Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• z123456789

addikt

válasz veze #7675 üzenetére

Szerintem te erről beszélsz.
    Ez kész. Nálam valami más lehet.

Leírom mi történt, mert aztán végül is valahogy sikerült, de nem így szeretném, és érdekel a megoldás, hátha valaki leereszkedik az én lama szintemre.

A NAS webes felületén NFS megosztás alatt létrehozok két NFS megosztást, mert amúgy ezekre később szükségem lesz. 2db, mert 2 HDD-m van. Írás-olvasás engedélyt adok a fix IP című laptopnak, PC-nek, médialejátszónak, és zenelejátszónak.

Ezzel egy időben a NAS létrehoz a sima megosztásokon belül két NFS nevű megosztást.

Az összes többi ott látható megosztás alapból van ott, és nem is törölhetők. A két megjelent NFS-t is kitöröltem, mert amúgy arra nem lesz szükségem innen (úgy gondolom). Tehát maradt a képeken látható NAS_1 és NAS_2. Ezeket viszont nem tudom szerkeszteni, gondolom nem is kell, hogy tudjam egy windowsos, samba eléréshez. Korábban a megjelent NFS megosztásokat szerkesztettem, és nyilvánossá tettem, ezután tudtam csatolni, mint hálózati meghajtó.)
    Most viszont az alábbi funkcióval nem értem el semmit. Egyszerűen a hálózatok alatt csak a laptopot látta.

A két felcsatolt, és nem elérhető meghajtót még a NAS lemezek formázása előtt hoztam létre, most nem is tudom törölni. :((

Na de! Tegnap este nyomkodtam a gépet, és van egy ilyen funkció is:

Na, és itt valahogyan hozzáadtam a rendszerhez a hálózatokat, és most látszik a NAS, a média és a zenelejátszóm is. Viszont nekem csak simán csatolt meghajtókra lenne szükségem, nem egy ilyen hálózati könyvtárfára...Ahogy korábban volt.
    Na most!

A.) Úgy gondolom, hogy ez volt a problémám, hogy a komplett NAS-t nem látta a hálózat, ezért kellett hozzáadnom a hálózathoz, mint hálózati hely, és csak simán fogom magamat, és most már tudom csatolni a meghajtókat a windowshoz, ahogy régen.

B.) Nincs igazam. :D

Azért van A és B pont, mert korábban ilyet nem kellett csinálnom. Mármint hálózat felvételét. Mondjuk korábban - ahogy te is írtad - a samba megosztásokat sem kellett külön aktiválni windows alatt... :F

Ha valaki ezt kibogozná nekem, megköszönném. :R

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés