Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Jobbról balra haladva egyre életlenednek a képek (ha a négyzet közepén volt az aktív AF pont).
Fókuszálás előtt egyébként mindig vissza kell tekerni ugyanabba a végállásba a gyűrűt, hogy egyforma pozícióból induljon a keresés. Nem ugyanoda áll be, ha ellenkező irányból indul pl.
(#28360) forceberg: De persze lehet, csak arra akartam ezzel utalni, hogy valós felhasználási körülmények közt elvész a különbség, mert eleve annyira marginális.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
bbkmachine
aktív tag
Én letöltöttem nagyban a képeidet, mert engem is érdekel ez a 70D AF probléma. Ránagyítottam fullra, már pixeles szintig, de én nem látok életlenséget. Vagy szemészetre kell mennem, vagy túl van lihegve a téma. Ha ez lenne az a bizonyos AF hiba, akkor én nagyon boldog lennék egy 70D-vel!
-
Alx.Mercer
aktív tag
Minimális eltérés látok csak. Én ezt nem nevezném pontatlannak...
Nálam a 70D az 50 1.8-al rakoncátlankodott, de az általad feltöltött képeknél SOKKAL nagyobb eltéréseket produkált... Próbaképpen volt már a vázon elég sok nagy fényerejű fix és zoom is és az összes Canon üveggel rendben volt az AF (Sigmával viszont katasztrófa volt...). Persze MFA-t kellett itt-ott használni, de semmi égbekiáltó AF eltérést nem tapasztaltam.
(Az 85 1.8 pl bitang pontos volt a 70D-n, ahogy a Canon 70-200 2.8 és a 135 F2 is)Én különben úgy szoktam összehasonlítani, hogy egymás után lövök 3-4 képet állványról, úgy, hogy minden AF indítás előtt elforgatom a fókuszgyűrűt. Utána LV-ben is csinálok egy képet, majd pedig 10x-es nagyítással manuálisan is. Utánna ezeket egymás után, oda-vissza váltogatva nézem. Ha már csak nagyítóval lehet észrevenni, hogy mi az eltérés, akkor én azzal már nem foglalkozok.
Még annyit hozzá tennék, hogy az a 18-55 STM végét is MFA-val kellett korrigálni, a 70-200 F4 IS-t pedig mindkét végén, ráadásul ellentétes irányba. (Így jelenleg a MF-hoz igen-igen közeli eredményt hoz az AF közelre-távolra egyaránt (tudom, hogy ezek nem nagy fényerejűek, csak jelezni akartam, hogy a MFA-t mindenképpen számításba kell venni és hogy 1-2 óráig is eltarthat, mire az ember egy zoom objektíveket optimálisra beállít)
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Revolut
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...