Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudnák venni ilyen ramokat:
1024MB DDR 500MHz Kingmax Hardcore, sehol nem találok
Használt is jó lenne 2db -
Armando_19
őstag
válasz HoReSz1975 #3601 üzenetére
Szerintem már ilyen tuning DDR1et használtan kapsz csak, de azt is elég elvétve találni. Akinek van ilyen komoly szett, nem nagyon akar megválni tőle. Arany árban mérik.
Mod: Azt elfelejtettem amit én akartam
Na szóval. Kingmax DDR2 800ak milyen memóval vannak szerelve? Mezei kiadás. Mennyit szoktak ezek bírni?
[Szerkesztve] -
Oliii
tag
Ez a kingmaxos dolog engem is érdekelne...
A másik az, hogy érdemes manapság 1066 os memóriát venni, vagy bőven elég a 800-as?
Köszi
Udv OliiiÜdv, Oli
-
Armando_19
őstag
Van valakinek ilyen ramja?
Ha igen, pls egy kis infót róla! Tuning, feszek, timing, stb.[link] -
Oliii
tag
válasz Armando_19 #3604 üzenetére
átlagos felhasználó, sima dual channel kell és játékra, de nem hardcore tunningra...
Üdv, Oli
-
-
mzx
senior tag
1)
tud vki olyan , ingynesen letoltheto software -hez linket megadni, amely
kitörli a RAM-ból (esetleg még a virtualis memómól)
az aktuálisan már nem futó progikat?
Ugyanis nincs túl nagy memória a gépemben, és viszonylag lassú a gep - ezért sokat szamitana.
Pl. tegyuk fel , bekapcs gép, én megnéz PDF page, acrobat reader betölt, aztan orakig nem kell Acr. Rea.
2)
Van , amikor nem fut minden rendesen ,ha a tűzfalammal letiltatom az
svchost.exe
futását, de van ,aki szerint meg tiltsam le , mert felesleges.
a)
mi a meglatasotok errol
b)
mi az az svchost .exe (jol gépeltem be a nevét ? ) ? mit végez ?
[Szerkesztve] -
Kartács
aktív tag
Aloha!
n00b kérdés jön akkor :p
Ebben a hónapban tervezem a gépem frissíteni:
-ABIT AN9-S
v.
-MSI K9N Neo-F
(tuning miatt inkább Abit, vélemények szerint)
-Athlon64 (AM2) X2 5200+ v. 5600+
Kérdés: Nekem pell pill DDR es memóim vannak, azokat belefogom tudni rakni ezekbe az alaplapokba? (DDR2) ugyanaz a foglalat?
Mert lehet csak kövi hónapban tudnám a Ramokat is frissíteni addig meg jó lenne a régi is...i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
FehérHolló
veterán
1. Oprendszer törli magától is.
2. Google második találatában ott a válasz.
Kartács: Nem tudod berakni a DDR2-es foglalatba a DDR1-es RAM-okat. Egyébként honnét jött ez az ötlet?
(Egy alaplap-proci-memória cserét pedig nem gépfrissítésnek neveznék. )
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
-
snecy
senior tag
Van 2GB 400-as Corsair Ramom, alapfeszültségen viszi a 480-at, a procim viszont 2400-on jár, és még lenne benne tartalék.
A kérdés hogy érdemes-e a RAM-nak plussz feszültséget adni a 490-hez, nem kockázatos-e túlságosan, na és milyen lépésekben érdemes emelni..Manapság egyre több informatikusnak van nemi élete. Hígul a szakma ;o)))
-
matolcsim
csendes tag
kérdés: mi a vélemény az A-Data DDR-2 2048MB /1066+ KIT Extreme Edition mem-ről tuningolhatóság szempontjából...illetve a kérdés nem erre irányul, mert azt tudom, h jól húzható...igazából arra lennék kíváncsi, h ebben az árkategóriában, tehát 30-35k-ért lehet-e jobb dc-s memó-et kapni?
-
JaniS
senior tag
Tanácsra lenne szükségem... Egy Gigabyte P35C-DS3R és E6850 mellé kellene RAM-ot venni. Vízhűtés lesz, gondoltam 1066MHz-est lenne célszerű 2x1GB-t, viszont elbizonytalanodtam az árak láttán. A KIT-ek pl. Corsair-ben vagy Geil-ben jóval drágábbnak tűnnek, mint a ''sima'' modulokból kettő, és több kereskedő szerint azok is mennének dualban. (Saját tapasztalat még DDR-ek esetében, hogy annyira azért nem mentek dualban még azonos típusúak és külsőre azonos felépítésük sem, bár persze ez a lapon is múlhatott.) A kérdés: inkább érdemes jóval drágábban KIT-et venni és menjek biztosra, vagy érdemes próbálkozni két együtt vásárolt modullal? (Kingmax lenne)
Most inkább fizetnék többet, mint később bánjam meg.
JaniS -
Armando_19
őstag
Szia. Szerintem a sima 1066-os kingmaxok mind mennek dualban. Álltalában az iylen ramokat egy azon fajta chipel szerelik, ezért nem lehet semmi gixer. Nyugodtan vedd meg önállóan őket, nem fontos a kitbe válogatva felirat a dobozon. Mellesleg 20-20 körül nem is olyan rosz az a ram! (főleg ha rendesen adnak hozzá élettartam garit)
-
FehérHolló
veterán
Egy rosszindulatú, de fontos kérdés: Látott már valaki Gigabyte P35C-DS3R-ben menni 1066-os Kingmax-okat?
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
-
Calibos
addikt
válasz FehérHolló #3622 üzenetére
Nem is fogunk
-
JaniS
senior tag
Kifejtenéd pontosabban? Miért ne kezelné, a specifikációjának megfelel...
JaniS -
JaniS
senior tag
válasz Armando_19 #3621 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
JaniS -
dui
aktív tag
hi, ASUS A7N8X-X lapom van, és azt akarom kérdezni hogy vinne e 2x256MB KINGMAX HARDCORE-t DDR500 at? és ha e 2 mellett van 1 sima 512MB KINGMAX DDR400 akkor a hardcore-t lehetne húzni e mellett?köszi üdv
-
FehérHolló
veterán
Röviden, tömören: A RAM hivatalosan egyetlen egy lappal kompatibilis. Elég sok baj volt vele régebben, több lapban sem ment. Viszont a P35 chipsetes Asusokkal jól érzi magát. A leendő lapod topicjában sem írták még, hogy baj van vele. Szerintem vásárlás előtt keress egy embert, akinek ilyen moduljai működnek a választandó lapban. (=Menj inkább biztosra.)
Skynet is real. It's called Google.
-
Rover623
félisten
Moderálva by Atlantis
Proci: kb. 62e HUF
Alaplap: kb. 29e HUF
1GB-os 1066MHz-es memó: 11.000-től felfelé
Tehát a költségvetés minimum 113.000 HUF.
A KIT-ben árusított memók max. 1-2.000 Ft.-al magasabb áron kaphatók mint az ugyanolyan szóló modulokból kettő darab...sőt: pl. a Kingston-nál ugyanannyiba kerülnek, vagy pár forintocskával még olcsóbbak is a KIT-ek...
Moderálva by Atlantisprimus inter pares
-
JaniS
senior tag
válasz FehérHolló #3628 üzenetére
Köszi, így már sokkal jobb a válaszod, meg a hangneme is. Elég sok review-t átolvastam az alaplap ügyében, nem vettem észre a kompatibilitási problémát, amely ha jól értem, inkább ennek a RAM-nek sajátja.
JaniS -
dui
aktív tag
ok, köszi de elméletileg kezeli? mert mondták már h kezeli...
-
Atlantis
veterán
Takarítva.
A személyeskedést mellőzzétek. Nem szeretnénk még egyszer szólni senkinek, legközelebb szó nélkül hosszabb-rövidebb pihenő lesz az érintetteknek. Köszönöm.
JaniS: Megkérlek, hogy használd a MOD gombot és ne kövess el 3 percen belül 3 HSz-t. Köszönöm.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
dui
aktív tag
nekem nem válaszol senki? na jó egy topic
-
Atlantis
veterán
Türelem, ez nem egy chat csatorna, ha 2 nap múlva válaszolnak csak, annak is örülni tessék . Nem morgolódni, ha 1 óra múlva nem jön válasz.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
-
Gyuri27
félisten
Annyi biztos, hogy a három ram ha megy eggyütt (amire van esély) a leglasabb ram értékeit fogja használni az összes. Tehát pl 400-n megy mind és cl2,5-n.
Külön a ramokat nem tudod húzni, mint ahogy külön feszt sem tudsz nekik adni.
Ha az erő veled van akkor a 400-s ram menni fog 500-n (így a többi is).
Nézted a lap qvl-jét mi okosat ír?Amd - Radeon - Ryzen
-
dui
aktív tag
egy sima 512MB-os kingmax milyen beállitások mellett menne több mhzen ''ha menne'', mert nem nagyon vágom a dolgokat, de a biosba van az a 8 3 3 3T, és tom h ezt kell bebrálni, elöre is köszi üdv
-
mzx
senior tag
válasz FehérHolló #3616 üzenetére
koszi elolvastam a google result linkjét.
nem teljesen vagyok még képben, h mit tegyek az illeto exe file -lal.
Mert hogy elofordul , h lassit , ha engedem . És ugy latom windows update van nalam .
[Szerkesztve] -
P00By
nagyúr
Láttam testközelből ugyanis ez a felállás volt egy darabig a gépembe
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Eladó új bontatlan 16GB-s Kingmax ramok
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest