Új hozzászólás Aktív témák

  • Mikemend

    senior tag

    Jó pár napja szívok egy 10 éves, a tévéből felvett videóval. MPEG2, interlaced, 720x576. Mivel letterbox, croppolni is kellene 16:9-re, és MP4-be konvertálni, persze deinterlace is kell, a hang AAC-be.
    Elsőre gyerekjátéknak gondoltam, de a QTGMC-hez nem találtam normális programokat.

    Lássuk, miket néztem:
    - MeGUI: ez legenerálja a scriptet és az audiofájlt, mire a video feldolgozást kezdené, kilép a program
    - StaxRip: órákon át kódolt, a deinterlace "QTGMC with repair" opcióval lett beállítva, hogy az fps ne 50 legyen, hanem 25. Órákon át kódolt egy másfél órás műsort, pedig AMD hardveres x264-be lett beállítva, a crop szintén. A végeredményen csúszik a hang
    - Hybrid: Ez legalább gyorsan dolgozott, de hiába állítottam cropot, nem csinálta meg, a végeredményen csúszott a hang. Aztán a munka után lezártam a gépet, másnap pedig már nem indult el. Röhej, hogy ha rossz beállításra fut, nincs reset az alapértelmezett opciók visszaállítására. Eltávolítottam a programot.
    - ShotCut: ennek a croppolása valami horror, hogy előbb kell cropolni, és aztán hozzáadni és képarányt megadni. Ez végül is nem volt olyan rossz, de ebben nincs QTGMC
    - Handbrake: ez jól croppolt, kényelmes a használata, viszont a deinterlace nem a legjobb benne. Ettől függetlenül ez volt a legjobban használható és sebességű program.
    - VirtualDub 2: ezzel a cropolás egy álom, gyors, viszont a deinterlace csapnivaló, néha a végeredmény ugrál, pedig jól be lett állítva.
    - Avidemux: meg sem nyitja az MPEG2 fájlt, feketeséget kapok.
    - Pinnacle Studio: egyszerűen be lehetett mindent állítani, de a crop nem pixelpontos, hanem százalékos. :Y Így csak nagyjából tudtam belőni a vágást, mert persze fekete sávval croppol, ami miatt nem igen látni, hol kell vágni. :U Max számológépezhetek. A végeredmény jó, de a StaxRip képe szebb, ez némileg zajos maradt.
    - Topaz Video Enhance AI: ehhez erős vas kell, és multipontos vágást nem tud, de ez mondjuk nem baj, max az MP4-et utólag megvágom. Szép a deinterlace rajta az interlace, bár ez AI, tehát módosítja a videót, illetve a cropolás sem az igazi (csak középről tud), illetve a hangsávot nem kódolja át.

    Szóval kezdem feladni, mert hol a crop vacak, hol a deinterlace, máskor a hang csúszik. És akkor még nem is említettem, hogy a reklámokat is ki akarom vágni. Még hátravan a Vegas Movie Studio, Adobe Premierem nincs.

    Szívesen veszek újabb ötleteket, hogyan lehet ezt a három dolgot (crop, deinterlace és MP4/AAC) megoldani, hogy a minőség is jó legyen. :U Persze jó lenne a QTGMC-t beizzítani mondjuk a Virtualdub alá, de nem láttam rá könnyen használható megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák