Új hozzászólás Aktív témák

  • Antibazsi

    aktív tag

    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne, hogy az OEM telepítőt hányszor lehet újra telepíteni és aktiválni? Van valami korlátozás? Leírom miért is kérdezem mert lehet kiderül nem ott van a problémám ahol én gondolom.
    3 totál egyforma gépre kellett telepítenem win7-et és több tervező programot. Azt csináltam, hogy az egyikre felraktam mindent a windows aktiválása nélkül majd klónoztam a rendszert a másik kettő gépre és utána aktiváltam egyenként. A probléma ott kezdődött, hogy az egyéb programok telepítése közben ment a win update (ami ugye ekkor még nem volt aktiválva) amiket nem szűrtem s egyszer csak befigyelt a fekete háttér és az ehhez kapcsolódó figyelmeztetés, hogy szoftver hamisítás áldozata lettem. Nem foglalkoztam vele, hiszen három bontatlan eredeti windows 7 volt a kezemben, gondoltam, miután minden szépen felkerül és utána aktiválom még aznap mind a három gépen baj nem lehet. Ebből baj nem is lett viszont az aktiválás után valami megmagyarázhatatlan módon több fontos program használhatatlanná vált, pedig aktiválás előtt még rendesen működtek mert mindet leteszteltem. Először liszensz hibára hivatkoztak majd miután frissitettem a liszenszt el sem indultak, mindegyik kifagyott. Ezután mindegyik gépről szépen vörös fejjel uninstaláltam a programokat, nyomtam egy reg cleanert újra felraktam és aktiváltam....hiába. Ugyanúgy kifagytak indítás után.
    Most eljutottam arra pontra, hogy elkezdem előröl a műveletet a windows telepítéssel lehúzott nettel, viszont felmerült bennem a legelején feltett kérdés és nem szeretnék elcseszni 3 win liszenszt.
    És lehet, hogy más volt a probléma nem a win update?

    Üdv, Balázs

Új hozzászólás Aktív témák