Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Most hogy is van ez a földelés dolog? Nincs leütve földelő szonda, csak a nullával van közösítve a zöld-sárga madzag. Ha van beépítve Fi-relé, és nullaszakadásom lenne, akkor a feszültség bárhogyan kikerülhet az eszközeimre azon keresztül hogy nincs földelésem és nem tud semerre elfolyni az áram?

    Régi fa villanyóra szekrényem van, majd egyszer lesz szabványosítva, eddig úgy volt hogy még idén, de most már inkább úgy látom hogy nem mostanában... Szóval az a kérdésem hogy a helyemben mit tennétek? Arra gondoltam a fa villanyóra szekrény elé leütnék egy szondát, viszont több posztban olvastam hogy a 2 méteres szonda nem feltétlenül tud megfelelő ellenállást. Érdemesebb lenne 3 méteres szondát vennem?

    Illetve az lenne a kérdésem hogy olvastam egy olyant, hogyha 8-as fúróval megfúrom a szonda tetejét, akkor abban a vésőszár hegye megtud állni, és így géppel könnyebben le lehet ütni. Van SDS-MAX-os gépem is, szóval elméletileg megoldható lenne, bár mivel nincs benne rutinom, talán nem menne elsőre olyan könnyen.

    Mi a véleményetek? Üssek le egy szondát a ház mellé, vagy majd várjak a szabványosításig? Attól félek hogy a bojlernek meg semminek sincs valós földelése, és ha nem tudom tényleg lenne nullaszakadás, akkor tényleg rázna akár a víz? Ugye van Fi-relé, tehát nem tudom hogy ebben az esetben ez hogy működne, hogy közbeszólna-e az ÁVK.

    Köszönöm.
    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák