Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz CPT.Pirk #13442 üzenetére

    A parancsok gyári rommal nem működnek, azokból hiányzik a parted parancs. Custom romokkal (mokee/cm/stb.) használható. Megfelelően telepített adb driver, működő és engedélyezett adb kapcsolat kell hozzá, valamint telepített/engedélyezett root jogosultság a telefonon.
    Az idézett parancsokat parancssor alatt kell indítani. Ha az adb fel lett véve a PATH alá, akkor bárhol lehetünk, ha nem lett akkor az adb-t tartalmazó könyvtárba kell lépnünk, és ott kell kiadni őket.
    A belső sd-n lehetőleg ne legyen semmi, mentsük le, mert az a tárterület fog lecsökkenni, úgyis elveszik rajta minden. A belső tárhelyet is célszerű lementeni előtte, mert lehet hogy az átméretezés után formázni kell. Elvileg lehetne futó rendszer alatt is csinálni, bár olyankor a rendszer fogja mindkét átméretezendő partíciót, ha lehet akkor inkább ne kockáztassunk, futó rendszer alatt nem engedi leválasztani mindkét partíciót. Legjobb twrp alól végezni a műveletet. A mount menü alatt a data és az sdcard előtt ne legyen pipa, a system-et meg pipáljuk ki (valószínű azon van a parted parancs, valaki akinek van működő V5-je az kipróbálhatná).
    Ha ezek megvannak, akkor lehet ellenőrizni az adb kapcsolatot, megnyitjuk a parancssort, elmászunk az adb könyvtárába, és kiadjuk az

    adb devices

    parancsot. Ekkor válaszul valami hasonló kell megjelenjen:

    List of devices attached
    bc9abcdf3456 recovery

    A recovery előtt mindenkinek más karaktersor lesz, de ha van valami akkor jó a kapcsolat. Futó rendszer alatt a recovery szöveg helyett device szöveg van, az adb kapcsolat akkor is jó, de partícionálásra ugye nem ajánlott. Ha a List of devices sor alatt nincs semmi, vagy nem a recovery szöveg van akkor nem lesz jó, akkor bizonyára valami driver hiba lesz, addig kell küzdeni amíg nem áll elő a fenti állapot.
    Ha jó, és működő kapcsolat van recovery módban akkor lehet a parancsokat szép sorban kiadni.

    Ha twrp van, de nem áll össze az adb kapcsolat, akkor is lehet esély megcsinálni. Nekem a redmi2 twrp-ben az advanced menüben van egy terminal gomb, az előhoz egy rendszergazdai parancssort. Valaki V5-ös beírhatná, hogy abban a twrp-ben van-e ilyen lehetőség. Ha van, akkor a fent írt mount alatti ki-bepipálások után itt a terminal-nál is be lehet írni a parancsokat, azzal a különbséggel, hogy az elejéről az

    adb shell

    részeket le kell hagyni, csak azokat kell bepötyögni, ami az adb shell UTÁN van.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák