Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz korcsi #111270 üzenetére
Valaki aki ért hozzá és van tapasztalata részletezné hogy az "Auto Motion Plus" menüben a "Blur Reduction" és a "Judder Reduction" mit és hogyan csinál.
Előre is köszi!
Még egy kérdés: Ha TV nem támogatja a judder mentes 24p-t, nyílván mert a panel fix 60Hz-en üzemel, akkor mit kezd az 50p-s bemenettel?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
nagyúr
válasz korcsi #111272 üzenetére
Minden nem a panel alap elektronika/firmware által fixen tartott értékre (50/60Hz, 100/120Hz... stb) a proci/célhardver jelátalakítást fog végezni. Szóval így bármilyen forrást elvihet a tévé.
A kapott kép minősége pedig az átalakítás minőségétől függ...Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
korcsi
veterán
válasz korcsi #111250 üzenetére
Szerda óta megvan a készülék.
Doboz Aqua-s ragasztó szalaggal átragasztva, a dobozt lezáró színtelen mellett (minek?).
Két év bolti garancia.
A készülék már volt összeállítva, mert a talp csavarjai ki voltak bontva, de minden egyéb kellék érintetlen volt. Szerintem bolti kiállított darab lehetett, legalább kipróbálták... Fólia csak a kereten van, nem tudom gyárilag a kijelzőn van e.Szerintem ez nem gyári beállítás:
Ha a színköz résznél egyedi értékek vannak, akkor lehet még kalibrálva is lett?
Tapasztalatok:
1500PQI érték ide vagy oda, ekkora méretben érzékeny a szem a mozgás megjelenítésre.
Kell az auto motion plus judder reduction 2-en mert különben elég zavaró tud lenni, ami érdekes, hogy ez 60Hz-es panel, 30Hz-en és alatta van interpoláció (elvileg, ahogy a fentebb linkelt rtings-es leírásban is van) , ezt lehet állítani a fent jelzett csúszkával, ehhez képest 50p anyagon is simít, azt meg hogy? 60p teszt anyagot majd nézek a TV youtube-on, a libreelec tv boxon csak 720@30Hz van.A sunyi majdnem tök feketénél működő dinamikus kontraszt kikapcsolható valahogy? Régebbi hozzászólásban az volt, hogy film módban nem csinálja.
Kicsit elkéstem a TV vásárlással, egy jobb 55-ös J62-el valószínűleg boldogabb lettem volna
-
PuMbA
titán
válasz korcsi #111396 üzenetére
Nem simít semmit 50Hz-es anyagon, maximum beképzeled 30p vagy alatta működik.
Kalibrálva biztos nem lett, összekutyulták a beállításokat, rakd alaphelyzetbe, és az RTINGS.com alapján állítsd be.
Hát igen, ezért nem ajánljuk az Aqua-t, mert nem hivatalos forgalmazó és olcsóbban eladják a visszavitt cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz korcsi #111405 üzenetére
Nálam semmilyen különbség sincs TV adással. 50p judder pedig nem létezhet, ugyanis a TV adások 50fps-esek és azt megjelenítik teljesen jól, hiszen ez egy TV, ez a fő feladata. Ha ezt nem tudná rendesen, akkor dobhatnánk ki az egészet
A TV média lejátszója már más kérdés, mert szerintem Te annak a belenyúlásait láthattad. HDMI-vel köss rá egy gépet és úgy nézd meg 50Hz-en az 50p videódat. Garantálom, hogy semmilyen problémát nem fogsz látni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz korcsi #111407 üzenetére
Valószínűleg azért nem rakják bele, mert a legtöbb vásárló észre sem veszi a különbséget Ma szerintem simábban kezelik a 24p 60Hz-en dolgot az eszközök, mint 6 éve. Én sem veszem észre, pedig oldalsó kamera mozgásnál nézem a filmet erősen koncentrálva a gépemen 60Hz-es monitoron, de semmilyen akadást, egyenetlenséget vagy megugrást nem látok. Amit látok és még ez az ok lehet az, hogy kihagyják ezekből a TV-kből az az, hogy a 24p-t 60Hz-en nézve simább képet ad, mint 24p-t nézve natúran, judder nélkül és nem akarták, hogy ezért hívják az ügyfélszolgálatot, hogy miért ennyire darabos a kép
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz korcsi #111407 üzenetére
Most tényleg nincs juddermentes 24p csak a csúcsmodelleken?
Mintha régebben láttam volna vmi ellentmondást az rtings teszteken belül vagy a hdtvtest-hez képest, de lehet, hogy félrenéztem.Gáz, ha így van. A 3D-vel eltűnt a középkategóriából a 120Hz, azzal pedig a juddermentes 24p.
Ez eléggé visszalépés a pár évvel ezelőtti közép, alsó-közép modellekhez képest. -
korcsi
veterán
válasz korcsi #111746 üzenetére
Na akkor, a panel típus alapján ez egy Beijing Optoelectronics gyártmány. Panelook-on ebben a méretben csak IPS (PLS?) van
Valószínűleg ez a típus van benne: HV550QUS-300.Szóval rohadtul átb@szva érzem magam...
Tags:Samsung UE55KU6400 UE55KU6400SXXH panel lottery type VA IPS PLS 55B6AU0KK HV550QUS-300 Beijing Optoelectronics 55"
-
Celtis
veterán
válasz korcsi #111796 üzenetére
Ugyanaz téríti meg, aki kifizeti a hiábavaló ingyenes házhoz szállítást, a bolti alkalmazottak munkáját, a TV újra eladhatóvá tételét.
Nyilván maga a készülék visszavitele mindkét félnek veszteség, de az elállás joga mégiscsak egy olyan lehetőség, ami mindkét félnek előnyös. Tipikusan arra az esetre jó, ha olyan paraméter nem felel meg a remélteknek, amit egyébként a gyártó nem is specifikál.
-
sb
veterán
válasz korcsi #111796 üzenetére
Ahogy írták... az elállás egy amúgy negatív helyzet pozitív(abb) rendezésének lehetőségét adja.
A gond a gyártó aki ezt megteheti. De vele meg nem tudsz mit kezdeni. Max azt amit felvetettél: nem veszel X-Y TV-t. Ha nem akarsz utánajárni (ami valljuk be szintén orbitális sz*pás) akkor meg adott márkát. Kár, hogy mind ilyen. -
anorche1
őstag
válasz korcsi #111841 üzenetére
Nem, vagy csak nem látszik 1/16400 és 1/8000 -es záridőn sem.
A csíkozódás oké, mert nem pwm mentes a háttérvilágítás. Na de miért vörös? Kizártnak tartom, hogy a tv hibás lenne. Ha az látszana a megjelenített képen is."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz korcsi #111989 üzenetére
Próbálgattam, maxiumra tekert háttérvilágításnál is jelen van, és a bfi -t bekapcsolva tényleg láthatóbb.
Ennek a jelenségnek mi a neve?
Ha előre tudom, hogy ez ilyen, nem valószínű, hogy ezt a tv -t választom.[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
korcsi
veterán
válasz korcsi #111752 üzenetére
Sziasztok!
Akadt még egy problémám ezzel a szuper készülékkel.
Eddig erősítőn használtam, és nem tümt fel, hogy nem tudok hangot csiholni a TV hangszóróiból, nincs lenémítva, fel van hangosítva, próbáltam saját youtube alkalmazásban is hátha én szúrok el valamit a hdmi-n keresztül, de semmi, néma. Az optikai kimeneten mind a TV hangszóró, mind az optikai kimenetet választva van jel. De a TV néma.
Én rontok el valamit, vagy rossz a TV?
Válaszokat előre is köszi!
-
Zοltta
senior tag
-
buci30
addikt
válasz korcsi #139175 üzenetére
Hát pont erre nem gondoltam és most csináltam meg éppen: egyedül ezt nem gondoltam mert olyan egyszerű meg nem is értem logika mi de mindegy... és mondom ki húzom a tv 1 percre...
S igen ez volt a megoldás.
De köszi azért!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest