Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz norbert400 #1305 üzenetére

    Hát ezek tényleg nem ismerik a magyar vámjogot...
    Itt nem az megy mint a világ másik felében hogy ráír egy tetszőleges árat és megnevezést és azt elfogadják.
    Átmegy a gépen, ha gyanús akkor küldik a papírt és be kell küldeni a vásárlási rendelés visszaigazolást, banki bizonylatot az utalásról és az alapján történik a vámkezelés. Senki nem foglalkozik vele hogy mi van a csomagra írva. Valóban fel is bonthatják ha jónak látják, illetve a banktól is lekérhetik az utalási infókat.
    Ezek meg azt képzelik, hogy ha meg akarják vámolni akkor majd ők küldenek egy papírt hogy ez egy gyerek játéktelefon és rendben is van minden. Ezek után hadd ne mondjam hogy mit várhat az ember az 5 dolcsijáért. Biztos nagyon fognak csodálkozni hogy nem ér semmit a sajtpapírjuk mert nem egyezik a banki tranzakcióval. Biztos ki fogják fizetni azt a ~16000 áfát és 2500 vámkezelést? Kíváncsian várom a híreket.

    Egyébként talán dél-amerikaában vannak még ilyen rendszerek, alacsony árat ráírja a csomagra, és ha kéri a vámhatóság akkor elküldik nekik is ugyanezt, és annyi. De nálunk nem ez a rendszer. De mindig vannak nálunk optimisták, akik nem néztek utána, és még hisznek a mesékben... :N

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák