Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    Sziasztok!
    Szeretnék a H tarifára kötött klímánk elé egy túlfesz levezetőt és egy fi relét kötni. A túlfesz levezetőt azért, mert néhány éve egy közeli villámcsapás kicsinálta az akkori klímát. Szerencsére megtaláltam benne azt a kb 400 Ft értékű egyenirányító modult ami kifingott a túlfesztől, de benne volt az esély, hogy az egészet kell cserélni, mert az egyébként igen gyakorlott klímás barátom sem tudta megtalálni, csak komplett panelt cserélt volna, de azt meg már nem lehetett kapni sehol és ha nem vagyok olyan makacs, benézett volna egy teljes csere. Szóval szeretném az ilyet inkább elkerülni.
    A kérdésem: nézegetem a Legrand cuccokat. Találtam T1+T2 túlfesz levezetőt, két félét. Az egyiknél a fázis ág 8, a nulla 16kA-es, az utóbbi nem cserélhető. A másik típusnál ugyanezek 12,5 és 25kA. A Fi relé amit kinéztem 10kA átütési szilárdságú. A kismegszakítóm 4500kA-es.
    Tudtommal, bár a villanyóra szekrényben van egy 16A C kismegszakító (átütési szilárdság 6kA), utána mindenképp érdemes betenni még 16A C kismegszakítót (olvadó betétet nem szeretnék), ezután kerül be a túlfesz levezető majd jöhet a Fi relé és talán még egy 16A C kismegszakító, bár az utóbbit ebben az esetben kissé túllövésnek érzem, mert ezek mind ugyanabba a szekrénybe kerülnek, másfél méterre a klímától.
    A kérdésem a kA értékekről szól. Ha az első bizti 6kA, a második 4,5kA (ilyenem van pár darab Legrand, a lecserélt régi elosztószekrényben, amit erre akarok felhasználni), a Fi relé 10kA (25A 30mA), a második után beépítendő túlfesz levezető elég ha 8-as, vagy legyen inkább 12,5-es? Esetleg második biztinek is vegyek egy 6kA-eset?
    Mi a jó, ha a túlfesz levezető kisebb átütési szilárdságú, mint az utána lévő Fi relé, úgyis ennek kell a levesbe mennie, ha gond van, vagy jobb, ha minél nagyobb?
    Vagy csak túlgondolom az egészet?
    Még egy kérdés: a szabványosításnál a villanyszerelő OMU System kismegszakítókat és Fi relét használt az új elosztószekrényben. Mennyire megbízhatóak ezek? A Fi relé működik, sikerült ügyesen ráfognom egy hosszabbító áthelyezése közben a földre és az egyik fázisra egyszerre, a Fi relé tette a dolgát, csak abból jöttem rá, mellé nyúltam, hogy kialudt az összes lámpa, áramütést nem éreztem.

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák