Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
venndi
csendes tag
Sziasztok!
Hackintosh-t és egy Samsung TV-t streameltem. Szóval OSX-et használok. Amikor ráklikkelek az "add local..."-ra a Serviio programban, akkor csak arról a HDD-ről tudok kiválasztani mappát, amin a rendszer van, viszont nekem a filmek egy második HDD-n vannak...így állandóan át kell másolnom egyikről a másikra, amikor filmet szeretnék nézni. Hogy tudom beállítani, hogy a többi HDD-ről is tudja megosztani?
-
venndi
csendes tag
válasz nylontacsko #2453 üzenetére
1000 köszönet!
Az ellen tudok valamit tenni, hogy ne laggoljon a film? Vannak időszakok, amikor nagyon szaggat.
-
venndi
csendes tag
válasz Meghivott #2455 üzenetére
Vezetékessel van össze kapcsolva. Még a processzor beállításnál 4 magosra állítom, hátha segít.
Egyébként amikor az egyik HDD-ről (amin a filmek, zenék vannak) jelöltem ki mappát, akkor az egész mappa mérete átlett másolva a z SSD-re(amin a rendszer van). Ez így a normális? Mert akkor ezzel nem javítottam a helyzeten, sőt. Szóval az SSD amin a rendszer van, az csak 120GB, ezért gondoltam, hogy a másik HDD-ről jelölöm ki a filmeket, de így, hogy amit kijelölök a HDD-n, annak a mérete "kivonódik" az SSD-ből, így nem sok értelme van. -
venndi
csendes tag
válasz nylontacsko #2457 üzenetére
Mi az amit nem értesz? Azzal a céllal jelöltem ki a mappát a HDD-ről, hogy ne kelljen állandóan átmásolni az SSD-re filmeket, mert csak 120GB...de amikor "/Volumes/.../"-t (HDD) beállítottam a serviio-n, akkor ennek a mappának a nagyságával, kb 50GB-al, kevesebb hely van az SSD-n, ezzel az erővel át is másolhatom a mappát.
[ Szerkesztve ]
-
venndi
csendes tag
Abban tudnátok segíteni, hogy megjelenjen a felirat? Az áéőú és hasonló betűk miat nem jelenik meg, mert ha nincsenek ezek a betűk, akkor az a rész megjelenik a képernyőn.
-
venndi
csendes tag
Hali!
Az minek tudható be, hogy szaggatnak a filmek? Úgy vettem észre, hogy a fHD filmek szaggatnak, legalábbis azok tuti, 720p-s filmet jelenleg csak egyszer néztem rajta, az nem szaggatott. Számítógép vagy a TV miatt van ez? A filmek ugye MKV kiterjesztésűek, csak akkor tudom lejátszani, ha a transcoding ki van pipálva.
1.5.2-es verzió van fennt, nem tudom, hogy az 1.6-os érdemes-e feltenni.
A TV Sony Bravia KDL-60EX705. Esetleg a legújabb firmware telepítése a TV-re? -
venndi
csendes tag
válasz eFeMeR74 #2513 üzenetére
Közben rákerestem a routerom adataira, mindenhol 100mbps és 150mbps van feltüntetve, de legtöbb helyen a WiFi sebességére írják. Ez a sebesség van kábeles összekötésnél is?
Ez a típus van nekem http://www.speedguide.net/routers/zyxel-amg1202-t10b-wireless-n-lite-adsl2-4-port-3245 -
venndi
csendes tag
válasz eFeMeR74 #2524 üzenetére
Na de most valami tényleg nincs jól beállítva.
Még az elején USB-vel kipróbáltam több kiterjesztést is, az avi-t biztos hogy lejátszotta a TV, most viszont ez sem jelenik meg. Ez most mi az Istenért b*szakodik? Kipróbáltam az összes profilt Sony 2009-2013/14-ig. Csak transzkóddal megy, pedig az avi-t kellene hogy vigye, USB-n keresztül nem volt gond.
-
venndi
csendes tag
válasz eFeMeR74 #2532 üzenetére
Közben kíváncsiságból feltettem a serviio 1.6-os verziót, eddig valami 1.5.x verzió volt.
Most megjelenik minden a TV-n, transzkóding nélkül is. A FHD továbbra is szaggat, szal valószínűleg a router miatt.
Amit furcsállok, hogy most is, amikor elindítom a filmet a TV-n, akkor a számítógép (hackintosh) baromira belassul, eddig azt hittem a transzkódolás miatt...de úgy néz ki, hogy nem az miatt. Ha leállítom a filmet, ha kilépek a serviio-ból a számítógépen, akkor lassú is marad, csak akkor "javul" meg, ha ezt beírom a terminal-ba "sudo launchctl unload /Library/LaunchDaemons/org.serviio.server.plist"[link]
Mitől van ez?[ Szerkesztve ]
-
venndi
csendes tag
Ja azt kifelejtettem, hogy nem lehetséges-e, hogy a TV nem tudja fogadni a FHD minőséget valami úton módon LANon keresztül? Mert a FHD-nál a TV is belassul, pl a hangosítás, amikor megnyomom, van hogy 3 mp múlva reagál, 720p-nél is érzékelhető a lassúság, de nem annyira, mint a FHD-nál.
-
venndi
csendes tag
válasz eFeMeR74 #2536 üzenetére
Én azt hiszem, hogy konkrétan nincs is java telepítve Vagy max valami alap ami az OSX-el telepítődött. Igen, van hogy a proci 80-90%-on dolgozott, és a hőmérséklete is 55-60 fok között volt amikor néztem valami filmet, akkor értehtő volt hogy belassult, de most konkrétan szinte semmit nem változik a hőmérséklet és %-ban se nem terhelődik. Csak kib*szottul belassul, és csak az aparancs segít.
-
venndi
csendes tag
válasz Meghivott #2542 üzenetére
Kipróbáltam a te módszered. Kiszedtem minden felesleges dolgot, csak kép, magyar hang és forced felirat, ennek ellenére szaggat. Lehet hogy találni olyan 1080-as filmt is, ami nem szaggat...8000kbps-nál még nem szaggat, de például van egy film, aminek az NFO-jában a video 17.000, + a hangsávok, kb ottvan 20.000-nél, na az már egyfolytába szaggat, szerintem a határ valahol 10.000-12.000kbps, és az a baj, hogy szerintem a TV nem bírja, mivel feljebb is írtam, hogy amikor szaggat, akkor a TV baromira belassul, pár másodperceket kell várni, hogy reagáljon akár a hangosításra, nem hiszem, hogy a TV lassúsága összefügg a router lassúságával.
-
venndi
csendes tag
Az mitől van, hogy egy idő után a hang késik, folyamatosan távolodik? Ha egy pillanatra lepauzálom és elindítom, akkor utána megint összhangba van a kép és hang.
-
venndi
csendes tag
Na még egy valami. Rájöttem, hogy mikor nem tudom megnyitni a filmeket. Most az 1.6-os verziónál (lehet előzőeknél is volt), van az, hogy Enable stacking, ha ez nincs kipipálva, akkor a folderekben nem jelenik meg a film, ha viszont kipipálom, akkor megjelenik és lejátszódnak, holott, ez csak össze kellene hogy kösse a több részből álló filmeket. Nálatok is így van?
[ Szerkesztve ]
-
venndi
csendes tag
Sziasztok!
Sopcast-et szeretném nézni a TV-n keresztül a Serviio segítségével.
A Serviio-ban beállítottam amit kellett, tehát:A TV-n megjelenik az "online" név alatt a "Live SopSast", amikor rányomok, akkor egy ideig loadingol, és kiír valami server hibát, hogy "check your server settings", vagy valami hasonlót.
Van valami groovy file a serviio honlapján, http://forum.serviio.org/viewtopic.php?f=20&t=7249, ezt bemásoltam a "~/Library/Application Support/Serviio/Plug-ins/" folderba, de nem változott semmi.
Nagyon kellene a segítség, ma már TV-n akarom nézni a Manchester United-et
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest