Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz Dorian #4772 üzenetére

    Méhlegelőt ugyan közvetlen magvetéssel is létre lehet hozni egy szezon alatt, ez azonban inkább kiskerti léptékben járható út.

    Ez a mondat ott némileg problémás. A cikk egészéből ugyan kiderül, de kisebb szakaszokban eléggé elrejtve marad, hogy 'méhlegelő' alatt több eltérő dolgot is lehet érteni. Egyik - amiről a cikk is igazából szól - egy természetes (közeli) állapotába visszaállított vegyes növénytársulás, a hozzá illő heterogén állatvilággal.
    A másik meg valami ültetett virágos terület.

    Szigorúan/kizárólag a méhek szempontjából az utóbbi dúsabb táptalaj, de természetvédelmi szempontból egy virágzó facéliamező (például) akkor is még mindig csak ökológiai sivatag, ha fél megyéből oda hordják legeltetni a méheket.

    Ui.: a másik, amit ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy amint azt számos súlyosan sérült terület példája bizonyítja a legnagyobb környezetkárosító nem a vegyi- vagy akár nukleáris szennyezés, hanem - mint igazából az aktuális eset szögesbakancsos-fűkaszás példája is bizonyítja - szimplán az emberi jelenlét, 'törődés'...

    [ Szerkesztve ]

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák