Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.Pentele

    tag

    válasz headhunter #10019 üzenetére

    Szia!

    Az elsőbbségi és nem elsőbbségi közül egyik sem időgarantált szolgáltatás, csupán statisztika módszertan alapján számított érték. Röviden: elsőbbségi 1-3 munkanap, nem elsőbbségi 3-5 munkanap. Ergo, emiatt nem lehet panaszt tenni. Amennyiben tutira 1 nap alatt szeretnéd szállíttatni, akkor időgarantált MPL Üzleti Csomagot válassz. Az erről szóló részt bemásolom neked ide:

    Az elsőbbségi levél olyan külön jelzéssel ellátott postai küldemény, amelyre a felvételtől a kézbesítésig garantáltan elsőbbségi kezelést biztosítunk mind belföldi, mind pedig nemzetközi forgalomban. (Külföldre ún. nemzetközi elsőbbségi levelet küldhet.) Belföldi forgalomban a posta bármely felvevőpontján a postai járat indulása előtt elsőbbségi küldeményként feladott küldeményeket (megadott statisztikai garancia mellett) másnap kézbesítjük.
    A statisztikai garancián belül tevékenységünket úgy szervezzük és működtetjük, hogy belföldi forgalomban, valamint a határt átlépő forgalom belföldi szakaszán a munkanapokon feladott küldemények 90%-át a feladást követő munkanapon, 97%-át a feladást követő harmadik munkanapon, míg nemzetközi forgalomban legalább 85%-át a feladást követő harmadik munkanap, 97%-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíthessük, vagy ezt megkíséreljük.

    A másik kérdésedre válaszolva pedig, igen előfordul, hogy ég és föld különbség van köztük. Sokat küldök ilyesmiket, mindig elsőbbségiként. Nélküle akár egy teljes hétbe is beletelne, amíg odaér a címzetthez. Külföldre szóló feladásnál egyes országoknál kitapasztaltam, hogy igen is sokat javít a szállítási időn az elsőbbségi kezelés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák