Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Eddig egy DDR2 modult sikerült csak megsütnöm, 2.65V-vel. Elnéztem neki. Minőségi modulokra nem jellemző, hogy csak úgy szimplán meghibásodnának, ha gyárilag hibátlanok voltak. (Én Ősembertől venném, ha konkrétan az én véleményemre vagy kíváncsi.)
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni memória vásárlás kérdésében.
Nem tudom eldönteni, hogy milyen rendszert építsek a fateromnak. azt már tudom, hogy az alaplap egy Gigabyte lesz, és a processzor egy Athlon II X2 240-es.
Már csak azt nem tudom ,hogy a memória DDR2 v. 3 legyen (tudom, ettől aza alaplap is függ még, de csak azt mondstam, hogy Giga ).Szóval a kérdés lényege az lenne, hogy 2x1 GB CL4-es 800MHz-s (esetleg egy 1066MHz-es nem tudom milyen időzítésű) RAM-hoz képest a DDR nem tudom milyen sebességű és hozzá tartozóan milyen időzítésű RAM tud jobb teljesítményt nyújtani.
És amikor tudom ezt a választ, akkor az ár függvényében el tudom dönteni, hogy a több pénzért érdemes-e a valamennyivel (nem tudom mennyivel) nagyobb teljesítményre "áldozni".Remélem érthető a kérdése(i)m, a segítségeteket előre is köszönöm.
üdv
-
$p@rr0w
őstag
Orthos 2 hours, 21 minutes után ezt dobta ki:
Test 1, 19000 Lucas-Lehmer iterations of M4501145 using 224K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 2 hours, 21 minutes 25 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.Valaki mondjon valami okosságot erre légyszi. illetve a stress.txt-t hol keressem ha kell, mert az Orthos könyvtárában nincs.
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Zénó1000
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Memóriát szeretnék bővíteni. Az alaplapom Gigabyte GA-EP35-DS3R. Jelenleg van benne 2 x 1 GB Kingmax 1066 MHz. Most raknék még bele 2 x 2 GB Kingmax 1066 MHz-es ram-ot, de megnéztem a Giga oldalán az alaplapomnál a memória támogatási listát és ezt a 2 GB-os Kingmaxot nem tartalmazza. Ettől még működhet szerintetek?
Ha nem, akkor mit vegyek? A memória támogatási lista amúgy nem tartalmaz 2 GB-os modulból egyetlen 1066 M Hz-es típust sem, max 800 MHz-eseket támogat, de abból sem sokat. Esetleg bios frissítéssel lehet ezen változtatni?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Zénó1000
csendes tag
válasz hossszú #24914 üzenetére
Köszi az infót, akkor megkísérlem.
Bár közben a támogatott típusok között találtam Geil Black Dragon kit-et 4 x 2 GB, de ez csak 800 MHz-es. Sokat számít mondjuk játékoknál, hogy 800 vagy 1066 MHz-en megy a memória? Ezekről a Geil-ekről minha azt olvastam volna, hogy jól bírják a tuningot, akkor lehet, hogy akár fel lehetne húzni 1000-1100 MHz-re.
-
FNZ
őstag
hali!
új gépet raknék össze magamnak.
gigabyte ma790xt-ud4p alaplap amd phenom 550 procival.kérdésem melyik ramot érdemesebb bele rakni
GEIL Value 2x2 gb DDR3 1333Mhz CL9 KIT
vagy
GEIL Value 2x2 gb DDR3 1066Mhz CL7 KITa sebesség vagy az időzítés számít inkább?
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
Sziasztok,
Van 2x1GB DDR 1200Mhz-es OCZ Reaper ram a gépembe...annyira értek, hozzá, hogy a szépsége miatt választottam ....ez sokat elárul.
Biosban 1111MHz-re állítottam őket (EP45-DS3R) lapom van, de a cpu-z nevű programban teljesen mást mutat ("DRAM Frequency 555.7MHz")...hol tudom ellenőrizni, hogy mennyi mennek jelenleg?
thx
oxoxKi gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
teddi24
csendes tag
Sziasztok!
Memória bővítés előtt állok.
Ezt a tipust néztem ki az edigitálnál 14400ft-ért.
Szerintetek megéri? Vagy nézzek valami más gyártót?Geil Value 4GB 800MHz GX24GB6400DC (2 x 2GB kit) 5-5-5-15 DDR2
-
Picturemaker
őstag
válasz teddi24 #24921 üzenetére
Üdv!
Nem rossz, de CL5-ösben inkább 1066-ost nézz. Ha 800-as akkor inkább CL4.
Más: Zeppelin DDR3-as ramokkal van valakinek tapasztalata? Biztos én voltam ügyetlen, de a gyártó honlapját sem sikerült megtalálnom.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
4 GB (2*2G 1066MHz 5-5-5-15) OCZ Reaper DDR2 RAM-om van.
Az lenne a kérdésem, hogy ez megy-e CL4-ben?
Illetve 5-ről mit lehetne 4-esre állitani?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Picturemaker
őstag
-
Henker2
addikt
válasz Picturemaker #24924 üzenetére
Pedig de jó lenne, ha birná! Lehet érdemesebb lenne 4*1GB-ot beszerezni helyette?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
persil
nagyúr
Hali!
Egy nagyon érdekes dolgot tapasztaltam.
A gépben minden változatlan, semmitnem cseréltem, nem húztam, tehát minden ugyanolyan CSAK egy 1 gigás ram modul helyett tettem bele egy 2 gigás modult. Mind a kettő 800mhz.És a lényeg, hogy a 2 gigás modullal 1000-el kevesebb pontot kapok 3dmark-ban
Ez most mi?!Tehát minden változatlan, csak kétszer annyi ram van a gépben.(ráadásul teljesen ugyanolyan mind a két modul, mindenben, csak egyik 1giga, másik 2)
Ha bent van mind a kettő, tehát 3 giga van, akkor is ez a bizonyos 1000-el kevesebb pont jön, mint amit 1 gigával kaptam.Aki ezt meg tudja magyarázni, annak jövök egy felessel
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
válasz hossszú #24930 üzenetére
Halál pontosan két ugyanolyan kingmaxról van szó, csak az egyik gigás a másik meg kétszer ekkora modul.
Fel nem tudom fogni, hogy mi okozhat ekkora különbséget Nem vagyok amúgy 3dmark buzi, sőt egyáltalán nem érdekelnek az ottani eredmények, ezt is véletlen vettem észre, de több, mint furcsa, hogy tök ugyanaz maradt változatlanul minden, csak több ram(mondom, ha együtt van a kettő, akkor is 3gigával is a kevesebb pont) és több, mint 1000 ponttal kevesebbet hoz.
Mondjuk ha kisebbre váltottam volna, akkor sem tudnám, elképzelni, hogy ilyen "nagy" pont különbséget hozzon ki.
-
Picturemaker
őstag
válasz Henker2 #24925 üzenetére
hossszú jól mondja, nem lenne jobb a 4x1 G sem.
Tulajdonképpen csak próbálgatással lehet megtudni, hogy egy memória mit bír.
Ha aktívan hűtöd a memóriákat, akkor 2,2-2,3 V még talán elmegy. Persze csak saját felelősségre.persil: Az utóbbi időben a DDR2-es ramokat szeretik elég gyatra időzítésű "csipekkel" szerelni. Az is lehet, hogy az alaplap a gyári értéknél is gyengébbet állít be automatikusan.
Nem egyszer előfordult, hogy bizonyos muduloknál, ha auto-n van a lap, 7-7-7-20-ra állította a memót. Ez már okozhat észrevehető lassulást.
Neked mire van beállítva?[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
persil
nagyúr
válasz Picturemaker #24933 üzenetére
Hú, auto-n van biosban, feltételeztem, hogy a gyárit állítja be, de akkor ennek is adok egy próbát, köszi!
-
persil
nagyúr
válasz $p@rr0w #24936 üzenetére
Én már semmit sem értek (oké, nem is értek hozzá bevallom)
Szóval biosban 800mhz-re van állítva, mivel ugye 800as modul. Időzítések jelenleg auto-n vannak. Gyárilag ennek az időzítései 5-5-5-18 elvileg.
Na most everest szerint jelenleg 4-4-4-12... akkor az alaplap automatán kisebb értékekre állította volna?!Ráadásul, akkor elviekben jobb időzítéssel, ráadásul több rammal kapok 1000-el kevesebb pontot?! Több mint érdekes.
A 4-4-4-12 egyébként, legalábbis hivatalosan az 533mhz-hez tartozó időzítések lennének.
-
persil
nagyúr
válasz Picturemaker #24938 üzenetére
Az még viccesebb, ugyanis cpu-z 3-3-3-9es időzítéseket mutatott (szintén 800mhz esetén)
Azt meg kizártnak tartom, hogy ennyivel jobb időzítéseket állítana be az alap auto-nDe mindjárt végez egy folyamatom, amire vártam, utána újra tudom indítani a gépet és akkor kézzel átállítom a gyári 5-5-5-18-ra és megnézem úgy, hátha, csak az alaplap generálja a furaságot, ha auto-n van az időzítés.
-
persil
nagyúr
válasz Picturemaker #24940 üzenetére
Na, én nem tudom milyen black magic volt ez már megint, de miután hozzányúltam az időzítésekhez majd biosban újra auto-raállítottam, most már everest is normálisan az 5-5-5-18at mutatja és 3dmark-ban is azt a pontszámot kaptam mint előtte...
(tehát nem a misztikus 1000-el kisebb értéket)Az ötleteket köszi nektek
Ha valaki nem írja le, hogy mókázhat az alaplap auto beállítása is, akkor egyébként meg sem néztem volna, azt gondoltam az a természetes, ha az auto belövi a gyári beállításokat.
De megint tanultam valamitEladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Picturemaker
őstag
válasz persil #24941 üzenetére
Sajnos sok beállítást nem érdemes auto-n hagyni. Többek között a feszültségeket sem.
Pl. most raktam össze egy 785-ös AMD-s lapot Athlon II X2 240-es procival. Rögtön felismerte, de a feszt 1.45-re állította. A proci gyári értéke meg 1.35 V.
Ramoknál is tévedni szoktak a bios-ok, úgy feszültségben, mint időzítésben.Örülök, hogy megoldódott a probléma.
-
eszgé100
őstag
sziasztok!
Gigabyte GA-MA770T-UD3- ba kellene ram.
processzor vagy Athlon II x4 620-as lesz vagy Phenom II x3 720 BE lesz.
a fentieket figyelembe véve milyen ramot tudnátok nekem ajánlani?
érdemes venni nagyobb méretűt (4GB) vagy inkább a gyorsaság számít?"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
persil
nagyúr
válasz eszgé100 #24944 üzenetére
Elviekben minden további nélkül működni fog benne, mivel pont 1600as ddr3 a max amit bele tudsz paszírozni abba a lapba
A mennyiség/sebességről meg szerintem örökérvényű szabály, hogy minél jobb.... nos annál jobb Csak a pénztárcád szabhat határt.
Viszont, a mennyiséget nem lehet a sebességgel kiváltani, tehát nincs "ez vagy az", mert ha valaminek "sok" ram kell, akkor a kevés gyors nem lesz elég, minél több és minél gyorsabb legyen, a lehetőségeidhez képest.[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz eszgé100 #24946 üzenetére
Én nagy laikusan azt mondanám, hogy a 3 közül talán már mindegy, hogy melyik Bár, ha jól nézem a csx 1600mhz és 2x2 giga, talán az a legszimpibb.
Bár én azt mondom, hogy ha az ember nem akar tuningolni, akkor hót mindegy milyen ram van a gépben Amíg bele nem nézel úgysem lehet megkülönböztetni...
Persze, mindjárt szól majd a sok izomgazdag tuningos, akik szerint csak és kizárólag az igazán márkásak a jók és valamilyen szinten nekik is igazuk van
-
Picturemaker
őstag
válasz eszgé100 #24946 üzenetére
Üdv!
4GB mindenképpen jobb a legtöbb esetben, mint 2GB.
Ezek közül a CSX.
Az 1333/Cl9-esek (szerintem) felejtősek.
Amit MZsoltee linkelt, az jó lehet az adatai szerint, ezek fényében még
"olcsónak" is tűnik. A feszültségének célszerű lenne utána nézni.
Az alaplap memóriakompatibilitási listáját célszerű átnézni, és lehetőleg ott felsorolt
ramot venni.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
olcso ddr3bol most mit erdemes venni tuningra? mongy ami elviszi az 1600at vmi epkezlab idozitessel.
i5/i7 eseten mennyit szamit, ha mongy csak 1200on menne? mennyire savszelerzekeny?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest