Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    Köszönöm a felvilágosítást.

    Míg orvoshoz jut a kérdés, sebfertőtlenítésre, és fedőkötésre szeretnék tippeket kérni.

    Fertőtlenítésre általában "Betadine" szerepel szinte mindenütt, de ami üveggel beszereznem sikerült, az olyan, hogy kb kiloccsantani lehet az egészet / levegőt kap / azon a keresztmetszeten biztos nem kevés szennyeződés kerül a jód oldatba. Nem tűni higiénikusnak a felhasználhatósága már 2-3 napos távlatban sem. És ahhoz azért sok a 30 ml. Sajnos nem találok kb 2-3 ml-es ampulla kiszerelésekben "1 alkalmi használatra" való mennyiséget kötegelt csomagolásban (pl 10x 3ml-es kiszerelés 1x 30ml helyett). Esetleg szűk keresztmetszetű csepegtetős véggel lenne jó. Létezik olyan kiszerelésben? Amit gyógyszertárak weboldalain találok, ilyesmiről nem tájékoztatnak :((( Valaki találkozott már vele? (Azon túl még fertőtlenítő spray-t látok pld termék kínálatban, lehet az a betadine "utódja" a házipatikában? A hatásfoka / megbízhatósága nem tudom.)

    Régebben kapni lehetett géztekercset. Most gyógyszertárban azt hallom, gézlapokat lehet kapni, tekercs nincs :F Pedig bizony praktikus volt. Lehet csak a helyi gyógyszertárban "nincs", vagy általánosabb lenne a jelenség?

    Kislábujj méretben létezik kötés fedéséhez valami gumírozott nejlon fólia vagy bármi praktika, amivel például betadinnal átáztatott kötést távol lehet attól tartani, hogy a zokni is átázzon tőle?

    Budapesten van számos helyen pici gyógyszertár, de ha a fenti kevésbé mindenütt elérhető dolgokat keresem, létezik valami nagyobb patika áruház valahol az átlagosnál nagyobb termék kínálattal?

    A válaszokat előre is köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák