Új hozzászólás Aktív témák

  • Kvazár

    őstag

    válasz Fiery #1948 üzenetére

    A masik, amit sokan elfelejtenek (ill. sajnos nem tudnak rola), hogy az Intel a DTS-t (digitalis hoerzekelo) annak idejen nem a homerseklet meresere tervezte, hanem csupan a processzor hovedelmere keszitette. Ezert van az, hogy a CPU maximalis uzemi homerseklete (TJMax) a referencia pont, es a DTS az attol valo "tavolsagot" (kulonbseget) mutatja, nem pedig egy abszolut homersekletet (Celsius vagy Kelvin) me'r. A DTS egyik sajatossaga, hogy csak a TJMax kozeleben mutat igazan pontos erteket a dioda. Minel inkabb tavolodunk a TJMax-tol (azaz minel huvosebben mukodik a CPU), a dioda altal mutatott ertek annal pontatlanabba valik. 50 Celsius fokos abszolut homerseklet kornyeken mar pluszminusz 5 Celsius fok is lehet a pontatlansaga, 20-25 Celsius kornyeken mar pluszminusz 10 is aka'r. Zero Celsius kornyeken pedig teljesen hasznalhatatlanna valik a DTS, ezert is van az, hogy nagyon keves rendszer eseteben latsz screen shot-okon negativ dioda hofokokat. Nehany szerencses tud merni -5 Celsiust is a specialis hutesu konfigjaban, de a legtobb ilyen rendszernel 0 es -2 Celsius fok korul megbolondul a DTS.

    Hát ezt nem tudtam. Azt hittem van benne egy sima hőelem, ami ad nektek egy ellenállás értéket, vagy egy átalakítás után egy feszültség értéket, és abból számoljátok ki.

    Én spec. nem is gondoltam volna azt, hogy ezek között lehetett volna, a gond. Én azt hitem, hogy ugyan az a baja mint az asrock lapomnál, hogy még nem támogatott, és ezért eltérő a proci sebesség mutatása, és a hőmérsékletek mutatása.
    Mivel én nem is a számolási módszeretekre (tudom az Intelé) gyanakodtam, ezért készült úgy a kép, hogy lehessen jól látni, hogy milyen gépről is van szó(, és ezért irkáltam folyton vissza).

    Thx. Üdv.

    Eladó cuccaim: -

Új hozzászólás Aktív témák