Új hozzászólás Aktív témák

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz Habugi #119036 üzenetére

    Jelentették ezt a hozzászólást. Legszívesebben törölném, de nem fogom, hogy tudjak mire válaszolni. Másrészt pedig azért, mert ha csak erővel törölném, akkor én lennék a vadlibsi a szemedben, ahogy írod.

    "Pedig annyi a történet hha tényleg ettől és ilyenkor érzik csak magukat egyenlőnek vagy teljes értékűnek, akkor először intenzív pszichiátriai kezelésre kéne őket küldeni, aztán ha az nem hoz eredményt akkor bizony gyógyszeresre."
    Ezt írod. Szívesen elbeszélgetek veled erről a témáról és megválaszolom a kérdéseidet. Az egyik legjobb barátom is transz férfi (tehát nő volt). Nem páva, nem büszke rá, szégyelli. Sok évtized őrlődés van a döntése mögött, hogy a nemváltás rögös útjára lépett. Nem debil, nem gyökött, nem elkényeztetett, nem divatozott. Gyerekkora óta az volt az érzése, hogy valami baj van. Megpróbált a születési neme szerint élni évtizedeken át. Csúnya vége lett, nem lehet elnyomni azt, ami elnyomhatatlan. Sok idő volt, mire kiderült, hogy nemi diszfóriája van: nem stimmel a hardver és a rajta futó szoftver.
    Szóval elnyomta sokáig, járt pszichológushoz, pszichiáterhez, de a ez van, akkor ez van. Ezt nem gyógyítja ki se bogyó, se imádkozás, se agyonverés.

    Nemet váltott. És azóta jól van. Nekem is furcsa, hogy más néven kell szólítani, de ez nem érdekes, attól ugyanolyan jó ember még. Ja, ez a szólíttatás nem úgy ment, mint valami LMBTQ Karen gets based tiktok videóban, ahol egy kékhajú, rózsaszín pulcsis nemistudommi fejhangon visítja, hogy I'm they/them, különben megsértesz!
    Ez a szélsőérték. Ezek idegesítő és kontraproduktív dolgok. Túllengett az inga, mondaná Puzsér. A barátom nekem csak elmondta, hogy mire változtatta a nevét, de nem kért meg semmire fejhangon visítva, hogy hogy szólítsam és mi lesz ha nem.

    Rossz látni, hogy egy szélsőértékből egy egész szcénára vetítesz mindent. Nem is a szcéna a jó szó. Mozgalom vagy fogalmam sincs mi ez. Jó, legyen mozgalom. Ezek az emberek is csak normális életet szeretnének. Nem kussolást a négy fal között, hanem emberi életet. Mert az utóbbi évtizedekben erősen kuss volt a nevük. és most fel szeretnének szabadulni, ahogy a rabszolgák, a nők, meg fogalmam sincs kik már a történelem során.
    Persze mondhatod, hogy szabadok. Tényleg nincs már nekik börtön és szavazhatnak is, és hogy hol van az ő elnyomatásuk a rabszolgákéhoz képest? Tény, ahogy halad a történelem, egyre kisebb szabadságokért zajlik már a harc. A nők szavazati joga is egy vicc a rabszolgasorshoz képest. Mégis megkapták. Ez van, de még ha jelentéktelennek is tűnik, ez egy fontos dolog számukra. Nemi diszfóriával nem lehet normálisan élni, az egy börtön, amikor a tested a börtön. Persze sokáig kuss volt a nevük, és menekülésként kiválóan lehettek például öngyilkosok, csak hogy ne zavarják a többségi társadalmat.

    Kíváncsi vagyok meddig fog tartani ez az őrület, remélem nem kell a következő aszteroidáig várni.
    Túl sok szó van róluk most? Zavar, hogy még egy játékpromó videóban is ez jön szembe? Elhiszem, tényleg zavaró meg sok már. De ilyen egy átrendeződés. A szüfrazsettek vagy az abolíció környékén pont ugyanígy volt tele mindenki töke, hogy mindenhonnan ez a szar ömlik. De ha nem ömlik mindenhonnan, nincs változás. Olyan ez mint a láz. Így dolgozza ki magából a megoldást a társadalom.
    Most az inga tényleg kileng, és tényleg a greenwashing mellett ilyenekkel jóemberkednek a cégek. Engem is zavar, remélem visszatér az inga középre és végre efelől nyugalom lesz (de persze megint majd jön valami mozgalom kiállni a jogaikért, ahogy mindig :D).

    Kérdés, komment?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák