Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
Remélem, akkor már legalább olyan vette meg, akinek amúgy is van vagy 3 NES-e, és azért vette meg, hogy aztán 5x áron eladhassa...
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
LordVenom
tag
válasz sz.balazs.95 #11852 üzenetére
Tuti. Legtöbbször a viszont eladók böngészik az aprót. Nekem még nincs, nem jött volna rosszul egy ilyen kezdő pakk.
Mindegy. Kivárok. -
-
adalbert1
veterán
válasz LordVenom #11841 üzenetére
Én a reklám zenékre egyáltalán nem emlékszem, ami még megmaradt a WD-ből, az a Nehéz napok a föld nevű bolygón, amiben a Karate Kid 1-ből a gonosz mester játszotta a főszerepet, illetve vasárnap vagy szombat kora reggel (talán ilyen 6 óra körül) volt a Tini Nindzsa Teknőcök - ezen kívül még hét közben a Tom & Jerry volt nagyon jó, az volt a kedvenc rajzfilmem.
sz.balazs.95 - CN-öt még én is néztem angolul, igaz, akkoriban már kifele nőttem a mesenézésből (illetve pl. a Scooby Doot valamiért sose tudtam megszeretni)Ez az alulárazott NES jó vétel lehetett valakinek, mindegyik játék árával nem vagyok képben, de egy 20k-t megérhetett volna.
vitezgal: szép darab, ez az, ami ki volt rakva a Playmaniában is? (kíváncsi lennék, hogy a topic mekkora részét adja a retro vásárlóknak náluk )
-
szarvasbogár
aktív tag
Végre megcsinálták azt a k.oldalt és a retro is listába lett szedve egy fényképpel. Ideje volt így x év után
-
szarvasbogár
aktív tag
-
-
khron78
őstag
válasz Rezuhu #11866 üzenetére
100 fontért már el lehet kapni, ami 40eFt, posta olyan 10-es. 45-ért jó árban volt, ha sikerült alkudni, bár én ennyit nem fizetnék ezért. Ez egy kiegészítő és túl van árazva, ahogy a Mega-CD is.
Igen, tudom, hogy kevés példány van belőle, meg jó kis cucc (nekem is kellene), de akkor is.
Játék nem sok van rá, viszont lehet nézegetni, mert valóban szép.
Szóval én 45eFt-ot inkább kiadok egy dobozos Nomad-ra, vagy egy fullos Saturn-ra.
Vagy veszek egy new 3DS-t, ami nem retro, de nagyobb élményt ad. -
Armitage
tag
válasz AndrewBR #11868 üzenetére
Régebben évente egy-egy darab feltűnt a piacon,de az utóbbi 5 évben már nem találkoztam vele.
Ez kimondottan az a kategória ami még a 32x-nél is ritkább.A mega cd-t és 32x-et a fanyalgókkal ellentétben akkori gondolkodással is igen jó alternatívának tartom.Ha csak abból indulok ki hogy nem kellett két évente új konzolt venni és "csak" egy kiegészítővel fejleszthető volt a gép. Mondjuk a 32x-nek adhatott volna egy kicsit több időt a Sega a kifutásra.
Persze lehet azzal jönni hogy,hú mennyire drága volt anno(most sem olcsó), de egy asztali cd lejátszó is hasonló árban volt.A 32x meg annyira kilógott a sorból nem is volt hozzá hasonló. -
khron78
őstag
válasz Armitage #11869 üzenetére
Nem fanyalogtam, mert gondolom nekem szólt a válaszod!
A két gépnek nem vitattam az érdemeit, miszerint azok mennyire voltak innovatívak.
Viszont, amiért nem lettek sikeresek, az pontosan annak volt köszönhető, hogy a két kiegészítő! már akkor is horror áron volt elérhető. A 32X és a Saturn között egyértelmű , hogy az utóbbi volt a jobb választás (árban nem volt nagy difi).
A Sega CD-nek meg nem volt kifutási ideje és akkora támogatottsága, hogy sikerre legyen ítélve.
Valószínűnek tartom, hogy az erős marketing is hiányzott mellőle. Itt most az európai viszonyokról beszélek.
Viszont az tény és való, hogy ezek miatt IS lett kultikus név a Sega. Rengeteg új ötlet, merész lépések, innováció. Sajnos a bukás is elsősorban ezeknek a merész húzásoknak volt köszönhető.
