Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Látom nem pörög annyira a topic, de hátha olvassa azért valaki:

    Szóval van egy Hyper-V 2012 R2-őm (nem én telepítettem, csak megnyertem), amiről ki szeretném deríteni hogy egy patch telepítve van e rá.

    Konkrétan a KB2970215-ről van szó. Ez egy elég régi fix, 2014-es. Mivel ugye GUI-m nincs, ezért a systeminfo.exe és s Get-HotFix parancsok kimeneteit nézegetem. Az ezek által kiadott reportban nem szerepel a fenti KB, viszont gyanakszom azért, mert majdnem 200db update van telepítve, köztük 2017-esek is. Elképzelhetően tartom hogy ez a KB akár egy rollup része is lehetett, így telepítve lehet, de én ugye csak a rollup ID-ját látom listában.

    Van mód arra, hogy a rollupok tartalmát (KB-kra lebontva) megnézzem a rendszeren? Ha igen, hogy? Illetve az is jó lenne, ha valamilyen online MS-es kereső megmondaná hogy a KB2970215 szerepelt e rollupban, és ha igen, akkor melyikben. Nyilván próbáltam keresgélni (google/technet/stb...), de nem találtam semmit. Így arra jutottam, hogy nincs telepítve az említett KB. Viszont jó lenne biztosra menni, mert sanszos, hogy ezen KB hiánya okoz néha BSOD-ot a rendszeren, viszont ha mégis fent van, akkor ugye teljesen zsákutca lenne az egész ötlet, és tovább kéne nyomozni a hiba okát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák