Hirdetés
- PlayStation 5
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- Age of Mythology: Retold teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
De mellőzhető is. Ha az árakat nézzük, hogy melyik olcsóbb, akkor ne vegyünk bele "luxuscikkeket". Meg ha már Tv-t veszünk, akkor abból is lehet ugyanakkorát 100k és 200k-ért is venni. Abszolút egyéni kérdés, hogy min jelenít meg az ember.
szerk: "azon mutatja ki igazan a konzol a foga feherjet. "
Miért is? Ez egy berögzült dolog, mert régen csak tv-n lehetett konzolozni, és bennevan az emberekben. Persze, hogy jobb, de csak ha van rá keret.[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz Gordiann #101 üzenetére
A konzol és pc is luxuscikk gazdasági értelemben . De szerintem kitárgyalta 97-esben a cikkíró, a hd ready tv meg aztán tényleg odarakható egy konzol mellé, mert tényleg azon jön ki az előnye igazán. Akinek meg még odébb van az lcd tv megoldja monitoron. Így béke és nyugalom.
101: Ez komoly? 82 cm-es tv-t két méterről is lehet nézni és játszhatsz fotelből, fekve, ülve, szőnyegről, fejenállva, jógázva. Pár játék alapból lcd tv-t követel meg (többszemélyesek), nagyobbak a feliratok esetleg.
Filmet nézni melyik a jobb? Pda vagy monitor? Na kb ugyanez.
[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
Bocsi, de már párszor leírtam, a #97 hsz-ben is, tovább bontogatni fölösleges, azthiszem ezt hívják flame-nek, nem biztos, de a lényeg, ha azt akarjátok, hogy fullhd tv helyett hd ready-s tv-re javítsam az írást, szóljatok, vagyok írok egy kiegészítő cikket, vagy egy UPDATE-t rakok oda. Ja és akkor már azt is írjátok meg kb mennyi szerintetek egy hd ready tv.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Peat;)
veterán
110-120e körül vannak már 2008-as 82cmes hd ready modellek, szerintem ha ennyit írsz tökéletes, mert az újabb modellek nyújtanak is annyival többet mint amennyivel többe kerülnek. (van 100 körül is, meg 90 körül is de azoknál pl szürkébb a fekete, rosszabb a kontraszt, kevesebb a hdmi csatlakozó stb.)
-
bwoay
nagyúr
én eleve elutasítom ezt a nézetet, miszerint konzolhoz mindenáron TV kell.
Ennek így semmi értelme.
Szerintem meglepődnél, ha megtudnád, hányan kötnek konzolt monitorra.
Sonynál nem tudom, mi a helyzet, de boxhoz gyárilag van VGA kábel,
hogy olyan típusú monitorra is rá lehessen kötni, amin még nincs HDMI.
A két végösszeg közti különbség tetemes részét tette ki az,
hogy a konzolhoz kalkulált megjelenítő ára közel 6x-osa volt annak,
amit a PC-hez számoltál. Mindeközben a TV-re akár a PC-t is rákötheted,
illetve a konzol menne a monitorra kötve is,
tehát két alternatíváról beszélünk, ami mindkét hw-el kompatibilis.
Csupán annyi rációt látok a dologban, hogy egy konzolt a többség nem monitorral,
egy PC-t meg nem LCD-vel képzel el. Ezek viszont csak berögződések,
ilyesmire nem lehet alapozni egy objektív összehasonlítást.
Ha szerepelne az írásodban egy kitétel,
miszerint azonos méretű megjelenítő mellett hasonlítod össze az árákat,
mindjárt csillapodnának a kedélyek. Valamelyest[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Egon
nagyúr
Az 50-es hozzászólásban le van írva a tuti, de még mindig tépitek a szátokat.
A kategorikus kijelentések helyett azt (is) fel kellene fogni, hogy nem mindenkit hatnak meg a konzol exkluzív progik; illetve az sem nagyon érv, ha olyan programokkal jöttök, ami később jön ki PC-re: ez a két érv bukik azon, hogy mindkét vezető konzolnak vannak exkluzív progijai, így meg kellene venni mindkettőt...
Ha nagyon flémelni akarnék, azt is leírhatnám, hogy az vesz konzolt, aki leragad az ostoba verekedős programok mellett, meg nem elég neki az a féltucat autós program ami PC-re évente megjelenik, és kéttucat kell neki; aki ellenben továbbfejlődik, és kvázi értelmes progikkal akar szórakozni (stratégiák), az PC-t vesz..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
bwoay
nagyúr
Látom, sikerült leszűri a lényeget.
Pedig az írás a játékfelhozatalra nem tért ki,
miután az rendkívül szubjektív téma.
Szerintem senki nem úgy áll neki ilyen összehasonlítást írni,
hogy végülis ugyanazokkal lehet játszani PC-n is, mint konzolon,
hiszen ez nyilvánvalóan nem így van.
Viszont ennek fényében két konzolt sem tudsz összehasonlítani,
hiszen az exkluzív címek miatt azok ugyanúgy nem alternatívái egymásnak,
mint a PC és a konzol. Bár ezt pont annak magyarázom,
aki ennyire jól ismeri a konzolos játékkínálatot...[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Inv1sus
addikt
Hát figy, mivel pc-n gyakorlatilag alapból nincs olyan műfaj, hogy verekedéses játék. Az a meglátásom, hogy konzolokra emlékezetes játékok is kijönnek, pc-re meg jönnek az öld ahol éred, telivan zombival a pálya és én is elkaptam egy virust de van ellenszérium szegény emberek hogy néznek ki *jaj*.
Én még pc-n is inkább ps1 játékokkal játszok a fotelban fejeállva, miközbe jógázok.
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Egon
nagyúr
Sikerült leszűrnöm a lényeget: abszolút baromira fölösleges vita, az almát hasonlítani körtével meg barackkal (nem Obamával), mivel nincs abszolút értelemben "jobb" megoldás (azaz hogy konzolt vagy PC-t venni érdemesebb-e). Szubjektíve lehet jobb vétel egyik vagy másik, de mivel baromira nem vagyunk egyformák, baromira nem ugyanazzal és nem ugyanúgy játszunk, így ami az egyiknek komoly érv az adott platform mellett, az a másiknak huszadrangú, piszlicsáré apróság.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
"Hát figy, mivel pc-n gyakorlatilag alapból nincs olyan műfaj, hogy verekedéses játék."
Na ja. Nem is hiányzik (nekem legalábbis). Aki arra izgul, az vegyen konzolt. Amúgy konzolra meg körökre osztott strat nincs.
"Az a meglátásom, hogy konzolokra emlékezetes játékok is kijönnek, pc-re meg jönnek az öld ahol éred, telivan zombival a pálya és én is elkaptam egy virust de van ellenszérium szegény emberek hogy néznek ki *jaj*."
LOL. Vegyél konzolt (remélem arról írod ezeket a postokat... ). Amúgy ebből is látszik, hogy mivel mindenkinek más a fontos, mennyire másképp éljük meg a konzol és a PC viszonyát, létjogosultságát.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Def26
félisten
Szvsz aki PC -n kezdte el a játékokat annak mindig is hiámyozni fog akármilyen konzolt vesz.
Megunod a fejlesztéseket veszel egy konzolt. Aztán ahogy olvasgatod a fórumot pl: Crysis -ról visszahúz a kedved PC -re. Elolvasol 1-2 tesztet a videókártyákról, megérzed újból azt a fellinget amikor egy új kártya megjelenik azt veszel egyet. Kis összespórolt pénzmagod előveszed (vannak ugye akik óvatosan csipegetnek feleségük hitelkártyájáról) és fejleszted újra a géped.Egyébként emlékszem az Xbox (1) mellett azért döntött annó sok PC -s mert sok hasonlóságot mutatott egy "rendes" PC -vel a gép.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
bwoay
nagyúr
Azért ha belegondolsz, nagyon sokan játszanak
olyan TPS-ekkel, RPG-kkel, vagy akár autós címekkel,
amik PC-re és konzolra egyaránt megjelennek.
Ezek tekintetében szerintem nagyon is van értelme egy összehasonlításnak.
nem ennek, hanem egy objektívnak (amilyet persze még sosem láttunk )
vagy akárcsak pusztán hw szempontjából,
azzal együtt, hogy a konzol az optimalizálás miatt óriási előnnyel indul.
Ráadásul minden évben, félévben változik a helyzet,
szerintem semmi baj nincs azzal,
hogy veszünk egy játékot, és megnézzük,
milyen konfigon fut ez olyan minőségben, mint mondjuk PS3-on,
mindezzel korántsem azt sugallva, hogy bármelyik gép is felsőbbrendű.
Az elvakult PC-s kollegák állandóan elfeledkeznek arról,
hogy minden konzol tulaj használ PC-t,
legalábbis kisebbségben vannak azok,
akik ide a fórumra is egy Ps3 keyboarddal pötyögnek.
Magyarán itt szó nincs arról, hogy két eltérő kategóriát
funkcióikban hasonlítunk össze.A PC játékfelhozatalról az jutott eszembe,
hogy én az utóbbi 2 évben inkább csak a panaszokat hallom,
meg a sopánkodókat látom a konzol játékok megjelenését taglaló híreknél,
ahogy sírnak, amiért az adott cím nem jelenik meg PC-re.
Én személy szerint nem ismerem a PC-s felhozatalt,
mert a platform hidegen hagy, másrészt minden általam kedvelt stílusban
jelenik meg játék konzolra. Azt nem vettem észre,
hogy leragadtam volna verekedős game-eknél,
és arról sem tudtam eddig, hogy PC-re olyan sok jó értelmes autós cím jelenne meg,
igazából NFS-eken meg 1-2 Codemaster fejlesztésen kívül másról nem is hallottam.
Viszont a platformer, mint stílus, totálisan halott PC-n,
RPG-ben kiváló a felhozatal konzolon,
TPS-ek meg szerintem szép számmal vannak mindkettőn.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Egon
nagyúr
Sok igazság van abban amit írsz, de - egy régebbi felmérés szerint legalábbis - a két legnépszerűbb játékstílus az FPS és az RTS, amit érdekes mód kihagytál (és ami sztem a gémerek 90%-a szerint PC-n játszható leginkább).
Ha meg a casual gamereket nézzük, ott a Sims tarol (tudtommal megintcsak PC-n, de bevallom fogalmam sincs, hogy létezik-e konzolra)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
Nippon
őstag
Nem olvastam vissza a kommenteket, de írtál pár hülyeséget. Amúgy meg évek óta temetik a PC, ami azért köszöni de elvan.
-
kovsol
titán
de a TV -t ha megveszed konzolhoz akkor azt nem csak játékra használod
apámnak van 200k s TV je és mult héten mondtam el neki, hogy kell bekapcsolni a laptopot és konzolt se akar venni
és ha nincs konzolod attól még van egy TV készüléked gondolomMay the Force be with you!
-
bwoay
nagyúr
ja, ezeket kihagytam, egyrészt az FPS nem az én világom
(érdekes módon TPS-eket meg imádom),
másrészt abból mindig csak vita van,
hogy lehet-e konzolon játszani, vagy sem.
Milliók teszik mindenesetre, de nem akarom őket képviselni
RTS-ről meg tényleg nem tudok konzolon, bár ez nem jelent semmit,
miután stratégia játékok kínálatát egyáltalán nem ismerem.
ja, várj, asszem a két PSP-s Metal Gear epizód az RTS![ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
feka007
veterán
Ez tényleg nagyon gyenge érv, hogy azért kerül többe a konzol, mert 200k-s kijelző kell mellé. Rengetegen használják a 19-22"-os pc-s monitorra kötve. Mondjuk úgy tény, hogy nem az igazi a feeling, de használható úgy is teljesen, és egy 21-22" monitoron részletgazdagabb a grafika is sztem (pc-n sokkal jobban előjönnek így a hibák, mint egy xboxon 2 m-ről nézve a tv-t, hiába nagyobb).
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
OMG. Egyrészt baromira nem csak az irányításról van szó (az a kifejezés, hogy az igényeknek megfelelően változtatható felbontás, mond valamit?), másrészt kíváncsi lennék, hogy pölö neked van-é billentyűzet-egér kombód konzolhoz? Vagy láttál-e már valakit, aki _megelégedéssel_ használt volna ilyen eszközöket konzolra...
-
Egon
nagyúr
Öcsém a PC mellett tart X-et is (most már 360-at). Játszott pár FPS-sel, de szerinte is PC-n az igazi. Szerintem azok a milliók, akiről te beszélsz, kizárólag konzolon próbálják ki, úgy meg elég nehéz összehasonlítani.
Amúgy RTS még csak-csak akad konzolon is, de ami szinte abszolút nincs, az a körökre osztott strat. Márpedig pl. én az időm 80%-ában TBS-sel nyomulok (szóval tőlem lehetne akár 20K is a PS3, akkor se vennék). Mondjuk ha már a játékoknál tartunk, és anyagi alapon hasonlítjuk össze a platformokat, akkor azért megjegyezném, hogy a lövöldözős marhaságok döntő többsége max. 10 órán belül végignyomható, míg a sokszor kevésbé népszerűbb stílusok akár 80-100 játékórával kecsegtetnek...
De asszem ez volt az uccsó posztom ebben a topicban: mint már többször is mondottam, tök fölösleges a szájtépés."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Inv1sus
addikt
Hát ööö, úgy tudom ps3-nál lehet állítani a megfelelő felbontást, bár ebben nem vagyok biztos. Egyébként nem tudom mi olyan fontos lehet a felbontás kapcsolgatásnak játék közben.
Nincs konzolom . Ps1-em volt még régebben több évig, a pc-s korszakom előtt. Most nemrég tervezgettem ps3 vételét a LittleBigPlanet miatt, de mivel jön psp-re is a játék, inkább PSP-t fogok venni először, mert annak jobban kitudom használni az előnyeit. Aztán jöhet az xbox360. Sajnos döntő tényező, hogy a ps3-at nem törték fel .
Egyébként válaszolva a kérdésedre: nem. Te láttál már valakit, aki _meg nem elégedetten_ használt volna ilyen eszközöket konzolra?[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Egon
nagyúr
Amíg van olyan topic (pl. CS kapcsán), hogy idézem "Felbontás és célkereszt: ki mire esküszik", addig úgy tűnik van jelentősége ezen paraméter testre szabhatóságának (nem vagyok HC FPS gamer, tehát túl sokat nem tudok a témáról, csak amit olvasok). Nem játék közbeni állítgatásról van szó természetesen, csak arról, hogy az ideális felbontás egyénileg eltérhet.
A másik kérdésre, valami játéklapban említették, hogy nem teljesen problémamentes a bill+egér használata konzolon (pontosabban bizonyos problémákat emlegettek, de sajna a részletekre nem emlékszem).
Szerk.: én még embert nem láttam kis hazánkban, aki használt volna (megelégedéssel vagy elégedetlenül) konzolhoz bill-t...[ Szerkesztve ]
-
Tomika1981
tag
Ebből most megtudtuk hogy a stratégia játékok az értelmes játékok és minden más ostoba!
Ember ezt komolyan mondod??? Ha azt írod hogy vannak ismeretterjesztő, nyelvtanulós, történelmi programok PC-re és ezért jobb, akkor azt mondom ok igazad van.
Szerintem a lényeg hogy te ostoba stratégia játékokkal tolod más meg autós játékokat szeret. Hozzáteszem hogy én is a Red Alertet kedvelem meg Age of-t de azért mert ezekkel játszom még nem lettem okosabb annál aki NFS-el tolja! Sőt focizni sem tudok jobban meg golfozni sem, pedig eljátszogatok a Tiger W.-val meg a Fifával is!!!
Szerintem mindenki döntse el maga hogy mivel jár jobban. Én spec PC-n játszok csak mert nincs konzolom de szeretnék! (Főként mert bizonyos játékok egyre gagyibbak PC-n) Ez persze nem jelenti azt hogy a PC-t kidobom főleg mert azt többnyire nem is játékra használom!
Tomika
-
Egon
nagyúr
válasz Tomika1981 #125 üzenetére
Ebből most megtudtuk hogy a stratégia játékok az értelmes játékok és minden más ostoba!
Ezt csak most tudtad meg?!? Amúgy nem pejoratív szándékkal írtam, csak példaként az értelmetlen flémre.
Ember ezt komolyan mondod??? Ha azt írod hogy vannak ismeretterjesztő, nyelvtanulós, történelmi programok PC-re és ezért jobb, akkor azt mondom ok igazad van.
Látod, ez speciel eszembe sem jutott (nyilván azért, mert nemigen szoktam ilyeneket nézegetni), de mindenesetre remek érv a PC mellett...
Szerintem a lényeg hogy te ostoba stratégia játékokkal tolod más meg autós játékokat szeret. Hozzáteszem hogy én is a Red Alertet kedvelem meg Age of-t de azért mert ezekkel játszom még nem lettem okosabb annál aki NFS-el tolja! Sőt focizni sem tudok jobban meg golfozni sem, pedig eljátszogatok a Tiger W.-val meg a Fifával is!!!
Röhögni fogsz, időnként mégiscsak tud hasznos lenni az innen származó ismeret. Munkámból kifolyólag katonai angolt tanulok, és míg a többiek szívnak, én magyarázom a padtársaknak, hogy mi a Destroyer, a Cruiser, a Carrier stb.
Szerintem mindenki döntse el maga hogy mivel jár jobban.
Ezt pofázom 100 éve, és az általam említett 50-es hozzászólás is ezt fogalmazza meg, csak cizelláltabban.
-
nike_
addikt
Egyetlenegy észrevételem van a cikkel kapcsolatban: A cikkben szereplő monitor 22". De a Full HD LCD TV is 22"? Mert ugye egyáltalán nem ugyanaz.
-
heihachi
addikt
Gyenge próbálkozás volt, mert pont azokat a hibákat követted el az összehasonlítás során, amiket már mások számtalanszor elkövettek előtted.
Sajnos ezen hibák miatt (előttem már mindet leírták, nem írom le még egyszer) tök értelmetlen ez az egész cikk.[ Szerkesztve ]
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
törölt tag
Jól tudom, hogy a fent említett konzolban RISC proci van?
Egyébként én csak annyit mondanék, hogy nálunk van PS3 (sógor) és nekem egy pc. Egyikünk sem warezol (vagyis én szoktam, de csak xxx-et) :-) Szóval, valami kibaszott drága a ps3-ra a játék. Sokszor megteszi, hogy az fél-egy éve piacon lévő játékot vásárol, mert az már sokkal olcsóbb. Exkluzív megjelenést nem sokszor vesz, bár volt már rá példa, hogy 30 misin felül hagyott ott a ... -ba két játékért. Szóval, az összes kiadó egy pénzsóvár tetű!BUÉK!
-
BaliJack
aktív tag
Amúgy konzolra meg körökre osztott strat nincs.
Csak infóképpen: Civilization: Revolution .
Egy mezei USB-s billentyűzetet próbáltam már PS3-on, de mivel vezetékes van csak itthon, ezért a netezést és hozzászólásokat PC-ről végzem/írom (egyszer próbáltam kontrollerrel beírni, nagy meló volt ).
Szerk.: játékokhoz PS3-nál úgy tudom, hogy UT3 támogatja egyedül. Ugyanakkor van egy XFPS nevű cucc is, amivel elvileg bármilyen játéknál használható a billentyűzet-egér kombináció.A konzolos árakon is mindig kiakadok: igen, kezdetben mindegyik játék 17ezer HUF-ba kerül, de elsősorban a magyar viszonyok miatt. Egy példa: a Little Big Planet megjelenéskor/előrendeléskor emlékeim szerint Magyarországon 15-16ezer körül volt (ha nem, akkor javítsatok ki), Egyesült Királyságban meg 35 font, szállítással 38, ami 290 HUF-os font árral számolva 11020 HUF. Namost, ha EK-ban laknánk, akkor meg csak 35 font, ami 10200 HUF, mert oda ingyenesen kiviszik. Kis adalék, hogy nemrég rendeltem meg szállítással együtt 23,5 fontért, ami ugye lényegesen olcsóbb (6815), mint a legtöbb hazai konzolbolt kínálata (11ezer újonan).
Cikkhez meg annyit: ez az egész vita teljesen felesleges . A korrektség jegyében lehetne mindegyikhez monitor vagy TV , de ezt már sokan megírták előttem.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
Én azért ennyire nyiltan nem jelentém ki, hogy jelenleg a PS3-é a jövő, mert azt mindenki elfelejti a PS3 kapcsán, hogy anno mikor az X360 indult, akkor a Sony háza táján még csak a PS2 volt. Azóta a PS lépett egy szintet (ha már így egymás mellé akarjuk tenni a két gépet), szóval szerintem mindenkit a saját súlycsoportjában kéne vizsgálni.
Majd ha jön a next-x, majd akkor lehet hasonlítgatni a PS3-hoz, bár az én meglátásom az, hogy a PS3 még mindig nincs sehol az X-hez képest támogatottság szempontjából. Ja meg drágább de ez szubjektív.
-
Shadowkiller
csendes tag
FPS Pfúúj ezt párszor már beszéltük. Ma fejeztem be Mirrors Edge-et, hát egy-két résznél kűzdöttem az FPS nézet miatt és ez még nem is szól annyira lövöldözésről, viszont pontosan kell benne mozogni. Nekem az egyik legmeghatározóbb élményem FPS-el konzolon egyik barátomnál történt, amikor COD4-et befejeztem nála PS3-on ( COD4-et amúgy PC-n toltam, egyébként nekem boxom van, tehát a kontroller miatt + nehézségbe ütköztem,) és a levezető küldetés végén olyan headshotot osztottam amilyet tanítani szoktak, (haver ott rajolt, hogy a túszt lőjem feljbe ) na az sikerélmény volt... és ezért játszom... élvezetért, sikerélményért! Szóval vannak kihagyhatatlan darabok FPS-ből is... tojjad őket bwoay (vagy ha már nem FPS akkor a #92 hsz-ed Def-hez szóló részéhez: Exkluzív cím: GT5P. akarom mondani Exkluzív fizetős demó, ami már platinum LOL viccet félretéve jön a Killzone 2 amire még én is kíváncsi vagyok remélem azt azér te is meglesed majd.)
Egyéb: Olvasgatom itt a hozzászólásokat és jókat nevetek, ismét mekkora vitát váltott ki a híres téma PC vs Konzol. Szerintem ezen a Tv vs Monitor dolgon fölösleges tovább vitázni nyugodtan lehet számolni a monitor árával a konzolos kiszerelést is, mivel mindegyik konzolt rá lehet applikálni monitorra. Arról nem is beszélve, hogy a TV-t a fullHD felbontás miatt vette az író a cikkbe... mint azt már többen is hangoztatták a játékok töredéke ad ilyen felbontást, ergo elég a HDReady tv... viszont a mai LCD-k mindegyike tudja azt a felbontást tehát bukik a dolog. Szóval ha már belekötöttek és átiratjátok vagy kiegészítetek az írást akkor ugyanazzal a kijelzővel számoljunk... (én TV-zésre, konzol-ra és PC-re is használom a TV-m)
"Why so serious?"
-
mad1
veterán
válasz Shadowkiller #134 üzenetére
Azert mas csak szimplan mozogni fps en 1 kontrolleren,es mas celozni is.
Mirrors edgeben inkabb kell menekulni meg lerugdosni mint lovoldozni,szerintem.Ne szemetelj ! = Steam
-
Shadowkiller
csendes tag
Ezt leírtam én is, hogy nem lövöldözős, de szerintem azt a mozgást nevezhetjük "célzott mozgásnak", mert azért egy Assassin Creed-et nem volt "ilyen nehéz" irányítani. Azért befontam a hajam mikor néhol wallrun közben arra kellet figyelni, hogy merre melyik pillanatban ugrassz át (és nem a kétgombos megoldásra gondolok, hogy felfutsz a falra aztán 90fokban leugrasz róla, hanem amikor te irányítod a mozgást...) és 3x-ra is 15 centin múlott Amúgy élveztem, tuti, hogy mégegyszer nem tolom végig, de ezt az egy alkalmat nem bántam meg.
[mellékesen a játékban vagy egy speedrun mód ahol a fejezeteket időre kell teljesíteni... 10 fejezet van bevezetővel együtt, a leghosszabbra 11 percet ad, a legrövidebbre (bevezető) 3-at ezt 2:36 alatt speedrunoltam elsőre... összeadogattam az időkereteket és 70 perc körüli siralmas számot kaptam (Átvezetőket nem számolja bele ez a tényleges játékidő keret, ha rohansz... illetve ha rohansz ennél kevesebb, bevezető pélyán elért eredményem alapján az időkeret 86%-át használltam ki... ). 15000-ér nem rossz az 1 óra játékidő (jó persze többet játszol vele, de akkor is ) ].[ Szerkesztve ]
"Why so serious?"
-
Prof01
veterán
Jó kis teszt, köszi!
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
SpeedR
őstag
A cikkből kimaradt, hogy a konzolokra eleve jóval drágábbak a játékok. Konzolra átlagosan 5-6 ezerrel drágább darabja, azaz 10db játéknál (ez a mennyiség 1év alatt ugye ez simán elérhető) megspórolsz 50-60 ezer forintot, amiből lehet gépet fejleszteni. Igy folyamatosan erős géped lehet és szépen fognak futni a legújabb játékok is.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
X360-nal kapcsolatban tudok nyilatkozni, ott már pörög annyira a használt játék piac, hogy egy játék használata kb 1-2 ezresre jöjjön ki, illetve ha régibb darab akkor sokszor nulla forint, pl. veszed 5-ért eladod 5-ért.. Az új játék ára meg 9-11k+egy ezres posta. Az az 5-6 ezer a hazai konzolboltok kapzsisága, külföldről kell rendelni/rendeltetni ha rögtön kell valakinek egy új cím.
De ezt is írták már felettem, úgy néz ki akinek ismeretlen egy terület az ragaszkodik is hozzá, hogy ne legyen jobban tájékozódott benne.
-
killer76
csendes tag
A pc százszor többet ér. mint egy konzol.....Majd ha a konzollal ugyanezt előtudom hozni,mint a pc-n akkor igen, de akkor már a konzol pc lesz
Tehát a pc,még mindig hasznosabb és jobb!
Ha jól tudom konzolon csak játsazni filmet nézni, meg asszem netezni lehet? jól tudom?
A konzol az elkényesztetett dagadt lusta emberek kelléke akik csak bedobják a játékot és nyomják....De pc-n a felefedezések azok határtalanok.....Intel 775 core 2 QuadQ6600 2.4, ASUS P5B-E , Geil ultra 4x1024 dual 800MHZ,HDD Sata 2 WD 250Gb, VGA EN9600 GT top 512 Mb/256 bit PCIE, táp Chieftech GPS 500W
-
Silenzio
addikt
1-2 apróság részemről: a Q6600 nem mérvadó, elavult és nem is nagyon kapható már kereskedelmi forgalomban. Ha mégis előkerül, nyilván használtan és közel sem 46 rugóért. Ugyanígy a 8800 GT-vel. Már nem slágerkártya és nem kerül 40 rugóba. 25-30 az ára... Van egy olyan érzésem hogy ezeket a gondolatokat úgy fél éve vetették papírra, vagy hogy a szerző nem túl tájékozott.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Black-Ghost
csendes tag
Hu de nagy vita van itt a megjelenítőkről, hát akkor ne számoljatok vele.
De az ellen tábor is a legolcsóbb X360-at hasonlítgatja össze egy top PC-vel, mert hogy ugyanaz benne a hw mint az elit packban, PS3-nál már közel sincs ekkora diferencia. Egyébként mostanság divat lett PS3-at szidni, hogy igy nincs játék hozzá, meg hogy úgy drága. Hát szerintetek Ms-ék miért csökkentik ilyen drasztikusn a gépek árát, lassan annyiba kerül az Arkad mint egy PS2-s.
Muszáj nekik a lehető legtöbb gépet eladni mielött a Sony gépe csúcsra jár, mert utána csak az eladott játékokon fognak keresni. Erről olvastam egy cikket is, ahol egy benfentes Ms munkatárs kiszivárogtatott egy megállapodási nyilatkozatot, amelyben finoman szólva az állt hogy bizonyos szolgáltatások fejében a Sony hadja érvényesülni az Ms-t a konzol piacon, kvázi a Sony keres az X360-al. Úgyhogy várjatok még az itéletekkel. A Microsoft egy softver gyártó cég, míg a Sony egy multimédiás nagyvállalat, nem ugyanaz a súlycsoport.Mégvalami szerintetek mikor jött el az a pillanat hogy fejlesztés ill. plusz költségek nélkül tudtuk hozni a PS2-re megjelent játékok szintjét? Vajon miért volt szükség újgenerációs konzolokra?
A konzolokat hozzá nem értő emberek részére találták ki, nem informatikusoknak. Ők nem bütykölnek gépeket, nem polírozzák a procihűtő alját tükörre, nem rendelnek külföldrő játékokat, hanem bemenne a Tesco-ba és megveszik 17 000-ért.[ Szerkesztve ]
A gödrök szabálya: ha már benne vagy egyben, hagyd abba az ásást!
-
(Kolombusz)
veterán
válasz Black-Ghost #144 üzenetére
Meglepődnél egyszer, ha felmennél mondjuk xbox live-ra és kicsit elbeszélgetnél az emberekkel. Olyan magas pozíciójú, okos, értelmes, tehetős, kultúrált emberek játszanak, hogy leesik az állad.
De persze van akinek az ötvenhatodik szarrámoddolt cod4 szerveren való text-message fröcsögés jön be, meg a folyamatos csiterezés.
-
tiv83us
veterán
válasz Black-Ghost #144 üzenetére
1. A konzolok gyartoi mindig is a jatekok eladasabol profitaltak, nem a konzolokbol.
2. Hatalmas baromsag, nem tudom hol olvastad.
3. A gepjarmuveket sem azert talaltak ki, hogy alatta figyelj minden nap a szereloaknaban, hanem hogy beleulj es kozlekedj vele.
killer76: Remelem a "76" a nickedben nem a szuletesi evedet reprezentalja, hanem az IQ-dat. Elobbi esedben csak sajnalni tudlak, hogy ilyen szinten vagy, ha az utobbi eset all fenn, akkor megnyugodtam.
[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
athomi
veterán
válasz (Kolombusz) #145 üzenetére
Vagy csak magasabb színvonalon szeretnének játszani CoD4-et, és nem nyugdíjas tempóba.
Egyébként az üzifalat ki lehet kapcsolni, így nem látod a szemetet.[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
nem rossz cikk. De ha a konzolos kijelzőket fél hd-ra módosítjuk -kompromisszummal- akkor teljesen más lesz a helyzet és kb. 100e olcsóbb lesz így az ára
eladó: vadi új soundcore motion+
-
tcp
tag
válasz killer76 #141 üzenetére
"A pc százszor többet ér. mint egy konzol.....Majd ha a konzollal ugyanezt előtudom hozni,mint a pc-n akkor igen, de akkor már a konzol pc lesz
Tehát a pc,még mindig hasznosabb és jobb!"Igazad van. Egy PC végtelen dologra használható, egy konzol meg csak játszani, filmet nézni, esetleg internetezni. Na és? Egy konzol vásárlónak kb pont erre a 3 funkcióra van szüksége, és kb marhár nem érdekli, hogy a maradék végtelen funkcionalitást tudja e vagy sem.
Ha fel akarsz szeletelni egy almát, akkor Te is egy konyhakést veszel elő, nem a 45634857346 funkciós svájci bicskádat fogod meg, amiben 8 féle csavarhúzó, fűrész, tengeralattjáró is helyet kapott.Mondom mindezt úgy, hogy nekem is PC-m van, csak PC-m, de tökéletesen megértem azt, aki csak konzolt vesz, mert azon jól tud játszani az meg nem érdekli, hogy a Visual Studio elfut e rajta, vagy lehet e filmet kódolni...
-
Black-Ghost
csendes tag
1. Az első 2 évben a fejlesztési, gyártási, logisztika, kölcségeket a gépek árábol fedezik, csak azért hogy nullára kihozzák és a befektetőket kifizessék, és igazad van utánna csak a játékokból élnek, ezért olyan rohadt drágák mert keres rajta a kiadó és a konzolgyártó is.
2. A cikket nagy erőkkel keresem, ha meg lesz belinkelem, de hidd el hogy igaz.
3. De ha baj van a kocsival az autószerelő (ez sesetben autszerelőnek nevezzük az informatikust) valószínüleg olcsóbban fogja megjavítani mint te.
Én ez alatt azt értettem hogy olcsóbban tudsz beszerezni tartozékokat, játékokat, tudsz warezolni,nem futsz azonnal szakszervízbe ha valami nem megy a gépeden.A gödrök szabálya: ha már benne vagy egyben, hagyd abba az ásást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest