Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi19
őstag
mdraco
Szerintem azt fogom csinalni, hogy ujra felteszem a Win8-at. Teljesen elolrol elkezdek minden szoftvert telepiteni amit a laptophoz kaptam egy DVD-n, ha igy sem megy akkor visszarakom a Win7-etevilskati
Nem probaltam meg, da majd ezt is megnezem.... -
fleetcmd
tag
Oh király, köszönöm!
Látszik, hogy még szoknom kell az új rendszert. A "Settings" menüt nem is nézegettem, még nem áll rá a kezem, hogy ott az alkalmazásszintű beállításokat találom! Ha hazaértem munkából, alaposan körülnézek
--- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)
-
törölt tag
válasz Воланд #17895 üzenetére
Akkor maradjunk annyiban, hogy nem a Windows 8 gyorsult jelentősen (vagy a 7-hez képest lehet, de abszolút értelemben akkor sem a lehető leggyorsabb), hanem a gépek alatta. És ez nyom igazán sokat a latba. És tudom: ez maga a fejlődés, blablabla...Spec. nem kis részben emiatt a gyártók által gerjesztett ál-fejlődést követni akaró fogyasztói őrület miatt tart ott a Föld, ahol. Meg a világgazdaság. Mert a lufikat nem lehet akármekkorára fújni.
(#17901) HZoli87
Hehehe!
Régóta kérdésem, hogy mi az a rengeteg (6-700MB-nyi) szolgáltatás, amiknek egy otthoni felhasználó gépén feltétlenül futnia kell. Láthatóan a rendszert magát is zavarja. És nyilván nem azért, mert annyira intelligens, hogy ezt magától kitalálta, hanem mert így írták meg a programot, tehát a sw írói is tudták ezt, tehát az MS döntéshozói is. Mégis bent hagyják. Holott lehetne fordítva is: csak ténylegesen szükséges alapszolgáltatások indulnak el, az extrák meg csak akkor, ha az azt igényló felhasználói sw-t a júzer elindítja.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz matyi19 #17902 üzenetére
elso korben azokkal a driverekkel probalkozz, amit a win8 talal. aztan irany a net, gyartok honlapja es csak legutoljara a cd. es erdemes minden driver telepites elott, amit manualisan vegzel, visszaallitasi pontot kesziteni.
(#17904) tomtyi: szerintem meg maradjunk annyiban, hogy azok akik leirtak, hogy gyorsabb a win8, mint a win7 azok ugyan azon a konfigon probaltak a ket rendszert. nalam pl ugyan azon a konfigon, vm-ben gyorsabb a win8, mint a win7 (ugyan annyi rammal, ugyan azon a lemezen, ugyan annyi cpu maggal). de talan erdemes lenne kiprobalni.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
válasz Zoli bácsi #17898 üzenetére
Nem Te vagy az első és nem is Te leszel az utolsó, ahol az upgrade problémákat fog okozni, mert mióta világ a világ azóta van szívás az upgrade-el, nem csak W8 esetén. Annyit tehetsz, hogy telepíts fel minden W8-as driver-t a laposra, függetlenül attól, hogy nincs ismeretlen eszköz az eszközkezelőben, hátha valamelyik régebbi W7-es driver okozza a lassabb indulást, ami egy újabb W8-as driver telepítésével eltűnhet. W8-at válaszd a lenyílóból.
UI: Én nem látok új BIOS-t, csak moddolt-at, amit meg ne rakj fel.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
Воланд
titán
válasz Fire/SOUL/CD #17906 üzenetére
de nala nem az uj boot folyamat okozza a problemat? fuggetlenul attol, hogy nem uefi van azon a gepen.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
válasz Воланд #17908 üzenetére
Okozhatná a boot folyamat, de akkor annak mindig jelentkeznie kellene én meg úgy vettem ki a hsz-ból, hogy nem erről van szó.
" fuggetlenul attol, hogy nem uefi van azon a gepen."
Ööö, ezt a kérdést nem igazán értem.(mármint, hogy a jelenséghez mi köze lehetne)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
válasz Fire/SOUL/CD #17910 üzenetére
ez. ezek szerint regi bios-nal ugyan ugy mukodnie kellene a szokasos billentyukombinacioknak. bar lehet, hogy en is felreertem es nem azert nem tud belepni, mert gyorsan bootol.
