Új hozzászólás Aktív témák

  • Pompi

    MODERÁTOR

    válasz Orionk #7343 üzenetére

    Káosz van látom.

    A full HD kép (legyen az szimpla kép/ fotó, vagy az ebből álló képsorozat, mozgókép, videó) az 2.1 megapixel (1920 x 1080 pixel). Pont.

    Az, hogy ehhez képest egy kamerában milyen felbontású szenzor van, az egy másik dolog. Ha ennél nagyobb, akkor nagyobb a mintavételezési ráta, azaz több képpontból tud dolgozni, aminek az eredménye ugyan kevesebb képpont lesz, de jobb, részletgazdagabb lesz a végeredmény (elvileg, persze ez függ a feldolgozó egységtől is).

    Mozgó kép esetében hétköznapi használatban jelenleg ez a full HD felbontás az elterjedt legnagyobb, létezik nagyobb, de azok csak most kezdenek valamennyire terjedni, lásd: 4K felbontás.

    Ennél nagyobb megapixelnyi felbontásnak fotózáskor van értelme, álló képnél gyakorlatilag bármekkora képet rögzíthetünk, nincs megkötve a limit, mint a videó méret szabványoknál.

    Mindazonáltal nem árt tisztában lenni azzal, hogy a jelen topik tárgyát képező SJCAM SJ4000 kamerában egy 3,5 megapixeles szenzor van, ami mint látjuk a FHD felbontáshoz bőven elegendő, de ennél nagyobb kép felbontásra értelmetlen állítani, mert szoftveresen felhúzott kép lesz az eredmény, ami maximum méretben lesz nagyobb, képminőségben, részletgazdaságban nem.

    Feel Good Inc.

Új hozzászólás Aktív témák