A lényeg, hogy az innováció nem feltétlenül jelent egyet a feltétlen sikerrel, sajnos.A Mega CD-hez visszatérve. Akkoriban még azért nem voltak annyira elterjedve a CD-k és a lejátszók.
Én 1993-ban örültem a Funai 37cm-es (nem coll!) TV-nek, amit a születésnapomra kaptam. Karácsonyra meg érkezett a Master System II, akkori áron, ha jól emlékszem 19eFt körüli összegért.
Master System, nem Megadrive!
A játékok kerültek 6-7-8eFt-ba, 576Kbyte! Még mindig SMS!
Így az ember fia örülhetett, ha egy évben kapott 2 játékot. A Mega CD-ről azt se tudtam, hogy létezik.
A Saturn-ról hallottam 2 évvel később a magyar! Sega klubtól, hogy hajrá lehet venni, csak 89999Ft-ért!!! Na, ekkor cseréltem be a Master Systemet az összes 5-6 játékommal egy Megadrive II gépre a Gömb u.-ban. 1 hónapig játékom se volt hozzá, csak nézegettem, hogy mennyire szép....
Aztán megvettem hozzá az EA Sports Madden NFL/Fifa International Soccer Double Header játékot.
Ez volt a legolcsóbb, legalsó sor 3eFt.Szóval a kis kitérőm lényege, hogy akkoriban kisebb volt a piac. A szerencsések kaptak eredeti Sega/Nintendo gépet, a többiek meg a piacról kapták a sárga kazettát. Természetesen a világnak ezen a felén... hogy Amerikában mi volt, azt nem tudom.
-
adalbert1
veterán
válasz khron78 #11874 üzenetére
Nekem meg csak egy Famiclone-om volt. Mindenesetre úgy érzem, hogy így jobban jártam , több egész jó kis 8 bites játékkal megismerkedtem - sőt, szerintem ezekkel a klón gépekkel hosszú távon a Nintendo is jobban járt, rengeteg gyerek ismerkedett meg a gépükre készült játékokkal, akik egy részéből lehet, hogy később vásárló lett.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz adalbert1 #11875 üzenetére
Akkor csak én kezdtem PC-vel? 😃
Konrétan egy anyu munkahelyéről leselejtezett Win95-ös darabbal.
Na én azzal szerettem meg a DOS játékokat 😊Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Aramir
őstag
válasz sz.balazs.95 #11876 üzenetére
Gondolom a korodból adódóan igen Nekem valami ismeretlen Pong klón volt a legelső ilyen cuccom, pontosabban nem az enyém, a családé, aztán kaptunk tesómmal egy Commodore +4-et, de őt szerencsére nem nagyon érdekelte a dolog, így később az Amiga 500-at már csak én kaptam, az első pc-met meg már én vettem, igaz az Amiga eladásából bejött pénzt pótoltam ki. Így szerencsére nem maradtam ki a DOS korszakból én sem.
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
aya
addikt
Ghost and goblins arcade volt az első. Konzolon a star wars nes meg a mario 1. Már nem tudom melyik volt nagyobb hatással rám.
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
AndrewBR
senior tag
Kilencven-valamennyi... Jézuska: SMDII (Sonic 2 kiadású)
Utána pedig PS1 a megjelenés után nemsokkal...[ Szerkesztve ]
A.
-
LordVenom
tag
Pongozni én is pongoztam gyerekkoromban, aztán a szüleimnek lett egy Megadrive kölcsönzőjük, még a Sega fénykorában. Az volt az igazi habzsi-dőzsi. Kimentem a faterommal az osztrákokhoz játékért, mert itthon alig volt, és az is drága. Kint meg azonnal megvetettem vele a Mortal Kombatot, amihez az 576 akkor jelentette meg a "vérkódot". Istenem, régi szép idők. Az első MD játék egyébként, amivel játszottam, a Fatal Fury és a Sonic volt.
A számítógépek között pedig a C64 volt az első. Mai napig imádom azt is. -
szarvasbogár
aktív tag
válasz LordVenom #11884 üzenetére
Ezek tényleg kedves emlékek gondolom páran irigyeltek nálunk C64 volt az első családi gép wizard of wor faterral szemkifolyásig az egyetlen videójátékos emlékem vele mert az év javarészét külföldön töltötte más: láttátok vaterán a megaman7-et?? nem érte el a min. licitet (22k volt az uccsó ajánlat) vajon mennyi lett volna a minimum? 30?
[ Szerkesztve ]
-
Aramir
őstag
válasz szarvasbogár #11886 üzenetére
Visszarakta:
[link]http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
ayo
veterán
-
adalbert1
veterán
válasz sz.balazs.95 #11876 üzenetére
Rá 2 évre nekem is lett PC-m, rengeteg DOS-os játékkal játszottam én is (főleg, mivel akkor csak Win 3.1 volt, illetve emlékszem, hogy eleinte a Win 95-re is húzta a játékos sajtó a száját, hogy azon játszani? ), a legemlékezetesebb talán a Prehistorik2, Doom 2, Mortal Kombat, Operation Wolf, Dune 2, Warcraft 1-2, Syndicate, Cannon Fodder - fúúú, most még egy párat fel tudnék sorolni.
A PS1-2 generáció nekem is kimaradt, egy Nintendo DS Lite-tal kezdtem el konzolokkal foglalkozni, utána jöttek az újabbak és régebbiek is.szarvasbogár: na, ahhoz kell már igazán elvakult gyűjtőnek/rajongónak lenni, én szerintem párszázmilliós vagyon mellett sem adnék ki egy kisautónyi pénzt 1 játéksorozatra (annak ellenére, hogy azt a pénzt mondjuk simán elkölteném játékokra, csak akkor már több gépet/címet vennék).
-
khirill
aktív tag
sziasztok!
örömmel leltem a topikra.
én anno 1988-ban kaptam egy NES-t és akkor kezdődött a játékszenvedélyem... az a NES azóta már nincs meg (elajándékoztam), de az évek alatt valahogy szereztem egyet és - bár elcsomagolva de - megmaradt velem 1-2 hónapja életteret váltottam és előkerült... poénból bekapcsoltam és a haverokkal egy pityókás éjszakán át nyomtuk a super mario bros-t... eufórikus volt..
azóta van 3 gépem 7 cartridge-em és úgy kezdem eléggé beleásni magam a témába... bár én is végigmentem a konzol-kézikonzol-számítógép háromszög "szamárlétráján" mégis a pc-n kívül engem csak a NES, SNES, GAMEBOY és GAMEBOY COLOR érdekel... nagyon szívesen venném ha pár linket megosztanátok velem, ahol ezekről a gépekről professzionális szinten is olvashatnék...
[ Szerkesztve ]
ratabyzou
-
t256
őstag
válasz khirill #11895 üzenetére
Szia! Üdv a klubban!
Én 1993-ban kaptam egy NES-t A boy and his blob játékkal. Super Mario Bros-ra vágytam, de ezt csak pár hónap múlva kaptam meg. Sikerült rábukkanni a VI. kerület Király utcában egy használt műszaki boltra, ahol elég olcsón volt egy darab doboz nélkül. Később még kaptam egy SMB 3-mat is.
Rá pár évre kaptam egy SNES-t. A NES-t megvette egyik barátom, aki a Marios játékokat rögtön elcserélte Mega Man-re és Castlevania-ra. Akkor döbbentem rá milyen gépet adtam ki a kezeim közül.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
adalbert1
veterán
válasz energy4ever #11897 üzenetére
Én az alapján, amivel szeretnék játszani is (pl. Luigi's Mansion, Paper Mario), csak azért mert ritka nem (habár az általad hirdetett Killer 7 pont megvan, mert viszonylag jó áron meg tudtam venni, de a kipróbálásáig még nem jutottam el).
-
szarvasbogár
aktív tag
Addigra szépen kiforrta magát és kényelmesen át tudtál ülni a snes hintóba nekem a nes kimaradt még csak nem is hallottam róla igaz snes-ről sem amíg karácsonykor keresztszülők be nem állítottak egy super gameboyos kiadással super mario benne volt és még hoztak mellé egy nagydobis metroidot. Osztálytársnak md volt és mindíg irigykedtem a mortal1 miatt nintendon semmi vér nem volt energy: szolídan gyűjtök cube-ot is de nincs sok ritka sajnos. Rezi sorozat azért megvan meg zelda wind limited, mario sunshine valamint a zelda dobozos gép. Tales of symphonia lenne a nagy kiszemelt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Lightyear - befektetési app
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Politika
- Windows 11
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia