Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    Belefutottam egy nagyon érdekes véleményem szerint hardveres inkompatibilitásba:

    v1.8-as routerhez (Gwlim féle firmware-el: OpenWrt SFE 17.01 r3988-5970e6d466 / LuCI (17.01)) LAN-on keresztül csatlakoztatom 3 napja vásárolt Sony KD43XG8396 Androidos okostv-met, de valami elképeztően gyenge hálózati sebességet kapok. Mind le, mind fel irányba 1-3 Mbps a sebesség.

    Ha wifivel csatlakozom akkor akkor lefelé olyan 45 Mbps, felfelé 10 Mbps sebességet mérek. Ez teljesen rendben van, utóbbi a UPC-s csomagom max feltöltési sebessége, előbbi pedig szerintem reális figyelembe véve a router tv közötti távolságot, 2 falat és a sok wifi hálózatot a környéken.

    Lan kábelt természetesen kipróbáltam egy Gigabites hálókártyás laptoppal is, és laptopom szépen kimérte a UPC-s csomagom 120/10 Mbps max sebességét. Tehát kábel OK.

    Azt is próbáltam továbbá, hogy laptopjaimmal wifin keresztül csatlakoztam routerhez, majd a laptop wifis netkapcsolatát Windows-ban megosztottam Sony TV-m felé. Azaz laptop lan portját összekötöttem TV lan portjával. Ezt a felállást két laptoppal is kipróbáltam. Egyikben 100-as, másikban gigabites a lan port. Ekkor TV-n futtatott speedtest szépen kimérte ugyanazt a sebességet, amit az adott laptopon is mérten Speedtest-el.

    Ezek alapján jutottam arra, hogy hardveres inkompatibilitás van router és a tv lan portjai között.

    Jó a következtetésem? Van bármi ötlet, hogy hogyan lehetne ezt feloldani?

    Luciban nézelődtem Network/Switch menüpontban, de nem láttam semmi olyan beállítást, amivel magát az egyes lan portok tulajdonságait lehetne állítani:(

    További érdekesség még, hogy ha a TV lan kábellel össze van kötve a routerrel, akkor random felébreszti az asztali PC-met. Asztali PC-men engedélyezve van, hogy hálókártyán keresztül is lehessen ébreszteni. Olyan értésem van, mintha TV folyamatosan minden az adott lan-on lévő eszközzel próbálna kommunikálni, és ez a forgalom ébreszti fel PC-t.

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák