Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jockas
senior tag
Nos...kezdem a teszttel. Anno is itt néztem meg először a mostani telefonomról (Nokia N85) a tesztet, most is így tettem. Azt kell mondjam, hogy nagyot csalódtam a tesztben. Objektivitásra való törekvést sem látok benne. Nem azt mondom, hogy mindenáron dicsérni kell. De szerintem rettenetesen leszóló hangvételű lett ez a "teszt". Ízlések és pofonok...ezen megint nincs mit vitatkozni. De ha valaki teszt írást szeretne produkálni (ez volt a cél), akkor miért nem próbál legalább objektív maradni? A súlyon való lovagolásnak a hossza (legalább fél oldal csak erről szól, ami akkor is sok, ha tényleg nagy a súlya) nagyon túl mutat az objektív hozzáálláson, még ha igaza is van valakinek. Ki kell jelenteni, hogy sok és ennyi. Én nem találom soknak, de ez szubjektív vélemény megint...
Találtam két másik "tesztet", "élménybeszámolót" a 920-al kapcsolatban:
"Érdemes minden leendő vásárlónak tudnia, hogy a Nokia Lumia 920 nem egy aprócska telefon."
"Erre még rájön az is, hogy a Nokia nem sajnálta ki belőle az anyagot sem, szóval meglehetősen masszív és talán kicsit nehéz is, mindenesetre még éppen a kényelem határain belül.""Úgy elsőre kissé kényelmetlen, viszont ha csak gyorsan meg kell nézni valamit neten, pl. ágyból simán kiváltja sok esetben a notit. 3-4 nap alatt megszokható, utána fel se tűnik a mérete. Súlya detto: először örültem a súlyának, hogy érzem, hogy megvan, most meg már alig érzem."
A meglepő az volt, hogy ezek olyan oldalakon voltak, ahol azt gondolná az ember, hogy 5 oldalból 4 arról fog szólni, hogy milyen rossz a WP (és mégsem volt bennük ilyen leszólási hadjárat...lám lehet így is). Ehhez képest pont olyan oldal ír nem kicsit erősen szubjektív tesztet, ahonnan az ember objektív tesztet várna. Ez meg az én szubjektív véleményem erről a szubjektív tesztről. Nem szándékom erről vitatkozni, csak leírtam a véleményem.
Úgy láttam a tesztben azért maradt hiba (egy helyen pl. "...4,7 hüvelykes képátlóját...", máshol meg 4,5 hüvelykről van szó és az a valós ; vagy hogy Gorilla Glass 2, pedig tudtommal csak sima GG).Most magáról a 920-ról...elég vegyes képet kaptam eddig róla. Eddig úgy voltam vele, hogy megveszem. De...most nagyon úgy vagyok, hogy várnom kell még a WP-ra váltással. Ma az utolsó jó pár oldalt végigolvastam és túl sok hibát látok. Teljesen mindegy részemről, hogy az WP vagy Lumia probléma...a lényeg, hogy jelen van. Márpedig nem fogok számomra nem kevés pénzt kiadni azért, hogy ha nem vagyok szerencsés, akkor rohangálhatok szervízbe. De ha szerencsés vagyok, akkor is van elég gond vele. SR + HR + FR mert nem megy valami vagy behal a telefon? Ez most komoly ennyi pénzért? Amióta telefonom van, azóta csak Nokia és nem szeretnék mást venni...
Ami a WP-t illeti...a jelenlegi helyzetet nézve kizárt dolog, hogy iPhone vagy Android legyen a következő telefonom. Marad a WP. Viszont látva hogyan néz ki, hogyan működik, milyen gyors, stb..egyáltalán nem az az érzésem, hogy ez maradt, hanem hogy ezt szeretném használni. De...nem ilyen instabil körülmények közt.
Van arról valami infó, hogy az Amber-rel javítva lesznek ezek a hibák? Vagy ilyen komoly hibajavításra meg kell várni a Blue-t, mert a GDR2 és GDR3 inkább csak készüléklista növelő dolgokat tartalmaz? -
jockas
senior tag
válasz Galahed #9325 üzenetére
Köszi a biztatást, válaszokat! Még lesz min gondolkodnom...főleg úgy, hogy csak az 1+1 év garanciás verzió jöhet számításba (a gyári garancia nekem túl sok).
A Nokia N85 nálam 3 év - 1 hiba...igaz akkor teljes panel csere volt. Sokan szidják a Symbiant, de a sok hibája ellenére igen strapabíró és megbízható rendszer (igaz...nekem nem tapis Symbianom van). Szóval talán látszik, hogy kb. mennyire nem szeretem, ha valamivel gond van (nagyon nem bírtam visszaállni N85-ről 3310-re, ami volt akkor elfekvőben itthon ).
Már a 920-ra váltásnál is kell előkészület (microSIM kérés, aztán vész esetére egy "adapter" ami visszaalakítja SIM-re). De ha meg gond van vele, akkor szervízbe járni...ez eléggé elgondoltat.
Na majd még átrágom az egészet még1x és meglátom. Köszönöm szépen mindenkinek a segítő válaszokat! -
jockas
senior tag
Valakinek van ötlete, hogy mitől jobb ez a (szolgáltató függő) OTA update, mint a régi programon keresztüli (szerintem egyszerűbb) update? Ha ez a jövő a Nokiánál és/vagy a WP-nál, az szerintem elég gáz...
-
jockas
senior tag
válasz rgeorge #9418 üzenetére
Mondjuk attól, hogy fel raktam a Nokia Suite-ot, rámentem hogy frissítés keresése és ha volt frissítés, akkor már rakta is fel a telefonomra (szolgáltató független tudtommal, vagy csak akkor ha független telefonom van?).
Elméletileg szolgáltató független az OTA...azért látom azt, hogy vártok mikor érkezik meg?Azt pedig tudom, hogy minden a rövidítése az OTA...de az nem válasz arra, hogy mitől jobb, amikor arra vártok, hogy mikor érkezik meg, miközben elvileg már kiadták...
-
jockas
senior tag
Nem. Attól, hogy a Nokia szerveren van a frissítés és a telefon PC-s szoftvere onnan tölti le. Legalábbis ilyen rendszernek tűnik a WP előtti Nokia update. Nem vágom, hogy minek egy telefon update-hez a szolgáltatók közbeiktatása (leszámítva pár szolgáltató függő programot, stb...de annak nincs nagy jelentősége egy telefon update-hez képest).
De úgy látom, hogy a WP7 az összehasonlítási alapotok, nekem meg a Symbian S60. -
jockas
senior tag
válasz Jégkokó #9479 üzenetére
N70-nél nekem sem kellett szignóznom. N85-nél már bonyolultabb a helyzet...szóval ne hivatkozz a Symbianra!
Esetleg a játékkészítők ne nya... ki a hátsódat, hogy játssz a játékukkal?Gondolom van ingyenes vagy kipróbálható játék is. Azokat megnézheted. Ha más kell, akkor fizesd már ki ezt a kis pénzt. Csak magadat égeted le azzal, hogy 300 Ft miatt is hisztizel...
Ingyen beszerezhető dolgok...akkor használj androidot meg linuxot. Az ingyenes...és olyan is. -
jockas
senior tag
Van valakinek arról információja, hogy a hibás készülékek a kezdeti kínálatból valóak-e (úgy rémlik, hogy az elején elmérték a piaci igényt és hiány volt a 920-ból...gondolom utána gyorsan legyártottak jó pár darabot és lehet ebből keletkezett az a "sok" készülékhiba) vagy még manapság is belefuthat az ember (még mindig foglalkoztat a gondolat, hogy veszek egyet)?
Egyébként úgy tűnik, hogy ezek a hibák eléggé általánosak és mindegyik Lumiánál előfordulnak (beleolvastam 520,620 és a 820-ba is), emiatt sem ugrok bele csak úgy a WP világába.
-
jockas
senior tag
Hát remélem. Ha javítva lett (még ha "sunyin" is), akkor nagyon jó választás a 920-as. (most láttam gyári garanciásan 115-ért)
Telenoros vagyok...és ahogy látom nem szakadnak meg attól, hogy vonzó ára legyen a 920-asnak (akár úgy nézem, hogy a többi Lumiához képest, akár csak a 920-as helyzetét egyébként /ugyanolyan árban vagy olcsóbban lehet függetlenül gyári garanciával hozzájutni/). De a 820 esetében sincs sokkal nagyobb támogatás részükről...(látva pár fórumtárs külföldi szolgáltatós esetét nagyon sz.r itthon a helyzet ilyen téren)A 925 túl drága lesz nekem, amint bejön (még csak szürke importost látok). A 820-nál kevésnek találom a 8GB-ot (hiába a bővíthetőség, ha netán alkalmazás nem fér már rá több és még a bővítéssel is vannak gondok /nem ismeri fel, nem látja a rajta lévő tartalmat, stb./). Most AMOLED-es telefonom van, ami nem érintőképernyős. Nincs bajom az AMOLED-del, de azt nem tudom, hogy az AMOLED vagy az IPS tetszene jobban. De nem hiszem, hogy ebben a kategóriában hatalmas különbség lenne a kettő közt. Szóval elég sok mindent figyelembe véve még mindig a 920 felé kacsingatok...(csak ugyebár a meghibásodásos történetek azok ott vannak és az, hogy országunkban nem sokat ér a garancia, ha balszerencsések vagyunk)
-
jockas
senior tag
A frissítéshez most NCS-t vagy NSU-t lehet használni? Vagy elvileg mindkettőt?
-
jockas
senior tag
Gyárilag van a 920-ason fólia a képernyőn vagy ha ilyen módon szeretném védeni a képernyőt, akkor mindenképpen kell vennem hozzá azt is?
-
jockas
senior tag
Köszönöm ezt a válaszodat is meg az előzőeket is!
Közben hallottam az itteninél sokkal jobb statisztikai adatokat is...szóval lényegében tényleg csak 1-2 készülék lehet(ett) hibás és ebből nem lehet általánosítani. Egyre több érv szól az mellett, hogy vegyem meg!
Ahogy látom eléggé megosztott a fórum az IPS vs AMOLED témában. Gondolom ezért gondolkoztam csak el azon, hogy vajon jó lesz-e nekem a 920... -
-
jockas
senior tag
2 év gyári garancia, független 115-ért: [link]
A bolt állítólag megbízható (meg gyártói garancia esetén ez annyira nem is lényeges, ha már kihozták...csak a papírokat kapjam meg). Ennél olcsóbbat nem láttam még ilyen feltételek mellett.
-
jockas
senior tag
-
jockas
senior tag
válasz Set-Comment™ #9975 üzenetére
Hát ez nem túl biztató.... Lehet mégis piros vagy fehér színben kellene venni...
-
jockas
senior tag
válasz Set-Comment™ #9979 üzenetére
Ehhez csak ennyit tudok hozzátenni: te állat!
De ettől függetlenül még mindig filózok, hogy melyik szín lenne nekem a legjobb. Tok az nem lesz rajta. Fóliát tervezek rávenni...az ugye nem jön le miközben ki-be rakosgatok egy ekkora telefont a zsebemből?
-
jockas
senior tag
válasz azigazimoris #9988 üzenetére
A fehér elvileg eléggé uniszex szín... A pirosról inkább megoszlanak a vélemények...
A jelenlegi telefonom is úgy látom, hogy a fényes felület jobban "elrejti" a karcokat, mint a matt. Ugyanakkor az ujjlenyomatokat meg az gyűjti jobban...
Fólia: A konkrétan 920-ra rakható fóliáknál is gond van? Mert az univerzális fóliáknál megértem a problémát...
-
jockas
senior tag
Ez olyan, mint a tabukról való beszélgetés. Előítéletek / Elfogadottság alapján fognak téged megítélni...az emberek ilyenek. Ha valamiben más vagy, mint ők (már az is elég, ha a gondolkodásod más), akkor máris kapod az íveket...
A Ferrari meg biztos más kategória...arra úgysem fogsz logikus választ kapni, hogy ha piros Ferrarival érkezhetsz, akkor piros telefonnal miért nem... Ennek gondolom inkább szokás hatalma van: csak a nők vettek eddig nem fekete telefont.
-
jockas
senior tag
A frissítések (pl. Amber) ha elérhetőek OTA-n keresztül, akkor a telefon hogyan tölti le? Mobilneten keresztül vagy WIFI-n keresztül?
Illetve miután felrakta a frissítést, akkor a letöltött fájlokat törli a telefonról?
-
jockas
senior tag
válasz Kölyök86 #10123 üzenetére
Először én is így voltam ezzel. De abba gondolj bele, hogy az országban hány ember vehetett eddig Lumia 920-ast és ebből hány ember jön ide leírni a jó tapasztalatait (a rossz tapasztalatokat írják le általában többen)! Nem hinném, hogy a többi készüléknél rosszabb statisztikai számok jönnének ki, ha globális képet kapnánk! Persze ez senkit nem fog vigasztalni, ha éppen ő fut bele ilyen hibába, de ez minden készüléknél létezik. A legnagyobb probléma a MO-i szerviz...remélhetőleg manapság már jobban végzik a munkájukat (vagy ez szerviztől függ? hozzám a szfv-i van közel, róluk csak jókat tudok mondani én is, illetve ahogy olvastam, mások is)
Más: A Nokia Accountnak még van valami haszna, szerepe Lumiákon? Vagy mindent átvett a MS Account?
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz Inclitus_pv #10129 üzenetére
Köszi a választ. Szóval van haszna (lényegében kényelmi szolgáltatás).
Közben megérkezett a 920-asom.
Első ránézésre: Ugyan egy kicsit nehezebb az N85-nél, de nem érzem úgy, hogy nagy problémát jelentene (pedig nem is gyúrok ). A képe viszont...nagyon szép. Úgy látom, hogy a képek, videók nem adják vissza mennyire szép.
Nem az Amber-rel érkezett, de a WIFI beállítása (SIM még nincs benne) után most nagyon előkészít valamit...mivel elérhető már az Amber, így remélem az is lejön. -
jockas
senior tag
válasz Azazael #10139 üzenetére
Úgy látom sikerült. De eddig úgy tudtam mindent töröl a HR, pedig ha sikerült, akkor nem. A dátumot és az időt kellett újra beállítanom. De pl. a WIFI beállítás megmaradt (tehát az időt leszámítva gondolom a beállítások megmaradnak...csempék még lehet változnak, de nálam az még alapon volt)
-
jockas
senior tag
Na...találtam egy Lumia Updater alkalmazást, ami ingyenes és ugyan egyesével (ahogy én látom), de legalább tudom frissíteni a rendszer programokat is.
-
jockas
senior tag
válasz XFishboneHUN #10142 üzenetére
Pedig már lefrissítettem mindent, amit az az alkalmazás lehetővé tett.
Más: A gyorsnézet (közelségérzékelős) úgy látom nem működik rendesen töltés közben (az óra folyamatosan kint van).
-
jockas
senior tag
E-maileknél valahogy be lehet állítani válaszcímet (én nem találtam ilyen beállítást)?
#10147 Gyufaaa! Nekem is tetszik ez a megoldás.
-
jockas
senior tag
válasz Azazael #10151 üzenetére
Pedig nem akar összejönni. Beállítva gmailnél a válasz cím (megerősítve, hogy az is az enyém), az alapértelmezettnek is beállítva és hogy mindig az alapértelmezett címet használja válasznak, de még mindig nem azt a címet rakja be...
Közben azt hiszem megtaláltam. Elég rendesen benéztem. A szinkronizálási beállítások ki kell venni egy pipát és akkor elvileg azt a címet fogja használni emailek küldéséhez, amit ott megadok.
-
jockas
senior tag
válasz Azazael #10153 üzenetére
Pedig a címet is meg lehet adni (persze igényli az ahhoz tartozó jelszót is). Csak ki kell venni a pipát az "Ugyanazon felhasználónév és jelszó használata e-mailek küldéséhez" négyzetből és beállítani azt a címet, amelyikről küldeni szeretnéd a leveleket. Csak ez elsőre elkerülte a figyelmemet.
-
jockas
senior tag
válasz pilóta #10158 üzenetére
A 925 azon emberek kedvéért készült, akik nem bírják el a 920-at (magyarul: valamibe bele akartak kötni ), ezért fizikailag képtelenség az, hogy ugyanaz legyen a 925 bele, mint a 920 bele. Ami a 925-ben tovább fejlődött az a kamera fizikai felépítése (egy kicsit szebb képet készít). Egyébként vékonyabb, könnyebb lett és kevesebb benne a tárhely (pontosan fele akkora), nincs benne az indukciós töltéshez szükséges alkatrész. Cserébe viszont felárat kell fizetned (ellenkező oldal 920 meg pont olcsóbb is lesz). Hardveresen ezeken kívül most csak kisebb változtatás jut eszembe (mikrofon helye) Ugyanakkor a 925 nálunk még éppen bejött az országba (a múlt héten még csak szürke importos vásárlási lehetőséget láttam), illetve még nincsenek kijavítva a kezdeti hibák (ahogy olvasom, ott is van 1-2 olyan, mint bármelyik telefonnál...viszont a 925 még új is). A 925 nekem inkább tűnik Samsungosnak, mint Nokiásnak. A 920-as strapabíróbb, masszívabb darabnak tűnik!
A 925 alapból Amberrel jött, a 920-ra meg most kezdett el kijönni az Amber...szóval szoftveres oldalról már nincs előnye a 925-nek. Én max. a (kicsit) fejlettebb kamera lencsét tudnám mellette felhozni, ha valakinek nem az a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen a telefon!Én végignéztem a 920-as szétszerelését és az akku+kijelzőt+indukciós töltést leszámítva nem tudom elképzelni, hogy mi lehet olyan "nehéz" benne. Lehet maga az IPS panel nehezebb az AMOLED-nél + az indukciós töltés.
[ Szerkesztve ]
-
jockas
senior tag
válasz LizzyHalding #10229 üzenetére
Ha a telefonod nincs töltésen, akkor tényleg fura. Ha töltésen van, akkor nincs gyors pillantás, mert folyamatosan látszik.
Egyébként az tényleg nagyon komoly, hogy beállítás után a fehérnél halványabb (éjszaka kevésbé zavaró) piros színnel írja ki az időt.
-
jockas
senior tag
Most igyekszem beüzemelni az üzenet alkalmazásokat. WhatsApp és Viber kész. A FB és a Skype maradt. A FB esetében olvastam, hogy érdemes összekapcsolni a MS Accal (akkor talán pontosabban jönnek az értesítések). Skype az jól működik? Kell annál valamit trükközni?
-
jockas
senior tag
FB App kérdés: a hivatalos vagy a Beta vagy teljesen mindegy?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest