Új hozzászólás Aktív témák

  • ps_feri

    csendes tag

    Üdv! A fizetős ATV adásából szeretnék néha felvenni 1-2 óra műsort és nem szeretnék erre a célra 30-40 ezreket elkölteni. Ahogy nézem a DigiTV vevőjét és a DVB-T conax-os tévémet, elsősorban SCART kimenet jöhetne szóba. Van a tévén még HDMI és optikai csatlakozó is, de hogy ez kiengedi-e az ilyen fizetős, kódolt adást, arról fogalmam sincs.
    Erre milyen megoldások léteznek? Jó lenne a settopbox is (Telefunken TTR280C), de ez nem hajlandó rögzíteni a conax-os adást az USB-n, csak a szabad csatornákat engedi.
    Biztos van normálisabb vevő is, de az megint újabb 20 ezer Ft lenne és egyelőre felesleges is, mert 2 tévé van jelenleg és 3 "vevő": asztali STB, DigiTV műhold és TV Conax-szal.

    A DVB fórumon is csevegtünk erről, de konkrét, működő megoldást senki nem próbált még ki nekem :-) Léteznek olcsó kínai kütyük, amik nem foglalkoznak a "szerzői jogokkal" és felvesznek bármely csatornát, de ilyet csak végső esetben hozatnék külföldről, meg ki tudja előre, milyen minőséget képviselnek. Saját célra szeretném az adást rögzíteni, hogy később visszanézhessem tévén ill. laptopon, valami szabványos formátumban, amihez semmiféle speciális, fizetős codec nem kelletik :))

    Így gondoltam arra, hogy valamilyen analóg kimenetről rögzíteném az adatfolyamot PC-s kártyával. Biztos van erre jó minőségű tunerkártya, de az meg felesleges lenne abban az értelemben, hogy a hagyományos földi sugárzást meg fogják szüntetni, a szabad DVB-T vétel meg kevés nekem. Ez meg azt jelenti, hogy valami egyszerűbb videodigitalizáló elég lenne. Gondolom én. :F

Új hozzászólás Aktív témák