infó a játékról és a készítőkről, Több játék, Kilépés. Elindítva a játékot, egy rövid töltés után egy szigeten találjuk magunkat főhősünkkel, a játék alatt végig őt kell majd irányítanunk. A sziget ahova kerülünk több részből áll, melyek a játék folyamán fokozatosan nyílnak meg előttünk. A játék mindig tölt egy rövid ideig ha a sziget egyik részéről a másikra megyünk.

A sziget különböző részei változatosak, a grafika szép. A sziget többi részén találkozunk más hajótöröttekkel, majmokkal és egy szellemmel is. A játék során különböző feladatokat kell tejesítenünk, olykor az egész szigetet bejárva. Ha simsünknek szüksége van ételre, többféle lehetőségünk van kaját szerezni neki, rázhatunk le kókuszt és banánt a fáról, miután megszereztük a lándzsát foghatunk halakat, termeszthetünk magunknak kukoricát, cukkinit, ananászt. A nyersanyagokat nem tudjuk megenni, a későbbiekben a főhős barátnőjévé váló egyik hajótörött tud neki kész ételt főzni belőle. Több dolgot fel tudunk szedni és ezekre szükség is lesz a későbbi küldetéseink során. Vannak azonban veszélyes dolgok is, például rázhatunk le a fáról kaptárat, hogy mézhez jussunk, de megtámadnak a méhek és csökken a főhős komfortja és energiája. Másik veszélyes dolog még egy piros bogyó amit ha felveszünk akkor szintén veszítünk energiát, de később megehetjük. Vannak a szigeten csapdák amibe ha belemegyünk meghalunk. Pl.: futóhomok, örvény, láva.

A kapcsolatépítés a többi hajótöröttel fontos, tőlük kapjuk az új küldetéseket, és később más is kialakul köztük. Főhősünk flörtölhet a többiekkel, lehetnek szerelmesek és testi kapcsolat is lehet közöttük. A játékban ez egy nagy WOOHOO!!! feliratként jelenik meg, mind hangban mind képben. Utána pedig a másik fél elmegy aludni és horkol. Mindegyik szereplő ugyanúgy, érdemes meghallgatni vicces hangja van. Főhősünk nem csak a nőkkel kerülhet testi kapcsolatba.

A játékban található több, a küldetésekhez kapcsolódó minijáték, pl.: itt a piros hol a piros, egy kis szörf, tánc, félkarú rabló stb.

Miután minden küldetést megcsináltunk, főhősünk elhagyhatja a szigetet, de utána a menüből vissza tudunk menni újra a szigetre, de csak addig míg új játékot nem kezdünk. A játék végén kapunk egy kis összegzést a szigeten töltött napokról, összegyűjtött dolgokról.

Itt egy rövid videó a játékról:

[Videó]

Hangok:****
Irányítás:*****
Grafika:*****
Játékmenet:****

Eddig még nem játszottam Sims játékokkal más platformon, és először eléggé furcsa volt, de aztán hamar belejöttem. Ez a játék több órára le tudja kötni az embert. Ajánlom mindenkinek.

(A teszthez Nokia E51-es készüléket használtam)

Azóta történt

  • UEFA EURO 2008 Mobile teszt

    Az EB előtt nemsokkal már szinte mindenki focilázban ég, így, hogy én se lógjak ki a sorból a mai tesztem alanya az UEFA EURO 2008 mobilos verziója lesz, amely az Electronic Arts műhelyéből került ki.

Előzmények

  • Dirt Mobile Teszt

    A teszt alanya a címben is említett Colin Dirt mobilos verziója. A pályák változatosak, a grafika szép, az autók kidolgozása is jó, bár azért már láthattunk szebbeket is...