Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz vikiteam #5550 üzenetére
Szerintem elfeledted bepipálni a DA DL all with checksum jelölőnégyzetet a flasheléskor.
Ennek hiánya blokkolja a telefon idulását flashtool után.
De hidd el, hogy nem téglult meg, használható lesz az.Először lementeném a preloader-t flashtool-lal. Aztán mehet a gyári (pl. S138-as) ROM rája , aztán elkezdeni az egészet előről.
Tuti menni fog.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Megpróbáltam ma felrakni Mobileuncle MTK Tools-al a CWM 6.0.1.2-őt, amit Cappa72 blogbejegyzésében található linkről töltöttem le. Felrakás során ezt a hozzászólást követtem. - A telefon Mobileuncle MTK Tools szerint rootolva volt (egyébként van rajta Root Explorer és SuperSU is).
Az a problémám, hogy reboot után bár rövid ideig megjelenik a CWM felülete, de aztán csak csíkos képernyőt látok. - Maga a telefon (Android) továbbra is elindul.
A telefonon eredetileg a gyári recovery volt, a geekbuying-ról rendeltem. A telefonról készült SP Flashtool-al mentés, abból gondolom ilyenkor a RECOVERY-t kell visszaállítani, vagy?
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok felrakni a telefonra egy CWM-et, az mitől függ, hogy melyik verziójú CWM-et kell használnom? - A telefon
- alapsáv verziója: A820.V16, 2013/03/04 15:18
- buld-száma: Lenovo A820_S135_130322Segítséget előre is köszönöm!
-
nagyúr
Csak annyi, hogy egy nagyon régi CWM-met tettél fel.
Az új témaösszefoglaló tervezetben már újabb CWM-mek szerepelnek, pl. ez: [link].
Ennek működnie kellene. Tedd fel mobileuncletools-zal, és jó lesz.Az új összefoglaló-tervezetben más kérdésekre is igyekszem a választ megadni, de hát lassan haladok vele.
[ Szerkesztve ]
-
zsepii
tag
válasz cappa72 #5555 üzenetére
Köszi ez valóban nyert!
Ha újra szeretném partícionálni a telefont, akkor te melyik módot választanád? Meteos vagy a te oldaladon leírt?
Ki szeretnék próbálni néhány ROM-ot alapvetően a tiédre és a Lambda-ra gondoltam első körben, ezek esetén melyik partícionálási mód ajánlott? - A te ROM-od esetén a 4.2-re gondoltam, míg Lamda esetén a 2.3.3 multilang-ra.
Segítségedet előre is köszönöm!
-
alexw801
senior tag
Voltak kalandjaim többek között a meteos...sal is, a telefon nem működött, ezért a linerty féle ROM-ot flasheltem fel, a saját SP Flash Tool és scatter-jával, kiválóan elindult, utána saját frissítése jött, de az már recovery-ben (nem CWM).
Egyedül a linerty flashelhető.
A linerty-féle topikban van átpartícionálás és belső SD megszüntetés, 2 kis .zip, Recovery-ből. Működött gond nélkül.Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
szmores
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, éjszakás műszak után, agyatlanul neki álltam tisztogatni a telefonomról az appokat, mert kevés volt már neki a hely.
ChatOn - minek az nekem, nem szoktam chatelni.....
Nos, ezzel az sms szolgáltatás is repült (?), így most nem tudok sem küldeni, sem fogadni sms-eket.
Valaki tudna egy lelőhelyet ahol az sms modult letudom tölteni és visszatelepíteni?
Előre is köszi.
ver.:Lenovo A820_S138_130419 (14.25.2013 by linerty) -
nOvOp
senior tag
válasz vikiteam #5538 üzenetére
Szia!
Látom, hogy több problémád is van, de segítenek itt a hozzáértő kollégák.
Leírom, hogy én hogyan oldottam meg az új rom felrakást, de előtte vissza kellene álítanod az eredeti romot.
1. TWRP indítása
2. teljes backup
3. Install TWRP alól a A820_Lambda_v2.3.3_full_rom_multilang.zip
4. reboot to recovery
5. install és kiválasztom a 2_A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zip fájlt
6. reboot
Első körben nem látta az sd kártyát. Ekkor visszaállítottam a TWRP alol a mentést, majd megpróbáltam újra előlről és akkor már rendben működött.
Nekem így sikerült. -
zsepii
tag
válasz alexw801 #5560 üzenetére
Siker!
Felraktam a Cappa72 v4.2 v2-t a következő lépésekkel:
1. SP Flashtool-al mentés készítése az eredeti, gyári állapotról Cappa72 blogbejegyzése alapján. A mentéshez az aksinak a telefonban és annak kikapcsolva kell lennie (lsd. a #5500 és #5503 hozzászólásokat). A __NODL_FAT és __NODL_BMTPOOL memóriarészek nem kerültek mentésre, mivel a __NODL_FAT-nál hibát írt ki a program (lsd. a #5500 és #5503 hozzászólásokat), illetve a __NODL_BMTPOOL nem kell (az okokat lsd. itt és itt).
2. Mobileuncle MTK Tools-al CWM felrakása
3. Backup CWM-el
5. Meteos-al a telefon átpartícionálása 2.7 GB-ra
4. CWM-el a Cappa72 v4.2 v2 és GApps telepítése, valamint az SD tiltó szkript futtatása:
- lenovo-a820-update-cp4.2-by-cappa72-v1
- Lenovo-A820-update-patch-from-4.2-v1-to-v2.zip
- gapps-jb-20120813-A820-signed-v3.zip
- A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zipKöszönöm a segítséget mindenkinek, akik ötleteikkel, hozzászólásaikkal kérdéseimre segítettek, hogy sikerrel el tudjam kezdeni használni a telefonom!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szmores #5561 üzenetére
Ha megvan a linerty rom, akkor a system.img-t csatolva megjelenik a rendszer eljes tartalma.
Ebben kikeresed a neked megfelelő fáljlokat, majd a megfelelő jogosultságokat megnézve/megtarva a helyére másolod (a system/app könyvtárakban lévő alkalmazásokat nem szabad telepíteni, azokat csak a helyükre kell másolni megfelelő jogosultsággal ellátva).
Ennél a hozzászólásnál linkeltem a Linerty S138-as romot magát.
Ha esetleg ez kínainak hangzik, akkor jelezd.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Bernyó84
aktív tag
válasz szmores #5561 üzenetére
Korábban még a Defy-nél nekem is eltűnt a gyári SMS funkció. Telepítettem rá egy GoSMS alkalmazást és azzal megoldódott... Bár én nem uninstalláltam róla semmit, egyszerűen csak eltűnt egy újraindítás alkalmával... De hátha neked is segít az GoSMS
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
alexw801
senior tag
válasz cappa72 #5564 üzenetére
Ez hasznos, de Linerty a saját topikjában igen szájbarágós magyarázatot ad a folyamathoz (oroszul) - mégis sikerült mellényúlnom, más Flash Tool / scatter használatával.
Bruno és mások szoktak ilyent mondani: xxx verziójú vagy frissebb Flash Tool használandó. Igen ám, de hol a scatter fájl, az nem csereberélhető![ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
nagyúr
válasz alexw801 #5567 üzenetére
Lassan végzek majd a témaösszefoglalóval, abban frissített linkek, infók lesznek/vannak,
Ott már mellékeltem - remélem - minden eszközt, fájlt, pontokba összeszedve.A TWRP-hez kellene segítség: ha valaki képekkel illusztrálva tudna egy szamárvezetőt készíteni, akkor azt is bele lehetne szerkeszteni.
-
zsepii
tag
Sziasztok!
Cappa72 ROM-jában (v4.2 v2) ki lehet valahogy kapcsolni, hogy ne rezegjen a telefonon lévő gombok, illetve az alkalmazásokat megjelenítő ikon megnyomására?
-
alexw801
senior tag
válasz cappa72 #5568 üzenetére
Ahogyan tegnap átpartícionáltam a linerty topic féle leírás alapján (de valószínűleg ugyanazokkal a progikkal, mint itt magyarázzátok) a TWRP nem egészen úgy működött, ahogyan leírták. Több funkciója van, ami nem feltétlenül előny, a CWM Recovery-t egyszerűbb kezelni.
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
nOvOp
senior tag
Linerty romban a futó folyamatoknál többek között az alábbiak szerepelnek mindig:
com.mediatek.atci.service -> AtciService
com.snda.inote.lenovo -> Lenote
com.lenovo.safebox.watch -> Private Safe BoxEzekre szükség van, vagy esetleg TB-vel fagyaszthatók (rendszerösszeomlás nélkül)?
Egyáltalán milyen programok ezek? -
szmores
csendes tag
válasz cappa72 #5575 üzenetére
Az adataim nem nagyon érdekelnek, főleg úgy hogy valami zabálja a belső tárhelyemet, elvileg 240 mega szabad hely van rajta de nem enged más semit telepíteni, mert kevés a hely.... Ez volt az egésznek a kiváltó oka....
Most épp tartok, hogy fogalmam sincs mivel mentettem le anno a rendszert.
Van egy mappám: Lenovo_A820_MT6589/2013-10-09--13-53-53
Ebben .win és .md5 állományok meg egy log ami szerint twrp-vel történt a mentés.
A legnagyobb problémám, hogy emlékeim szerint cwm-mel mentettem de most ő nem talál mentést a sd-n.
Mivel tudnám visszatenni szerinted? Elnézést kérek a tudatlanságomért
Köszi. -
szmores
csendes tag
A TWRP manager, amit most töltöttem le.... befagy.
-
Bernyó84
aktív tag
válasz szmores #5573 üzenetére
Nekem is jobban bejött az eredeti SMS app. Rövid idő után én is inkább újraraktam a rendszert.
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
alexw801
senior tag
A linerty 139 ROM-ban meg van hagyva a lenovo energia optimalizáló app. Jó ez? Még csak 3 napja van fent, nincs tapasztalatom.
-
hesszan
aktív tag
válasz vegyszer #5548 üzenetére
köszi a válasz.
Azt értem hogy a (140*1,27+6=) 183,8$ szemben a (120+16£) 217 $-el lényegesebb olcsóbb. Igazad van.
Hol van 140 dollárárt? Én nézegettem tegnap és asszem 149 $ volt a legolcsóbb amit az ajánlott webshopokban találtam. Vagy hol a legolcsóbb. (védőfólia jöhet pluszban)
Sungdurung
-
beg
veterán
válasz hesszan #5580 üzenetére
http://www.tmallbox.com/mobile-phone/16880-mtk6589-lenovo-a820.html
Például. De erre még rájön 4 usd posta + valamennyi paypal díj. Tok+ fólia ajándék.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
vegyszer
addikt
válasz cappa72 #5537 üzenetére
Szerinted hány user utam fog használni egy ilyen petíció? Én pl 50-100000 alatt nem nagyon foglalkoznék vele, és akkor is csak a kért modell kódját adnám ki...
Ok szkeptikus vagyok
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
-
DJGABI
addikt
Most akkor 4.2-ből melyik ajánlott? Linket légyszi, illetve mennyire használható? Lehet próbát teszek
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
beg
veterán
Tessék: [link]
Itt található egy final beta, final rc1 és egy test rc2.
Nekem a final rc1 van fent, elsőre ezt tettem fel, és nem jöttek elő azok a problémák, amik másnak igen (kamera autofókusz, színegyensúly, reboot után csak akku kivétel után indul be) 2,5 GB particióra ment fel. Ha ez nem jön be, akkor meg lehet próbálni a final beta+test rc2 kombót, van akinek ezzel hibamentes ez a rom. Bármelyik verzió, előtte MENTÉS!!Egyikben sem megy az FM rádió, akinek ez kizáró ok, az ne válassza.
Gravity box-al számomra a tökéleteshez közelít használhatóságban, eddig nem találtam benne működési hibát.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
vegyszer
addikt
Valamely okból a 4.2.2 rc2 után elég sötét képeket készít (NÁLAM). Mint amire pár ember már más romok esetén is panaszkodott. Tapasztalt más is ilyen jellegű tünetet?
Érdekes módon ez beltéri fénynél jött elő. Kint jó (utána 4 órával, reboot után. És a videó is mutat képet, míg pár napja nem tette )"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
beg
veterán
válasz vegyszer #5593 üzenetére
Nem használok rc2-t, de az rc1-ben a gyári (stock droidos körfókuszos) kamera csinált ilyet. A kamera3d kezdetű nem. Azzal jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Csak a Körös.
(utána a másik nem is indult el, csak reboot után, de akkor jól, de a kijelző fehéregyensúlyát eltolta ismét, így újabb reboot, és a Körös jó volt, de kint...)"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
gps76
őstag
Valaki megcsinálná a vold.fstab-ot,hogy a Lambda legutolsó rom-jában ne csak a belső SD-t lássák a fájlkezelők csak? Próbáltam a script-ekkel,de vagy USB storage lesz belőle,vagy nem lesz külső,csak a beépített belső 2.1 GB-os.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van itthon egy wifis hálózatom amin MAC szűrés van minden egyéb nélkül. A telefon nem akar hozzá csatlakozni. Ennek vajon mi lehet az oka? Annyit ír ki, hogy mentve.
Szerk:
Kipróbáltam barátnőm A820-n és azzal meg megy tökéletesen
Na ezt most nem értem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest