Új hozzászólás Aktív témák

  • richardwarga

    újonc

    Sziasztok!
    Egy nagyon érdekes anomália alakult ki nálam.
    Adott egy konfig: Ryzen 1600x Be Quiet Pure Rock bk009 procihűtővel, egy Zotac 1060 3gb VGA, 16Gb Kingston HyperX Predator 2x8GB DDR4 3000MHz HX430C15PB3/8.(itt fontos a pontosság) 1 terrás WD+256os SSD, Asus Prime B350 Plus alaplap + 3 venti megy a házban.
    Na ezt az egészet egy ZALMAN 500W ZM500-LX táp hajtotta fél évig gond nélkül. Semmi bajom nem volt vele.
    Októberben viszont sikerült upgrade-elnem a VGA-t egy Asus Rog Strix 1070ti-ra. Voltak aggályaim, hogy a táp esetleg nem tudja kiszolgálni majd a konfigot az új kártyával, de az nvidia is min. 500 wattot jelöl meg és hosszas utánaolvasgatás, tanakodás, kérdezősködés után úgy döntöttem, hogy jó lesz az. :D
    Kb. 3 hétig hibátlanul ment minden, majd egyszer csak PUBG közben beakadt a gép, kép+hang egyben, majd kékhalál és újraindult. Majd ezután ez a hiba újra és újra előjött, volt, hogy kékhalál nélkül indult újra és újraindulásnál nem áll fel a rendszer, kilépek a biosból és újra és újra leold valami, majd ha lenyomom a tápot utána végigmegy a procedúra úgy fel tud állni a rendszer. Megjegyzem alaphelyzetben semmi baja a gépnek, csak játék közben "akad be".
    Próbáltam az eseménynaplóból kiszedni, hogy mi is lehet a hiba, de nem nagyon kaptam választ hiába google-ztam rá a hibakódra. Tanakodás közben kiszedtem az egyik ramot úgy nem csinálja ezt a hibát! Külön-külön egyenként beraktam őket, egyikkel sem jön elő a baj.
    Tehát 16 giga rammal crashel/kékhalál/újraindul (ezek a folyamatok random jönnek elő, nem mindig ugyanaz).
    Na most én gyanakszom a tápra, hogy 16 giga rammal jobban meg tudja hajtani magát a gép, ezáltal többet venne fel a tápról és el tudom képzelni, hogy nagyon a határon mozgom és játék közben túlmegy a határon. Na de 3 hétig, hogy nem jött elő. Ugye lehet a ram is a hiba forrása, de akkor egyenként miért nem csinálja, vagy talán összeakadnak valahogy mikor párban vannak és amikor az egyikből menne át a másikba valami adat, akkor bamm kékhalál? De akkor miért nem indul egyből újra? :D Miért játssza el azt a rossz lada télen verziót, hogy nem akar egyből elindulni, hiába adom rá a gyújtást.
    Szóval segítséget kérek szépen, találkozott már valaki hasonlóval? Vegyek új tápot? Vagy menjen a ram a gariba? Esetleg a VGA szemétkedik? :))

Új hozzászólás Aktív témák