Új hozzászólás Aktív témák

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz Scooter74 #1102 üzenetére

    Mivel sikerült eladnom a Huawei Mate 10 pro-t, így most már írok róla néhány sort.

    SAJÁT PREFERENCIÁIM ALAPJÁN KIALAKÍTOTT VÉLEMÉNYEM:

    A telefon minősége jó, semmi kivetnivaló nincs benne, szép, kézre áll, hibátlan kidolgozású, nagyon minőségi darab. (kb. ennyi a pozitívum...)
    A kijelző is jó, de nekem kicsit "szőrösek" a betűk, és napos, vagy nagy fényerejű környezetben elvérzik.
    A kamera jónak tűnik, de külső, minőségi (esetleg kalibrált) monitoron láthatóan gyenge minőségű, túlélesített, és alulszaturált, a valóságot nem tükrözi. Ha adtam neki egy kis színt, akkor meg már túlzásokba esett...
    Nem is értem, hogy pl. itt hogyan kapott annyi pontot, hiszen a teszben szereplő képeknél is láthatóan jócskán alul marad az összehasonlítottaktól. :F
    A hang jónak tűnik, viszont meg sem közelíti a Mi Mix2 -tőt. Sem hangerőben, sem minőségben.
    Ez igaz alap esetben kihangosítva, pl. egy youtube video-nál, csengőhangoknál, kihangosított beszédnél, normál beszédhangnál, és zenei téren is.
    A mix2 jóval teltebb, egységesebb szebb hangot ad.
    Ha, és amennyiben a mi mix2-őt vesszük 100 %-nak, akkor a mate 10 pro kb. 60-70%-ot tud e téren.
    Rendszer. A probléma itt a legnagyobb. Szinte mindenhol akad, darabos, gondolkodós. Igen, sok helyen is tapasztalható várakozás, ami már 2017-ben szinte egyik csúcsmobilra sem.
    A mix 2 sebességét meg sem közelíti, smooth-ságáról nem is beszélve.
    Várni kell több alkalmazás megnyitásánál, a böngésző (chrome, és az általam nagyon preferált samsung browser is) szinte mindenhol laggol.
    Bonyolultabb oldalaknál (pl. index.hu) pedig eléri nálam a minősíthetetlen szintet.
    Volt olyan oldal, amit be sem töltött, csak fekete kép volt és fehér, körbe körbe forgó pálcikák.
    Szerencsére az összehasonlítás során itt volt mellette egy mi mix 2, és az kérdés nélkül azonnal tette a dolgát, tehát nem a weblappal volt gond.
    Az üzemidő is jóval alulmarad az elvártaktól. Nálam pl. kb 4-5 órára volt tehető a SOT.. A topikjában "külső appok nem optimalizáltak"-ra hivatkoztak, de nem egyedi volt az én problémám.

    Nálam nagyon fontos a rendszer smooth működése, az üzemidő, a szoftver személyre szabhatósága (több dolgot nem találtam az EMUI-ban) és a netezés. Na ezekben pont hogy jóval alulmarad a mi telefonunktól, ezért azonnal vásároltam egy mix2-őt, mert véleményem szerint a piacon jelenleg ez a legjobb dual sim-es telefon!

    [ Szerkesztve ]

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

Új hozzászólás Aktív témák