Új hozzászólás Aktív témák

  • rudi

    nagyúr

    Hát, feleim, ezt kapjátok ki!
    [link] – bizony, bizony, a végéatáp :D, annak is a bele, szóval okítást kérek. Annyit látok, hogy ez egy kapcsolóüzemű tápnak látszó tárgy. Felül EMI szűrőt vélek felfedezni, majd jön egy PFC kör, a bal oldalon két bordán tranzisztorok és diódák, majd egy pufi kondi és egy elfektetett főtrafó. A jobb oldali nagy borda alatt van gondolom a kimeneti oldal.

    [link] – itt van az előző kép bal felső bordája (a csavaros tetejű) a teteje nélkül. Sajna, az alkatérszek paramétereit az istennek sem tudtam lefotózni.

    [link] – a bemeneti kondenzátor meglehetősen lapos, mert hát bele kell férni egy 5,25”-os hely magasságába. 105 fokos, ez gondolom jó. Ha kizoomoljátok a képet, akkor a kondin látható valami nippon cemi com felirat, az a gyártó? Itt látható a kondi a másik oldalról[link]. A mellette lévő borda túlsó oldalán van egy kis trafó, ami mire való? A táp működtetéséhez szolgáló feszt állítja elő? A cuccnak állítólag aktív PFC-je van; ez lehet a vezérlője [link]? Más IC-t nem találtam.

    [link] – nem akartam túlzottan szétbarmolni a cuccot, ezért csak ilyen szerencsétlenül láttam be a kimeneti oldal bordája alá. Itt látszik valami érdekes?

    És a lényeg: már kapható idehaza, valahol az 500-as Bluestorm ára környékén :D

    A képességeiről csak annyit, hogy két táppal próbáltam és mindkét esetben pontosan 123 wattal lett kevesebb a felvett teljesítmény az eredeti tápon. Két X1900 XT-t használtam crossfireben.

    Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Új hozzászólás Aktív témák