Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Jah, igen. "Túlbringázom". Így asszem nem tudunk értelmes beszélgetést folytatni, bár megpróbáltam. Érdekelne, hogy mennyi kovász hozzáadásával intézed az első kelesztést a hűtőben, de egyszer sem kaptam egyenes választ, csak annyit, hogy más az alapanyag, meg a helyszín, úgyhogy mindegy. Hát, jó, akkor mindegy.
raczger: élesztő ügyben osztom a véleményed. Sokan valami ördögtől való dologként tekintenek az élesztőre, pedig ha jól használják, hagynak időt, akkor azzal sincs baj, azzal is lehet finom, jó és szép kenyereket sütni.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
raczger
őstag
Egyáltalán nem kell a kovászos kenyérnek savanykásnak lennie.
Ha az élesztőt megfelelően használod, akkor az is elkezdi lebontani a szükséges dolgokat, csak a bolti kenyeret kb 1 órát kelesztik aztán már sütik is.
Példaként nézz utána, hogy az eredeti nápolyi pizzatésztába mennyi élesztőt tesznek. 1.5kg liszthez (+60% víz) megy 1 gramm élesztő, ezután 12 órát hagyod szobahőn, utána formázod és újabb 12 óra szobahőn kel.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NBA és kosárlabda topic
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Motorola Moto G24 Power - hol van az erő?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- További aktív témák...