Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Azt írtam korábban, ha a feszemelés nem segít, gariztasd a VGA-t. Természetesen az OS-en belül összeakadhatnak driverek időnként szerencsétlen egybeesések következtében, amin segíthet akár az OS újrarakása, de nálad kifejezetten az új VGA óta állnak fenn ezezk az anomáliák.
Írtad, hogy van másik géped, miért nem próbálod ki a VGA-t abban is ?Kellemes Húsvéti ünnepet kívánok minden "sorstársamnak" !
-
r9550
senior tag
sziasztok mien hűtőt ajánlanátok nekem ref 768-asra? kerestem a vga hűtős topikot de nemtaláltal előre is bocsi
-
zeeland66
tag
sziasztok!
Segítségre van szükségem.
Lecseréltem a videókártyám egy gainward gtx460-ra,pár napig gond nélkül működött majd újra indult az op.rendszer mondván nem látja a GPU-t.Szétkaptam a gépet, csatlakozók,kártyafoglalat ellenőrzés,stb.Összerak, működik kb. 30 percig, majd ismét u.a a hiba.Mi lehet a gond?a videókártya [link]
A konfigom alant.
-
LLKobe
veterán
válasz zeeland66 #16658 üzenetére
Újonnan vetted a kártyát? Először azt kéne kideríteni hogy hardveres vagy szoftveres-e a gond. Szerintem ránts fel egy új wint, és nézd meg úgy is produkálja-e.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
zeeland66
tag
válasz LLKobe #16659 üzenetére
zsír új,már megtettem..win7 újrarántva, nem jó,próbáltam XP-n, ott is jelentkezik.Monitoroztam MSI afterrel hátha látok valamit, de 30C a kártya, nem melegszik.
Előtte egy 9600GT volt semmi gondom nem volt vele,miután vettem egy nagyobb monitort azután döntöttem a cseréről, sajna a régi kártyát már eladtam.Esetleg a Black Diamond 500w táp nem bírná?
Akkor jelentkezett a probléma, mikor feldobtam egy XP-t és merevlemezek között mozgattam adatokat TC-rel.
[ Szerkesztve ]
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz zeeland66 #16662 üzenetére
Tápos topicból van:
A Point of View tápokról mik a vélemények ?(#16894) lizRRR válasza userxy (#16893) üzenetére Új Válasz Privát2011-10-16 19:03:18
lizRRR
(őstag)
Hát nem a megbízhatóságáról + minőségéről ismert.Ebből én arra következtetek első sorban ,hogy a táp a ludas, ki kéne próbálni másik gépbe is a kártyát, ha ott is ezt produkálja akkor vga, ha nem akkor meg táp, vagy rosszabbik esetben alaplap
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
zeeland66
tag
válasz Lucifer6280 #16663 üzenetére
Tudom,hogy nem egy nagy szám a táp, de akkor miért volt jó kb egy hétig?
-
LLKobe
veterán
válasz Lucifer6280 #16663 üzenetére
Vagy egy combosabb táppal kipróbálni ezt a gépet.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Alu
senior tag
válasz zeeland66 #16664 üzenetére
Lehet, hogy egy hét kellett, amíg felpúposodott egy kondi, meghalt egy chip, nagy feszemelkedés miatt elszállt pont az az áramkör, ami a pci-e 6pin -nek mondjuk az egyik 2 pinjét táplálja... vagy gyári hibás volt pont a pci-e csatinál valamelyik áramkör...
Erre nagyjából lehetetlen -pontosan- válaszolni.λŁƯ™
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz zeeland66 #16664 üzenetére
A tápok azok mindig egy kicsit rejtélyesek , meggyengülhetett valamelyik alkatrész stb.
De mint írtam több alternatíva is van.ll-kobe: Persze, én is hasonlóra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
törölt tag
HA GTX 460 gs 2gb- miatt fagy a gépem , akkor azt mivel tudom kitesztelni? van erre program?
-
Alu
senior tag
válasz #81556480 #16668 üzenetére
Ha tudod, hogy az miatt fagy, akkor miért szeretnél tesztelni?
Kiveszed, beteszel egy másik kártyát.. Ha azzal nem fagy, akkor a kártgya; ha azzal is fagy, akkor megint lehet 1000 féle dolog.. (driver, op rendszer, táp, alaplap...)
Talán teszt programokkal, de kétlem, hogy meg tudja mondani, hogy a kártya miatt fagy a géped.. max a folyamatos nagy terhelés miatt, előbb lefagy, sőt, a teszt programban mindig ugyan azt a terhelést kapja a kártya és ki tudod tesztelni, hogy "na az előző kártya ennél a résznél fagyott le,de ez még mindig bírja..", ellenben egy játéknál, ahol szinte lehetetlen 2x úgy végigmenni egy pályán, hogy 2x ugyan azt a terhelést kapja....λŁƯ™
-
fsb1000
nagyúr
válasz #81556480 #16668 üzenetére
Alapfrekvencián, gyári hűtővel, friss driverrel, Furmark 1.7-es verzióval tesztelném.
Bizonytalan esetben egy "pót" HDD-re vagy particióra friss Win-t (pl. XP-t) raknék.Elötte a CPU/alaplap hiba könnyen kizárható valamelyik stresz progival. Pl linx, de akár AIDA terhelős funkciója is elég erre.
---
Szerk: ha hibás a VGA-d akkor gariztasd, ha már nem lehet, vevő lennék rá SLI-hez.
(bocs... legyen jó!)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mikor betettem ezt a kártyát eleinte csinált olyat hogy win betöltés közben kifagyott, monitor átvált készenlétre és semmi nem történik, még a reset gombra sem reagált. Táp kapcsoló le kártya megmozgat és ment. ( a mozgatásra akkor jöttem rá amikor 4xre sem indult el) Kivettem, érintkezőt megtisztítottam azóta a gép indul, csak néha lefagy az egész . Lehet az netezés vagy játék akármi. Ezért gondoltam hogy valami tesztelő programmal ha meghajtanám, akkor kiderülne hogy terhelés miatt fagy e ? Mindezek mellett lehet oprendszer hiba is? Nincs másik kártyám hogy kipróbáljam azzal van e hiba.
fsb1000: minden alapon van, és gyári hűtők vannak fent.
[ Szerkesztve ]
-
Alu
senior tag
válasz #81556480 #16671 üzenetére
Szerintem akár az is lehet.. valami program ütközés, de erősen kétlem, ha win indulásakor is kifagy.. bár, lehet, hogy épp akkor akar betölteni valamit, de nem sikerül neki és lefagy.. Proci fel van húzva, vagy alap órajelen megy?
Próbáld meg ezeket a programokat, amiket fsb mondott, ha azzal se jutsz semmire, akkor valahogy le kéne tesztelni vagy a kártyát vagy a gépet egy másik kártyával...
Ha beviszed egy pc szervizbe, biztos le tudják neked tesztelni akár a vga -t másik gépben, akár a gépet másik vga -val.. de sajnos -szerintem- nem lesz ingyen..
Esetleg próbálj meg szerezni egy másik vinyót, arra dobj fel egy op rendszert és nézd meg, hogy azzal megy-e.. (csinálhatod a tiedén is, csak utána macera van a programok visszarakásával, játékok mentéseivel, stb... főleg, ha így is sikertelen lesz a dolog)
A kártya mennyire melegszik fel, amikor lefagy a gép? vagy a lefagyás előtt?
Mielőtt lefagy, normál órajelen megy a gpu? Nekem már volt olyan, hogy 50MHz -n maradt a Gpu, amikor Full Screen -be tettem a videót YouTube-n és frankón becsíkozott a kép, olyan volt, mint ha megadták volna magukat a memóriák, gép lefagyva, teljes K.O. Reset és már jó is volt..
Tápodon van 2db Pci-e 6pin -es vga csatlakozó? Próbáld meg megcserélni a két csatlakozót.λŁƯ™
-
zolee5016
őstag
válasz #81556480 #16671 üzenetére
Igaz nem mostanában de már jártam igy.Nálam akkor a hibás pci-e sin produkálta ugyanezeket a hibákat.(gondolok itt főleg arra:ha megmozgatom müködik) .A kari tápellátása szerintem azért felejtős,mert 1 csatival(6pin) el sem indul a 460-as.(Olyan hibám is volt már(gtx 560) hogy egy forrasztás engedett el a tápcsatinál a karin,de akkor sem indult a karim.) Szerintem is szerviz,ha nincs más próbacuccod.Leginkább azért,mert mint írtad új a kártya és akkor ha ott is az a ludas,talán gyorsabban megy a garizás.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zeeland66
tag
válasz Lucifer6280 #16667 üzenetére
Ma kapok egy másik kártyát ismerőstől, ő viszont kipróbálja az én kártyámat.
Érdekes, hogy sima VGA kártyaként látja a win7, az Everest felismeri. Drivertelepítést követő újrainduláskor van kékhalál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
60 fok fölé is megy a hőmérséklet( GTA IV alatt ) . Mennyi a normális? Lehet ezért fagy ?
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz #81556480 #16679 üzenetére
Csak informálásképpen, én 1 hete tettem fel a legújabb drivert, és nekem is voltak fagyási gondjaim, főleg játék közben. Előtte minden jó volt. Leszedtem a drivert, csökkentett módban pucoltam egyet driver sweeper-rel, és újra feltettem, azóta megint jó.
Egy próbát megér.
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz zeeland66 #16674 üzenetére
Gari lesz abból a kártyából, az a hibakód 0x00000116 az vga hibát írja
De mi volt az első hibajelenség? Csak úgy random kiírta, hogy nem találja a GPU-t?
Netezés közbe, vagy közbe mozgattál adatokat is? Mert ha mozgattál akkor lehet a vinyód szivat.. De, az is elképzelhető , hogy a kártya mondta be az unalmast. Mert a driver után kékhalál, az meg vga hibára utal, mivel a NVdriver máshogy használja a gpu-t mint a sima win7-es alapdriver. A másik meg nincs húzva a procid? mert ha van és bios-ba nincs fixálva a PCI-E sin 100-ra akkor kifekteti a kártyát..Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
-
zeeland66
tag
válasz Lucifer6280 #16681 üzenetére
Azt hiszem írtam már,adatokat mozgattam két vinyó között Tc-vel.Időközben kaptam egy Ati HD5770-t kipróbálni a gépet,gond nélkül megy,viszont az én kártyám az ismerős gépét is kifektette, ugyan azon hibaüzenettel.Most jöhet a küzdelem a bolttal, ahonnan rendeltem.Van valakinek tapasztalata: az Iponnál mennyire segítőkészek?
Azért a PCI-E sin fix 100 állítottam az "auto" helyett, bár nincs húzva a gépem.
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Feldobtam az MSI AB-t, megnézem mit tud a 460-am. Az lenne a kérdésem, hogy a "Force constant voltage" opciót az bepipáljam a settingsben?
Az On-Screen Displayt ki lehet valahogy kapcsolni Átraktam OFF-ra, hogy ne indítsa el, de ha ki X-elem, folyamatosan újraindul...
Thx
[ Szerkesztve ]
-
Lucifer6280
aktív tag
válasz zeeland66 #16682 üzenetére
Értem, hát akkor jó gariztatást, aztán ha lehet inkább cseréltesd gigára, az jobb mint a gainward, a 460-as szériában, vagy MSI bár az árkülönbözetet nem tudom, hogy van-e köztük.
Ipon: Bajod nem lesz velük, csak halottam párszor olyanról ,hogy elég sokat ülnek a cuccon.
[ Szerkesztve ]
-
betegphiu
senior tag
sziasztok! A konfigom a következő: phenom2 x2 550be,4g/1600ram,q-tech 500as táp! Kihajtja szerintetek a kártyát?táp elég? Előre is köszi
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz betegphiu #16691 üzenetére
Igen, lehet magfeloldani kockázat nélkül (ha nem tudja, visszaállítod alapra).
Ez a mai játékok javánál azért már lényeges gyorsulást hozna magával
Ha további kérdésed van, a specifikus topikban tedd fel, ez nem ide valóA tápnál nem az a kérdés, bírja-e, hanem hogy mit vág tönkre ha elszáll
Nem hiába javasoljuk a minőségi tápot..megéri spórolni és nagyot bukni -
Alu
senior tag
Speed(R):
lama_lamm hozzászólásából kiindulva, kíváncsiságból visszakerestem az 1GHz -s eredményeket és ezt találtam..
1,038 @1000/2004 (a mV -ot nem írja, de biztos vagyok benne, hogy annyit kapott és stabil volt)
Nem értem, hogy miért kaptam egy ezressel kevesebb pontot a Gpu -ra.. lehet, hogy még itt is Cpu limitem volt?Na kicsit betúrok a mappáim közé, hátha van valami normális kép is, amin rajta van az mV.
Annyira jól ment az a kártya, hogy holnap elhozom a boltból és megyek 1GHz főlé..
Kínszenvedés, hogy ennek nem adhatok nagyobb oc -tλŁƯ™
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Persze, hogy CPUlimit volt..Vantage szempontjából az ő 860a azért ütős, tuninggal ~24k CPUscoret lehet kipréselni vele..i7-2600 szint. Nomeg azt se felejtsd el, hogy a tiéd 192bites V2, az övé a rendes 256bites..itt számít.
Procit/platformot cserélj, ha ennyire érdekel a dolog, ne a 480at váltsd le. -
Alu
senior tag
válasz Speed® #16699 üzenetére
Szó sincs 480 váltásról, csak még eladó sorban van a 460 egyik kiskerben Tatabányán. Olyan rossz érzés, hogy ezt nem tudom annyira húzni, olyan szintű melegedéssel, mint a 460 -nak volt, hogy az számomra leírhatatlan.. (1,050 - 1GHz ~ 68 Fok ?! )
Core i5 2500k alá lesz betolva egy Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3.
(i5 2500k 4,5 - 4,7-en felveszi a versenyt a sima 2600 -al? oké, hogy HT- meg minden kutyafüle van a 2600 -ban, de tesztprogik alatt van valami különbség a tuningolt 2500k ill. sima 2600 között? Csak azért kérdem, mert a 2600 kb. egy árban van a 2500k val.. (+ ~2.000 Ft) és ha az lényegesen jobb, akkor lehet, hogy tuningot offolva ( ) 2600 -at veszek.
Ha minden a sínen megy, jövőhéten jön a lap+proci és gyilkolom a 480 -at
550 -es Chifi elég neki egy oc -s cpu mellett nem?λŁƯ™
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest