Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunsetjoy
tag
válasz Synthwave #4638 üzenetére
Nos az van, hogy a japán és az európai rendszer különbözik.
A japán kártya bár külsőleg a PAL-hoz hasonló (a lekerített szélű, és nem az amcsi szögletes), de a konzolokban és a kártyákban található régiózáró chip (CIC) kommunikációja gondot okoz.
Az amcsi és a japán kártyák nem futtathatóak alapesetben PAL rendszeren, illetve fordítva a régiózárás miatt. Ezeket persze a kapható adapterek (egyik slotjába odavaló kártya, másik slotjába a más régiójú) használatával ki lehet küszöbölni.
Ugye akkor még ott van az, hogy PAL konzolon az NTSC (amerikai, japán) játékok lassabban futnak a 60/50 Hz különbsége miatt (fordítva meg gyorsabbak persze), plusz a megjelenített felbontás is kicsit gáz lesz ott a képernyő közepén.A Super Famicom japán konzolról nem tudok nyilatkozni, de gondolom, az eredeti japán konzol 100 V-os tápellátását is meg kellene valahogy oldani. A fentebb leírtak mellett, persze.
Nos persze, ha úgy veszel Super Famicomot, hogy arról írják, hogy európaira át van alakítva, vagy PAL változatot veszel, amihez mondjuk már van egy használható adapter is JP/EU átalakításra, akkor megoldható gondolom. Ez az utóbbi jobb megoldásnak tűnik.
A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/
-
t256
őstag
válasz Synthwave #5615 üzenetére
Én '93-ban kaptam meg annak alkalmából, hogy elkezdtem az általános iskolát.
Dévényi Tibi bácsinak köszönhetem, hogy tudok a NES létezéséről.A Boy and His Blob játékkal vettük meg. A gép 7000 Forint volt az Ofotértban.
Később lett hozzá SMB és SMB 3, de akkoriban minden játék nehéz volt.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
aya
addikt
válasz Synthwave #5624 üzenetére
Akkor át kell értékelnem mikor is kaptam a nes-t mert akkor még nem volt boltban snes.
Megkérdezem haveromtól hátha ő tudja ( volt osztálytársam )
Átjárt mariozni mert akkor még csodaszámba ment egy konzol, aki tehette inkább c64-et vett.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz Synthwave #5615 üzenetére
Én a NES-em csak örököltem unokatesómtól, az egy '89 es import, én pedig '92-ben kaptam németországból a SNES-em . Nálunk is a kölcsönzős biznisz volt a menő, így sokáig az egyetlen játékom a SNES-hez a hozzá kapott Super Mario world volt, NES en pedig volt a klasszikus mario, tetris, foci 3 in 1, Top Gun: Second mission és a Rad Racer. A többi játékot csak kölcsönözgettem, úgyhogy amikker akkoriban játszottam, azokat szeretném első körben összekapirgálni az internetről, hogy végre meglegyenek rendesen is .
-
-
PHM
addikt
válasz Synthwave #5682 üzenetére
Volt egy Goldstar 3DO-m, de mivel a meglévő 3-4 mellé akkoriban
gyakorlatilag lehetetlen volt újabbakat beszerezni, eladtam.
Ugyanezért jutott hasonló sorsra a Jaguar is anno.
Kár érte, mert lett volna potenciál abban a konzolban.
Az Alien vs Predator például kifejezetten tetszett.
A CD32 még megvan, de azt meg rendbe kéne rakni.
Személy szerint inkább egy Saturnt vennék a helyedben.
Könnyebben levadászható és nagyobb a játékválasztéka.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
t256
őstag
válasz Synthwave #5682 üzenetére
3DO. Régi 576 Kbyte újságokban volt rengeteg SNES, MD és PC cikk, leírás játékokról. 3DO-nak jutott általában fél vagy egy oldal. Ugyanilyen emlékem van a Philips CDi-ről is.
Úgy tudom nehéz működőképes 3DO-t találni.
Én akkoriban az üzletek polcain nem is láttam. Csak Nintendo és Sega.Én amúgy Saturn-nal, NES-el és Dreamcast-el szemezek egy ideje, de mindig kiegyezem magammal annyiban, hogy a jelenleg meglévő konzoljaimra fogom gyűjtögetni a játékokat.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Zigur
senior tag
válasz Synthwave #5712 üzenetére
A TR szórakoztató Saturnra, jónéhány helyen komoly fps esés van, láthatóan nem tudtak mit kezdeni a szokatlan hardverrel, a ps1-es változat konzisztensebb, de ennek ellenére jobban szeretem Saturnra.
3DO-nál típushiba a vacak olvasófej meg túlmelegedés, abból jobb az első változat, az elöltöltős tálcás.
-
Aramir
őstag
válasz Synthwave #5729 üzenetére
Ebből nincs "sealed", tudtommal videójáték-versenyeken használták, ilyen ritkaságnál már az állapot kevésbé számít, gyűjtőként örülsz, ha szerezhetsz egyet. A wikin 1200 legyártott kártyáról írnak, ebből 90-et kiosztottak a nyerteseknek, a többit meg gondolom bezúzta a Nintendo, és ki tudja a 90-ből mennyi kallódott el az elmúlt 24 évben.
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Playstation/Xbox konzolok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest