Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Speeedfire #9028 üzenetére

    Itt a kompatibilitási témára írtad, hogy "Viszont, akkor a drupalnak egy nagy mínusz pont.", meg itt, hogy "a visszafelé kompatibilitás így elég gáz szerintem. :U", utána viszont már ezt írtad:
    "Halad a technológia, de ha már valaki megírt egy plugint, akkor ne kelljen már átírnia. A legtöbb framework is kompatibilis visszafelé. Nem lenne szerencsés egy egész oldalt újraírni, mert frissebb lett a framework."
    Szóval ebből nehéz eldönteni, most akkor tetszik-e neked a visszafelé kompatibilitás, vagy sem... :)

    "Ezt a tömbös módszert használják a frameworkök is, ami igaz valamivel lassabb lehet, mint direktve átadni a paramétereket viszont nem kell a sorrenddel bajlódni."
    Igen, a lassúság meg kétlem, hogy problémás lenne, legalábbis rég jó, ha valakinek az a legnagyobb gondja, hogy ilyenekkel foglalkozzon, tipikusan ez cseppet sem jelent szűk keresztmetszetet, mert a különbség észrevehetetlen.

    "A migrálás az egy dolog a felhasználók részére és szerintem alap, ha már ekkora ugrások vannak a kiadott rilízek között. Ellenben a fejlesztők lehet egy idő után ráunnak arra, hogy változnak a paraméterek és "alapjairól" kell átírni egy modult. Mondom ezt úgy, hogy nem fejlesztettem még drupal modult."
    Sokszor megtörtént már egy-egy nagyobb mértékű változtatás, és eddig a népszerűség ezek után sem csökkent (vagy átalakult).
    Mérlegelni kell, hogy melyik előnyösebb hosszú távon, ha éveken keresztül hurcolhatod a modulodat, vagy pedig ha kiküszöbölik a régóta idegesítő hiányosságokat, javítják a következetlenségeket, és egyértelműen az utóbbi jön ki győztesen. Például ha előbbit választották volna a fejlesztők, akkor még mindig nem léteznének a sokkal egységesebb, általánosabb és testreszabhatóbb fejlesztést lehetővé tévő entitások (amiknek így például a többnyelvűsítése is jóval egyszerűbbé és konzisztensebbé válik, amiben például vannak eltérések node-ok és taxonómiaelemek között még a 7-esben is).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák