Új hozzászólás Aktív témák

  • 4D4M

    aktív tag

    válasz Lavar #9679 üzenetére

    Hát sajnos nem sokat javított a helyzeten ez a csoki a csavart koteshez képest. A szorítóerő idővel, ahogy egyre több hőmérséklet váltakozásbol adódó hőtagulast szenved el: csökken. Ha csökken a szorítóerő, akkor nő az átmeneti ellenállás, ami egy öngerjesztő spirálba taszítja a kőtődobozodat, aminek a vége sose jó.
    Ha már vagy annyira felelős, hogy felmerült benned ez a kérdés, akkor innen már csak néhány lépést kell megtenni a biztonság és a biztosító által megkövetelt szabványos allapotokig:
    - ezeket a kötéseket azonnal kicseréled egy bármilyen wagora, rugós vezeték összekötőre (az oldható drágább, viszont cserébe a következő hálózatnál is felhasznalható)
    - esetleg a 16A-es kismegszakitókat kisebb értékűre is lehetne cserélni átmenetileg
    - kinézel egy megfelelő idopontot és egy megfelelő villanyszerelőt lehetőleg az összes, de minimum a kulcsfontosságú szakaszok rézre cserélésére.
    Addig pedig mindent megteszel, hogy ne menjenek egy időben a berendezések (az első pont teljesítése után

    Nyilván ennek a projektnek vannak az elérendő céloktól függően fokozatai a 150k-tól a 600k-ig, de már a legolcsobb is nagysagrensekkel növeli a biztonságot. Ezt a számot talán itt lesznek, akik pontosabban megjosoljak, de legalább ezt csak egyszer kell megcsinálni.

    ...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Új hozzászólás Aktív témák