-
Воланд
titán
válasz matyi19 #17912 üzenetére
inditaskor automatikusan keres drivert az eszkozoknek windows update-en. ha nem akkor az eszkozkezeloben kell rakerestetni.
-
somogyib
őstag
válasz GeneraL_XTX #17877 üzenetére
"Megörültem, hogy nem kell többet Outlook-ot telepíteni, de ezek szerint mégis kell"
Levelezéshez Outlook-ot nem kellett telepíteni régen sem, mert az Outlook Express része volt a régi Win-eknek is. Az Office Outllok-ot kellett/kell telepíteni.
A probléma számomra nem ismert, de én inkább az online oulook.com-ot (live.com) használom.
-
somogyib
őstag
Én azt mondom gyaluld le az egész HDD és úgy próbáld. (Én eszt tenném, ha nem tetszik ne csináld )
-
félisten
válasz Воланд #17913 üzenetére
OK, így már értem miért merült fel az UEFI. Szvsz ez nem játszhat közre, mert egy W7-el előtelepített gépen elég ritka(inkább felső kategóriás laposoknál lehet találkozni vele), hogy az UEFI támogatás engedélyezve van és ezáltal valóban UEFI install volt. (EFI indítópartíció(k) GPT partícióstílus stb)
Ha esetleg mégis így lenne, akkor sem szabadna a W8-nak ebbe "belenyúlnia"...(persze az elmélet meg a gyakorlat az túl sokszor szöges ellentéte egymásnak számtekben...)Én inkább elsőre a lehető legegyszerűbb dolgot tartom valószínűnek, a -sajnos- szokásos upgrade-el járó problémát... A legyalulás járhatóbb út, de előtelepített gépeknél csak bizonyos előkészületek után, mert különben be lehet bukni a korábbi, előtelepített eredeti rendszert.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Zoli bácsi
őstag
Basszus, megvan a megoldás! Hibrid boot miatt nem tudok a biosba lépni. Letiltottam, most működik. Jaj, ilyen egyszerű volt. Itt a megoldás: [link]
-
Bali27
addikt
Mindenkinek tudom ajánlani a legujabb Wisecare365 nevü programot.. Leleményesebbek portable és PRO verzsönt is találhatnak..
Brutálisan jól tisztít és a Win8 optimalizálás.. (proceszor idő gyorsítás azaz ugrósabb lesz a proci, leállási idpők net stb.. ) rohadt jókl müködik -
somogyib
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #17917 üzenetére
"Én inkább elsőre a lehető legegyszerűbb dolgot tartom valószínűnek, a -sajnos- szokásos upgrade-el járó problémát... A legyalulás járhatóbb út"
Ezzel egyetértek. Win7 esetében is volt olyan tapasztalat, hogy felment az op.renszer/office/vírusírtó alap, viszont a gyártók által kreált 'recommanded application' rettentően belasíította a randeszer indulását.
Szerk: persze ez csak notebook-oknál fordult elő.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Zoli bácsi #17918 üzenetére
Ez alapból már csak ilyen, hibernálás esetén a hiberfil.sys a mérvadó, ha Bios-ba akar lépni az ember, vagy kikapcs, vagy restart.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Keksz
senior tag
Akinek nincs upgradelhető Windows a gépen, az hol és mennyiért tudja megvenni online?
Vagy az OEM akkor is vásárolható a kedvezményes ~ 9.000 forintos áron? -
félisten
-
Tibro5
senior tag
sziasztok,
most msdna-s kulccsal 2013 április 22-ig használhatom a windows 8 pro x64-et, de meg szeretném venni.
2 kérdés merült fel ezzel kapcsolatban:- mivel az asztali gépemen már fent van a win8 (így innen nem tudom indítani a vásárlást), megvehetem egy másik gépről (mondjuk egy laptopról) és utána használhatom a kapott kulcsot az asztali gépem licenszének hosszabbítására?
- jogosult vagyok a tisztaszoftver program keretében windows 7-et használni, ilyen licensz alól megvehetem a win8-at? mi történik a win7 licensszel?
előre is köszi a válaszokat!
-
somogyib
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #17923 üzenetére
Oké, értem, igazad van.
-
Воланд
titán
válasz Tibro5 #17926 üzenetére
1.: eddig meg nem irta senki, hogy az igy kapott kulcsot elfogadja-e az msdna-s verzio.
2.: nem, tisztaszoftverre nem ervenyes.
-
Keksz
senior tag
válasz Воланд #17925 üzenetére
Ja, látom a másik topikban Surcharger már írta hogy hogyan lehet "legalizálni" bármilyen korábbi verziót :-D
Sőt, ahogy látom ha befakel vki egy korábbi vásárlást a 15 dolláros upgrade -re is beruházhat.(Mondjuk így kell nagy tömegeket "áttéríteni", nem?)
Az Apple App Store sikeres is szerintem abban keresendő hogy 2-3 eurós appok vannak, amiket egyszerűbb megvenni mint folyamatosan a warezzal szívni!
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Pocok256 #17900 üzenetére
Hát nem hiszem, hogy annyira el lenne rontva, nem szoktam hülyeségeket feltelepíteni, itt meg aztán kifejezetten vigyáztam arra, hogy semmilyen felesleges drivert ne tegyek fel. Egyébként nem is kellett a videokártyán és hangkártyán kívül semmit feltennem. Laptopon elhiszem, hogy pikk-pakk indul minden..
Itt szerintem arról van szó, hogy sokkal több a periféria és egyéb eszközt ( pl. 5 merevlemez, nyomtató, egyebek) , aminek a driverét be kell tölteni, egyedi programokról ne is beszéljünk, szóval nem igazán összehasonlítható egy laptoppal....
Annyira egyébként nem érdekel az az egy perc várakozás, mert utána meg piszok gyors a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
"Mondjuk így kell nagy tömegeket "áttéríteni", nem?"
nem. ugy kellene nagy tomegeket atteriteni, hogy az ms azt mondja, hogy nesztek, itt a win8, toltse aki akarja, 9000 huf-ba kerul. de ok inkabb hagytak egy-ket kiskaput a rendszerben.
-
Bali27
addikt
válasz hackeeeee #17936 üzenetére
A szóban forgó is jó... Jó az ha le van takaritva néhanapján.. Nekem eddig is baromi gyors volt.. szóval változás nem történt.. Habár a sok registry tweak sem véletlenül van.... CSak érteni kell hozzá hogy milyen gépen mit kell belőle felhasználni.. No meg amit lehet letesztelni hogy jobb e vagy sem...
Szerintem nincs ezzel gond.. Nyitott vagyok az ilyenekre.. Igaz már szivtam is, de pont ezzel a 2 vel a Wise Care365 és az Advanced Systemmel semmi gondom... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Bali27 #17939 üzenetére
Na ezaz, érteni kell hozzá..
10 júzerből 9, szinte biztosan el fogja rontani, és nagyobb kárt fog tenni vele, mint használna...
Reg-et lehet takarítani mással, defraghoz van jobb program is, innentől számomra feleslegesek/értelmetlenek ezek a "rendszeroptimalizáló" szuper programok.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Devilhun_HUN
aktív tag
Wise Care365 ez a szemét összeb....a a gépet úgy mint az állat!!!
Újratelepítés oldotta csak meg[ Szerkesztve ]
Youtube csatorna: Devilstudio 2015™
-
Воланд
titán
válasz Devilhun_HUN #17941 üzenetére
pedig tuti program!
-
kispx
addikt
válasz Devilhun_HUN #17941 üzenetére
Az ilyen programokat messziről kell kerülni. Az ÖSSZESET.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Inv1sus
addikt
Annyira takarítani kellene a Windows 8-at, akkor szerintem a programozók már rég belerakták volna ezt a funkciót, nem gondoljátok?
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
félisten
válasz Inv1sus #17947 üzenetére
Annak idején (ez még W95 korszak) az MS fejlesztett saját registry takarítót, csak az a rendszert is letakarította, azóta nem kísérletezgetnek vele.
-
HZoli87
veterán
válasz Devilhun_HUN #17944 üzenetére
Én is csak ezt ajánlom (alapbeállításokkal).
+
-
bAtt001
addikt
valaki sejti mi alapján dönti el a win hogy melyik monitoron jelenjen meg a start menü 2 monitoros rendszer esetén? nekem hol az egyik hol a másik kijelzőn hozza elő. érdekelne hogy lehet-e ezt fixálni
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Discord
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest