Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    válasz szőröscica #64900 üzenetére

    Nyilván benned fel sem merül, hogy ez az egész nem az ellenzék miatt kezdődött, hanem amiatt, mert olyan dolgok történtek a parlamentben, hogy estére pár ezer ember magától kiment a térre, hogy jelezze, hogy a töke tele van az egésszel, ami ebben az országban zajlik... aztán újra és újra. Nem azért mentek, mert pátrok hívták őket, és nem azért, mert soros-bérencek, hanem önálló gondolataik vannak, és a tökük tele van a kleptokráciával, ahol a hatalmi ágak már teljesen összefonódnak, és nem látszik ebből kiút.
    A pártok kimondottan fáziskésésben vannak, és alapvetően nem sok közük volt ehhez az egészhez az elején.

    Tüntike? lehet. Nem egy 2 millióan a téren jellegű Filipes megnyilvánulás. De arra mégis jó, hogy az egész figyelmet kapjon.

    Nyilvánvalóan a jelenlegi jogi/alkotmányos berendezkedés mellett semmit nem tudna elérni semmilyen mozgalom, hacsak le nem mond a kormány magától, aminek elég kicsi a valószínűsége.
    De az elégedetlenség fokának, a korlátlan hatalom gátlástalansága, illetve a konszenzus teljes hiánya okozta frusztrációnak egyfajta kifejezése ez a dolog, ez a tiltakozás, akár kedveled, akár nem.
    És az, hogy ez most történik, karácsony előtt, a mínusz 7 fokban, egymást követő napokon, anélkül, hogy elhalt volna, abszolút elismerésre méltó.
    Őszintén, az elmúlt évek tükrében én azt csodálom, hogy nincsenek évek óta folyamatosan százezrek az utcán. Bár ebben az is benne van, hogy azok a százezrek, akiket a dolgok folyása a leginkább zavar, általában dolgoznak, vagy már külföldre költöztek.

    Mindegy, szerintem ne erről beszélgessünk, és te meg menj vissza olvasni az origo-t, hogy aztán gyököt vonj az alternatív valóság és a független sajtó által írtak közötti különbségből...

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák