Hirdetés

Medal of Honor: Airborne (Preview)

Hirdetés

Emelkedj fel az égbe a Medal of Honor Airborne™ játékban, hogy aztán ledobhassanak egy földi harc kellős közepébe, ahol megpróbálhatod megfordítani a II. világháborút.


[kép]


A kezdetek kezdetén az EA Games a Medal of Honor: Allied Assaulttal állt elő ami kellő képpen sikert is aratott. A nagy sikerre való tekintettel felbuzdult a cég és még két kiegészítéssel gazdagodott ez a remek sorozat. Nevezetesen a Spearhead és a Breakthrough gyarapította az EA és ezáltal a játszadozni vágyok polcait. Valamint kijött még egy teljesen különálló játék is ami a Pacific Assault nevet kapta még 2004-ben.


[kép]


Igen-igen, telnek múlnak az évek, és már itt is van 2007 ami azt jelenti, hogy bejelenthetjük eme remek FPS sorozat folytatását ami a Medal of Honor: Airborne címre hallgat. Ezúttal újra Európába kerülünk, bár most egy 82-es ejtõernyõs hadosztály segítségével.

A látványra nagyon figyeltek a készítők most is, mint mindig. Egy újabb remek szoftverrel találtam magam szembe, miközben a demóval szórakoztattam magam. Na meg persze a fizikája is valami eszméletlen a játéknak. A készítők ígéreteit betartva három lényegi újítás került az Airborne-ba, melyek az eddigiektől nagyon eltérő játékmenetet eredményeznek.


[kép]


Megszokhattuk az eddigi first person shooter-es játékokban, hogy egy adott fix útvonalon indulva haladhatunk, és vihetjük végig az adott missziót, vagy egy-két mellékes útvonalon mehetünk. Nos, ez az Airborne-ban gyökeresen megváltozik. Ugyanis minden pálya egy ejtőernyőzéssel kezdődik, és ezáltal az adott terület bármely pontjára navigálhatjuk a karakterünket. Tetőre, párkányra ezáltalal közvetlen egy szobába is, vagy akár egy náci fejére is landolhatunk, hogy egy jól irányzott rúgással leterítsük. Ennek csak a fantáziánk szab határt. Bárhova is érkezünk az adott map-ra, bármilyen irányból megközelíthetjük a kisebb-nagyobb csoportokot és ezáltal támadhatjuk a temérdek ellenséget. Az egyik nagy újítás a korábbi Medal of Honor játékokhoz képest a szabad játéktér. Ami valóban szabad, és ami a pl.: a Call of Duty 2 esetében is csak ígéret maradt.


[kép]


A mesterséges inteligencia is jelentősen fejlődött a korábbi részekhez képest. A fejlesztők az ''Affordance'' nevet adták neki, ami annyit tesz, hogy a gép is állandóan keresi és kihasználja az adódó lehetőségeket. Ezáltal hiába tervelünk ki egy számunkra remek taktikát az adott pályán, azzal is számolnunk kell, hogy a gép meglep minket, mivel ő is ugyanezt választotta. Ez hihetetlenül megdobja a játékélményt. Így például ha mi a landolásunk segítségével akarjuk meglepi az ellent, lehetséges, hogy ők is ugyanezt csinálják. Minden ilyen esetben, ezzel számolnunk kell majd. Vagy ha van egy géppuskaállás akkor nem csak mi, hanem a gép is igyekezni fog arra, hogy azt megszerzze, és ezáltal iktatja ki a csapatunkat. Természetesen a mi csapattársaink se buták, a félreértések végett. Az M. I. arra is képes lesz, hogy visszavonulót fújjon, ha reménytelennek látja a helyzetét. A különböző nemzetiségek katonái is nagyon sajátságosan, pontosabban élethűen reagálnak a szituációkra, pont ugy, mintha a valóságban tennék. Pl.: az olasz katonák precizen, szépen rendezetten próbálnak támadni, még a németek egyből a ''lecsóba csapnak''. Minden valóságra szabott, elfelejthetjük azokat az olykor vicces jeleneteket, amikor az ellen a pálya másik végéből próbál ránk célozni, persze reménytelenül.


[kép]


Ha a gép ''szarban'' van, az erősítés is a levegőből érkezik. Ők is, ugyanugy mint mi, bárhová landolhatnak, és kezdetik meg a földi csatát. Alapjában véve mi jelentősen meghatározhatjuk az adott misszió menetét, azáltal, hogy hova érkezünk az adott terepre.
Miután megtisztítottuk a helyszínt számolnunk kell majd a visszafoglalás lehetőségével is a nácik részéről.


[kép]


Nagyon változatos helyszíneket fog kínálni a szoftver, az adott pályán való taktikázásnak csak a képzeletünkön múlik majd. A remek játékélmény garantált (egy keményebb PC sem árt), persze, ha ilyen lövöldözösmeghalódfpsesmásodikvilágháborús játék pártiak vagyunk. Ejtőernyőre fel, induljon a misszió szeptember elején!


Medal of Honor: Airborne demó:
[link] 1366,96 MB
Hivatalos site:
[link]
Trailer:
[link]
mcroberto képei + bm:
[link]mongi_

Hirdetés