Global Race Raging Thunder teszt

A mai tesztem alanya a Global Race Raging Thunder nevű autós játék. A menübe belépve egy kellemes zene fogad bennünket, melynek hangerejét az options menüpont alatt 10 lépésben állíthatjuk. Ugyanitt van lehetőségünk nyelvválasztásra (angol, spanyol, francia, olasz, portugál, lengyel, török, indonéz, kínai, német), valamint állíthatjuk a hangeffekteket szintén 10 lépésben és beállíthatjuk, hogy autogázt akarunk használni vagy sem.

A start game menüpontot választva választhatjuk az egy illetve többszemélyes módot. Ezzel el is árultam, hogy van multiplayer a játékban. Bluetoothon keresztül tudunk egy vagy több másik készülékkel játszani.

Single player módban választhatunk Arcade, Championship és Time Attack módokat. Arcade módban kiválaszthatjuk az autónkat, majd a versenyben a pályán lévő checkpointokat időre kell teljesítenünk, 2 CP között 45 másodpercet kapunk. Championship módban kiválaszthatjuk az autónkat, aztán a pályát ahol versenyezni szeretnénk. A feladat egyszerű, meg kell nyerni a versenyeket. Time Attack módban kiválaszthatjuk az autónkat és a pályát is, a cél a legjobb köridő elérése. Nem ejtettem szót az autókról, 3 féle van a játékban, egy Frog, egy Shark és egy Cheetah nevű autó. Ezek a külsőségeken kívül gyorsulásban, végsebességben és irányíthatóságukban is különböznek egymástól. Pályákból 5 féle van, Párizs, Moszkva, San Francisco, Rio de Janeiro, Jakarta. Ezek a pályák nagyon változatosak, Párizsban találkozhatunk az Eiffel toronnyal, San Franciscoban a Golden Gate híddal, Moszkvában havas pályán versenyzünk.

A játékban szedhetünk fel Powerupokat, 2 féle van, az egyik nitró, a másik pedig egy Stoptábla, ami pár másodpercre egy röhögés kíséretében lelassít minket.

A kereszteződésekben le vannak zárva azok az utak ahová nem szabad menni, azonban van egy apró bug némelyik ilyen helyen, ha nem vigyázunk akkor könnyen átmehetünk rajtuk és kezdhetjük is előről a versenyt.

Az irányítás jó, mindegyik autó más, valamelyik könnyebben, valamelyik nehezebben irányítható.

A hangok nagyon jók, játék közben szól egy zene folyamatosan ami mint korábban írtam több lépésben állítható, valamint van motorhang és a fel- illetve leváltásoknak is van hangja!

Hangok:*****
Irányítás:****
Grafika:*****
Játékmenet:***

Összességében egy nagyon jó játék, szép grafikával, nagyon jó hangokkal, multiplayer lehetőséggel, sok jó ötlettel. Negatívumként csak azt tudnám megemlíteni, hogy szerintem kevés autó illetve pálya került a játékba, bátran ajánlom mindenkinek!

(A teszthez Nokia E51-es készüléket használtam)

Véleményeket, kritikákat szívesen fogadok:-)

Azóta történt

  • Phil Taylor's Power Darts '08 teszt

    A mai tesztem alanya a Phil Taylor's Power Darts '08 címet viselő darts játék. Ugyan nem mindennapi próbálkozás mobilra dartsos játékot készíteni, de nemcsak a sportág szerelmeseinek éri meg kipróbálni.

Előzmények

  • Dirt Mobile Teszt

    A teszt alanya a címben is említett Colin Dirt mobilos verziója. A pályák változatosak, a grafika szép, az autók kidolgozása is jó, bár azért már láthattunk szebbeket is...