Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz .mf #7046 üzenetére

    Egy pillanat...itt úgy látom, hogy több dologban is félreértés van. :U

    A Cullmann Neomax és Hama Traveller mechanikája között semmi hasonlóság nincsen.
    A Cullmann állványnál, a műanyag zsanér alatt én azt az elemet értettem, amin kifordulnak és szögbe állíthatóak a lábak. A Hama megoldása teljesen más, és ott nincs is lehetőség szöget állítani. Amúgy szerintem a Cullmann Neomaxhoz hasonlóan a kis AOKA állvány zsanérja is műanyag. Nézd meg ezen a videón, 4:30 és 5:00 között eléggé ráközelítenek.

    A zár, amiről te írsz, megint csak eltérő: a Hama esetében valóban egy vér gagyi retesszel pozicionálhatóak a szekciók. A Cullmann zárja viszont inkább a MeFoto hyperlock rendszeréhez hasonlít.
    Itt próbálja bemutatni egy tata a Neomaxot, de rossz nézni az ügyetlenkedését. ;] A lényege az egésznek az, hogy a lábak nem szabályos kör alakúak, hanem olyan, mint két félkör, amit egy picit elcsúsztatva illesztettek egymáshoz. Amikor egy csavaró mozdulattal rögzíted a lábakat, akkor ezek az illesztési pontok szorulnak neki a másik csőhöz. A két cső között van egy műanyag betét, de ha ez idővel kopik is, maximum tovább kell forgatni egy picit a záráshoz. Ha gondolod, le tudom neked közelről fotózni, vagy videózni a működését.

    A másik félreértés a kis AOKA állványok csőátmérője: szó sincs 16-19-22-es méretekről. A CMP163C és az eggyel nagyobb CMP163CL csőátmérője is 10-13-16 mm. Ezek a tripodok már agyon vannak könnyítve. Ettől jobban képtelenség a súlyból lefaragni, max. csak akkor, ha lemondasz a gyorscseretalpas fejről, és lecseréled egy 20-30 grammos pici fejre.
    Csak érdekességképpen: a Cullmann Neomax csőátmérői 9-12-15-18-21 mm. Az utolsó szekciót nagyon-nagyon ritkán használom, mert az már piszok vékony, és gyengül az állvány stabilitása...persze, itt már 5 szegmensről van szó, úgyhogy nem is csoda.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák