Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fater01
tag
Elképzelhető e h. a root elront valamit a telefonon?Lefutott a windows bat file és utána bizonyos menüpontok ismeretlen karakterekkel lettek tele.Ez még nem lett volna baj, de az sms írásnál nem adott küldés opciót.Csak keresés volt.Ha így küldtem el akkor üresen ment el.Sokszor próbáltam de nem lett jobb.A gyári beállítások alkalmazása után mindig a nyelv választásáig jutott. Tehát kérdeztem, biztos, hogy mindegyik smart telohoz jó program?
-
Borrower
tag
Sziasztok! Valaki segítsen már nekem. Hogy a fenébe lehet a swap-ot használni a kis trollon? Van swap partíció a memkarimon látja is, de nem tudom működésre bírni.
Xiaomi 12T
-
coyote55
őstag
válasz Borrower #1305 üzenetére
Szia!
Gondolom (remélem) rootolt a telefonod. Szedd le a Play-ről a Swapper2 progit.
Elindítod->Menü->Settings->Advanced preferences->Use swap partition: pipa. Swap partition-> leokézod amit kiír, ő tudja
Visszalépsz egyet a menübe. Run swapper at startup:pipa Swap size: amekkora a swap partíció. Swappiness: default.
Kilépsz a menüből, és ON.
Amennyiben nem működik, cseréld ki a Busybox-ot!Memento Mori!
-
Borrower
tag
válasz coyote55 #1307 üzenetére
Mindjárt ránézek, köszi a kis leírást. Eddig is próbáltam de a busybox-ot pl. ő is megpróbálja letölteni csak hibára fut. Lehet azzal lesz a gond. Próbálgattam más progikat is a swap file-t megcsinálják a memkarira mind, de annyi (Ramexpander meg bejelenti, hogy a kernel nem támogatja a swap partíciót ). Terminal emulátorban szoktam ellenőrizni, ebből láttam, hogy egyszer sem sikerült még használatba venni.
Xiaomi 12T
-
Borrower
tag
válasz coyote55 #1309 üzenetére
Most töltöttem le a busybox pro-t. Ez a v1.20.2-Stericson félét telepítette fel.
A swapper2 továbbra sem értett valamit. Akkor láttam hogy az advenced beállításban kérdi hol keresse a busyboxot- na beadtam neki a system/xbin/ -t mert nekem itt van. Az ON-ra kattintva tovább jut, mint ezidáig de most meg azzal nem fejezi be, hogy: permission denied
Na mondom jó akkor nézzük meg a jogokat. A busiboxra rádobtam a jogosultságot a system/xbin/ -ben, de még mindig ezt írja...Szerk.: jah akkor ezzel úgy nézem nem megy, de melyik Busyt próbáljam?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12T
-
Borrower
tag
Nem megy. Itt bizony a kernel nem támogatja. Tovább kell várnunk. Ha földhöz vágom vajon kinyílik a bootloader?
Xiaomi 12T
-
Sultanka
tag
válasz Sanctus #1278 üzenetére
Sziasztok!
Ahogy javasoltátok, művelődtem összeszedtem a fontos linkeket, de mielőtt bármibe is belekezdenék, hadd kérdezzem meg, hogy ha mindent a lent látható linkek alapján csinálok, az jó-e?
Köszönöm a segítséget!I. Első lépésként root-olok ez alapján:
http://mobilarena.hu/tema/vodafone_smart_ii/hsz_90-90.htmlII. Aztán telepítem a clockworkmodot:
http://mobilarena.hu/tema/vodafone_smart_ii/hsz_1242-1242.htmlIII. Majd telepítem a RoEddi099-et:
http://mobilarena.hu/tema/vodafone_smart_ii/hsz_1212-1212.htmlIV. És utolsó lépésként magyarosítom:
http://mobilarena.hu/tema/vodafone_smart_ii/hsz_1241-1241.htmlHa így csinálok mindent, működni fog?
-
fater01
tag
válasz Sanctus #1306 üzenetére
Az rendben is volna, csakhogy rádugtam a készüléket fastboot módban, felismerte(rendben voltak a driverek, különben le sem futott volna a root-olás), de abban a pillanatban ahogy csinálni kellett volna valamit megszakadt a kapcsolat és megjelent a felkiálltójel az eszközkezelőben. Most van egy új smart-om, de nem merek nekiállni, félek ebből is féltégla lesz. Végigolvastam a forumot és nemcsak nálam vannak a root után problémák. Ezért volt a kérdésem.
[ Szerkesztve ]
-
macgywer
tag
Sziasztok!Térerő gondja volt valakinek Smart 2-vel,mert nálam szokott olyat csinálni,hogy elmegy.Lehet ezt valahogy orvosolni?Gyári update 2 van rajta.
-
Sanctus
aktív tag
válasz macgywer #1317 üzenetére
Nekem konkrétan tegnap volt ilyen (soha azelőtt), Kiírta, hogy "csak segélyhívásra".
Gondoltam restartolok egyet. A probléma megszűnt. Hogy ez most a telefon, a szoftver, vagy a szolgáltató hibája volt-e (esetleg mind a három), az majd az elkövetkezendőkben fog csak kiderülni...[ Szerkesztve ]
Honor M5Pro
-
fater01
tag
Elnézést, hogy ennyi baj van velem, de...
Update2 van a gyári telomon pipa x-es recovery. Feltelepítettem a gépemre az android commander nevű progit, mivel az adb-t sehogy nem tudom működésre bírni. Legnagyobb meglepetésemre, mikor a programból recoveryben újra indítottam a telót a négy opciós recovery-ben indult,ahol működött a home gomb kiválasztásra. A reboot systemre újra is indult a telefon.Mivel ebben a recoveryben van apply update from sd card opció, az lenne a kérdésem, hogyan tudom a most jól működő rendszeremet lementeni úgy hogy később innen visszaállítsam? Jah! Nincs root-olva a telom. -
kanyi51
senior tag
Sziasztok
Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném. Az a helyzet alakult ki nálam, hogy valami úton elveszett az eredeti Vodafonos időjárás apk. illetve az összes vodafonos dolog eltűnt. Honnan tudom elökeriteni, letölteni, illetve ha valaki elküldené esetleg.
Előre is kösz a segítséget. -
cosgtsrex
tag
válasz cosgtsrex #1241 üzenetére
Üdv Mindenki!
Tesztelgetem a Play és csevegő gondokat.
Egyenlőre annyit tudok ajánlani, hogy állítsátok vissza gyárira a RoEddie v0.9.9-et. Még hozzá a következő pack-kal!A régi 2 folyamatban magyarosító .zip csomaghoz hozzáadtam egy 4. lépést, ami vissza teszi a beállításvarázslót, amit RoEddie a 0.9.9-ben kiírtott, így visszatehető a ROM a régi framework-kel gyárira.
Tehát először is a 01-099 HunMod 4-in-1.zip alkalmazzátok, majd tegyétek vissza gyári beállításra (factory reset reco-ból, vagy Beállítások/adatvédelem/gyári beállításokra vissza).
Ha ez megvan utánna jöhet a framework-öt cserélő 02-099 HunMod framework.zip.
És teljesen gyárira visszahozott, magyar RoEddie v0.9.9-et kaptok.
A régi linken elérhető a csomag, tehát már csak a 4-in1.zip-es verzió letölthető.Hamarosan teszek fel teljes google appokat cserélt és gyárira visszahozott magyar RoEddie v0.9.9-es ROM mentést. De egyenlőre be kell érnetek ezzel.
Valószínű így is megszűnik a csevegő gond, de minden esetre én google alkalmazásokat is cserélek a mentésemen, továbbá frissítem az abban elavultakat és intergrálom őket.Letöltés:
RoEddie099HunMod2zips.rar[ Szerkesztve ]
Nothing is true, everything is permitted.
-
J.A.C.K.
csendes tag
válasz cosgtsrex #1329 üzenetére
Azt lehet esetleg valahogy, hogy a RoEddie kék témát amit csinált csak azt rátenni egy gyári ROM-ra. Az tetszik nekem a kis kör aksival, meg színek, a gépernyőn a gombok stb...
Mert nem tudom mi a nagy jelentős különbség köztük.
Amúgy felraktam rá azt a gapps-os dolgot. Ezzel nincs csevegő hiba eddig, de a teló tájolása ha forgatom nem megy. -
cosgtsrex
tag
Üdv Mindenki!
Kész a ROM-om, épp töltődik felfelé.
Legnagyobb újítása az lesz, hogy akinek rootolt rendszere van, csináltam egy teljesen új .bat-ot,
ami mindent előkészít a CWM Magyarnak, és fel is telepíti.
Sajna a bootloop-ot csak úgy sikerült megoldani, hogy a régi Update2-es Magyar keretrendszerrel van lementve a ROM, tehát CWM felrakás után a 2 .zip-et alkalmazni kell.
A .zip-eket is, és a teljes ROM-ot is, a 0. CWMroot.bat a megfelelő helyre másolja a gépről.
Tehát csak meg kell nyitni lényegében, és használni ahogy kell.
Csináltam egy csomó leírást, majd ki is térek rá, ha 'felért' a ROM-om.
3 féle alkalmazás telepítőt csináltam. Alapon a ROM teljesen noapp-os, csak a Batterybooster és a Multiling keyboard van fenn. .bat-tal tehető fel a SlideIT és a Multiling (ha esetleg letörlődött véletlenül), és szintén .bat-tal az előre beállított és témázott Notification Toggle (állapotsori kapcsolók)Hamarosan jelentkezem.. Kb 1-másfél óra..
[ Szerkesztve ]
-
cosgtsrex
tag
Üdvözlet!
Feltöltődött végre a RoEddie v0.9.9 Magyar V2-es ROM-om.
-A ROM-ról általában-
Teljesen cseréltem Google Alkalmazásokat, integráltam a Play Áruházat, és a Google Play Szolgáltatásokat (mert a Gingerbread gapps-ban csak a Market volt még).
Feltettem továbbá a MultiLing Keyboard-ot azoknak akinek csak sima billentyűzet kell.
Az Alkalmazasok mappából felrakható mellé a SlideIT (1. Billentyuzet.bat), ami Swype-szerű. Sajnos a magyar Swype továbbra is hibát ír ki felrakás után, tehát használhatatlan.
Alapértelmezetten a billentyűzet telepítő .bat mind2 billentyűzetet felteszi, ha véletlenül törlődött volna valamelyik és esetleg kellene..
Fenn van még a ROM-ban BatteryBooster, ami szerintem a legjobb widget, amit eddig valaha is láttam.
Alkalmazasok mappában található még egy 2. Allapotsori kapcsolok.bat. Ez az előre beállított és betémázott állapotsori kapcsolókat teszi fel. Pontosobb leírást ennek telepítéséről, a .bat-ban és az Alkalmazasok mappában lévő 00 info.txt-ben találtok (ebben átfogóan minden le van írva az alkalmazásokról).-A ROM Telepítése-
Az eddigi megszokott FASTBOOT-tal való szenvedés helyett, rootoltaknak csináltam egy teljesen új .bat-ot,
ez a 0. CWMroot.bat. Ezzel a módszerrel simán csak ADB-ből, vagyis a telefon bekapcsolt állapotából felmásolódik az egész ROM a megfelelő (SD/clockworkmod/backup) mappába, feltelepül a magyar CWM, és a telepítés után elvégzendő 2db .zip is felmásolódik az SD kártyára.
Tehát megkímél minket egy csomó másolgatástól. Ugye később persze a ROM-ot nekünk kell visszaállítani kézileg, de kihagyható így a FASTBOOT is, meg a másolgatás is.Persze a klasszikus 0. FASTBOOT.bat is maradt, azoknak, akiknek a rendszerük nincs rootolva, de ez után a .bat után nyugodtan használhatja mindenki a 0. CWMroot.bat-ot.
Tehát tegyük fel, hogy rootolt rendszeren vagyunk (nem akarom teleírni a fórumot.. ).
Lefuttatjuk a 0. CWMroot.bat-ot (az sem baj, ha a CWM már fenn van futattás előtt).
Utánna a következőket kell tenni:
1. Lépés CWM Magyar, ROM visszaallitas, ROM-099-hunV2, rányomsz, aztán igen.
Először recovery-be dob be (ha eddig nem volt fenn a CWM, vagy FASTBOOT után vagy),
de indítsd újra a telót és csináld meg újra! Így felkerül a RoEddie v0.9.9 HUN.2. Lépés Ha lefutott és fenn a ROM, CWM Magyar, .zip flashelő, kiválasztod az első .zip-et:
01-099-HunMod-4-in-1.zip, rányomsz és Mehet! gomb, ha feltette, újraindult,
CWM Magyar, .zip flashelő, kiválasztod a másodikat: 02-099-HunMod-framework.zip
rányomsz és Mehet! gomb. Ha ezekkel megvagy törölheted a következőket az SD-dről:SD/01-099-HunMod-4-in-1.zip, SD/02-099-HunMod-framework.zip és az egész SD/clockworkmod/backup/ROM-099-hunV2 mappát.
Bővebb leírást a kicsomagolt ROM mappáján belüli 00 info.txt-be találtok!
A leírás kitér a kézi FASTBOOT-os és másolgatásos módszerre is.
A ROM összes nyers fájlja egy külön mappába lett helyezve, ez áttekinthetőség és a telefonra másolás utáni törölgetés elkerülés érdekében. Ez a ROM mappájában belüli ROM-099-hunV2 mappa.-Google Play és Csevegő bug-
Nem garantálom, hogy nem lesz bug a ROM-ban, ugyanis múltkor is egy hét tesztelés után, csak akkor bukott ki a csevegő gond, amikor más is feltette a ROM-ot. Nekem nem volt se fagyásom, se csevegő bajom, sőtt a Play-ből is szedtem le direkt és frissítgettem is.
Ha mégis felbukkanna a bug, factory reset-en kívűl mást nem tudok ajánlani..-Factory Reset megoldva-
A ROM Factory Resetelhető, tehát törölhető belőle minden személyes adat.
De ennek csak egy módszere van, ha a felrakás után mind2 .zip-et alkalmaztad, akkor alkalmazd újra az elsőt: 01-099-HunMod-4-in-1.zip és csak ezután: Beállítások/Adatvédelem/Gyári adatok visszaállítása. Ha ez kész, teló bebootolt, alkalmazhatod a másodikat: 02-099-HunMod-framework.zip.
Ha mégis bootloopba esel, megmaradt a régebbről ismert 1. Factory Reset fix.bat.
Ennek pontosabb menetét is megtalálod (ha esetleg nem lett volna egyértelmű), a ROM mappáján belül, a Factory-Reset-csomag mappában lévő 00 info.txt-ben.-Letöltés-
Továbbra is minden vélemény jöhet!
Remélem végre sikerült...[ Szerkesztve ]
-
Sultanka
tag
válasz Sultanka #1315 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos még nem kaptam választ az előző kérdésemre (1315, http://mobilarena.hu/tema/vodafone_smart_ii/hsz_1315-1315.html, amire most válaszolok)
Csak akkor annyival módosítanám, hogy cosgtsrex által feltöltött legújabb romot tenném fel, ami ugye magyar, és így magyarosítani sem kell (?)
Köszi szépen a segítséget! -
cosgtsrex
tag
válasz Sultanka #1344 üzenetére
Helló!
Először FASTBOOT.bat ezzel lesz rootod, aztán indítsd el a telót,
simán USB-re fel és CWMroot.bat és csináld a benne leírtakat.
Meg várj egy kicsit, frissítem a .rar-omat, csak utánna szedd le!Mindenkinek!
Megvan az USB-s Android's szöveg, le is vagy magyarosítva.
Egy kicsit várjatok írok, ha majd elérhető a ROM-om ezzel a cserélő csomaggal![ Szerkesztve ]
-
cosgtsrex
tag
Nah tehát!
Itt a sima 2 .zip-ből álló csomag, azoknak, akik feltették a ROM-ot és nem akarnak megint letöltögetni órákig (a Dropbox-nak hála..)Mindekettőt feltenni egymás után. Először az elsőt, utánna a másodikat.
És nem lesz helytelen az USB tárhelynél a szöveg.A teljes ROM-om pedig az előző fájlnevén maradt, ami a #1341-es hozzászólásom alatt érhető el.
Ebben is az USB tárhelyes kis üzenet javítva, vagyis a .zip-jeiben, ami a 0. CWMroot.bat felrak!
Nincs többé Android's!Jó éjt!
[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
válasz cosgtsrex #1346 üzenetére
Szerintem már annyit "fésültél" RoEddie ROM-ján, hogy simán átnevezhetnéd valami saját névre.
Más: mekkora a módosított ROM, a kiegészítőkkel együtt? Ha már van egy tuti jó verzió, akkor egy példányt feltennék a mobile-mania szerverére is - természetesen az engedélyeddel.
Köszönjük!Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Srácok, nincs valakinek régebbi, 2.9.x verziójú AnTuTu benchmarkja?
Nekem a 3.0.3 nem megy végig, a program újraindul.
Előre is köszönöm!Memento Mori!
-
macgywer
tag
Sziasztok!Szerintetek Vodafone smart 2 micro usb aljzat cseréje lehetséges lenne,mármint szervizben?Ha igen mennyibe kerülhet?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest