Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz koby11h #17238 üzenetére
Nálam most van egy (ősrégi, 2006-os) Dell Latitude D520, amin minden bővíthető.
Csak épp minek: 2 GB-os RAM modult már nem ismer fel (egyik slotba téve nem indul el a gép, másik slotba téve 1 GB-osnak ismeri fel a 2 GB-os modult), valamint a proci egy harmatgyenge Celeron M 430 - amit egy nyamvadt kompatibilis kétmagos Core Duo procira se lehet cserélni, mert azzal sem indul el a gép.
Merthogy Dellék az ő végtelen bölcsességükben anno ugyanazt a modellt kidobták 940GML és 945GM/PM chipsettel is az alaplapon. Az előbbi le van butítva, a gyakorlatban nem fogad sem 2 GB-nál több RAM-ot, sem kétmagos procit. Nyilván ez van a nálam lévő gépben.
Nem meglepő módon a noti tetűlassú, hiába van azért benne egy Kingston UV500 120GB SSD (mondjuk SATA I a csatlakozó, de akkor is gyorsabbnak kéne lennie, a saját Thinkpad T60-jaim anno sose voltak ennyire lassúak). 32 bites Windows 7 van rajta, kb. annyit tudok tenni, hogy kicserélem a még ősrégi 802.11b/g-s wifi kártyát egy 802.11b/g/n-esre meg újrahúzom a rendszert.
Tudom, Linux hasítana rajta, de azt csak akkor tennék rá, ha nyitott lenne erre a tulaj.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Eskuszom nem ertem, miert nincs az ilyen termekeken valami extra ado vagy valami. Ez konkretan a szandekos veszelyes hulladek nagyipari gyartasa, borzaszto modon buntetni kene.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
dingdongkng
tag
"Mint egy billentyűzetes tablet." Ezt akartam írni, az Apollo lake, konkrétan egy tabletekbe szánt dolog volt. Ez meg így ránézésre egy tablet board. Mondjuk ami kinda impressive hogy van hely még 2gb ramnak. Én azt hittem hogy ezeknél a max 2GB körül volt...
A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- Linux Mint
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest