Új hozzászólás Aktív témák

  • Navaren

    aktív tag

    válasz xhege #1431 üzenetére

    Személyes vélemény, nagyon leegyszerűsítve:

    Van néhány helyzet, amikor a Pixel telitalálat (bőr tónusok, árnyékok, színkezelés, HDR, stb, plusz a kameraszoftver extrái egyszerűségükben zseniálisak).
    A Samsung jelenleg úgy néz ki, tényleg fantasztikus részletességet hoz, de - szerintem is - többnyire fura (gyári) színvilággal (SuperSaf videó ide, vagy oda), nem szeretem az automatikus 'filtert' sem, amit az arcokkal csinál (korábbiakon sem, nem csak S23U) illetve hogy irdatlan kivilágosítja az éjszakai fotókat, amivel szerintem pont a night mode - os felvételek lényegét "lövi le".
    iPhone pedig (tényleg) túlélesít (erre az idei, nagyobb szenzor meg tényleg rá is tesz egy lapáttal), rendre elvérzik mindenféle HDR háttér beégésekkel (legalább is a 13 Pro még biztos, nekem a 14P kimaradt, 15P jön majd idén), miközben továbbra is itt a legtöbb 'lens flare' valahogy.
    És ugye ott van az is, hogy iPhone is amint arcot talál egy fotón, azonnal homológ megvilágítást szimulál rajta, hogy a lehető legjobban látható legyen, stb - erről most volt nemrég jó videó Marques-től.
    Olvastam valahol, hogy nem tesz jót a 14P képkezelésnek, hogy az algoritmus ugyanúgy, ugyanannyit dolgozik egy fotón a felvétel lövése után, mint a 12MP-es kamerákkal tette, holott nincs már szüksége rá.

    [ Szerkesztve ]

    iBalu // Ordo Ab Chao //

Új hozzászólás Aktív témák