Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz rostiron #1373 üzenetére

    A rendszer alapvetően automatikus de mindig van lehetőség a kézi finomhangolásra. Az hogy ez kivitelezhetetlen nonszensz és hazugság, csak maximum kényelmetlen és egy kis odafigyeléssel, többletmunkával jár.

    Ez az általam SNR locknak elnevezett jelenség egy széles körű technológia és paradigmaváltás a DSM/DLM bevezetése miatt van. A British Telecomnál (10szer ennyi DSL végpont) 2 évig tartott, és több finomhangolás is volt rendszer szinten pont azért, mert a vonalvizsgáló algoritmus túlságosan szigorú volt, illetve egyszerűen ha megjavult a vonal, sem állt vissza nagyobb sebességre stb. Hogy hogy nem itt is ugyanez a helyzet.

    A DSM/DLM alapvetően jó dolog: ha jól van konfigurálva, akkor képes a vonali problémákat, szakadásokat úgy kezelni, hogy még mielőtt az ügyfél érzékeli a problémát, proaktívan beavatkozik:

    Például: kevés a tartalék, szakad a vonal, ezért a DLM megnöveli az adott porton a zaj tartalékot, vagy az interleaving mértékét. Ez alapvetően jó dolog, de sokszor ronthat is egy vonalon: például egy hibás kötés miatt szakad a vonal, a DLM pedig a végtelenségig növeli a tartalékot és/vagy az interleaving mérétkét, aminek a következtében ugyanúgy szakad a vonal de cserébe még borzasztó lassú is lesz. Ebből látszik, hogy ennek a rendszernek a hangolása időbe telik.

    Én azt gondolom, hogy a helyzet idővel javulni fog.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák