Új hozzászólás Aktív témák

  • kisduna

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket kérem. Régebben aktívabban foglalkoztam asztali gépekkel, de mára kicsit belevesztem a részletekben. - Régebben, ha az ember jól választott alaplap márkát - pl. ASUS TUSL2-C, akkor az ~minden RAM-mal elment.

    Most vettem egy asus p5g41t-m-le alaplapot, egy 2,8Ghz Dualcore procival (800Mhz), és egy DDR3 GEIL 4GB PC3-10660, CL9-9-9-24 KIT (1,5V) memóriát.

    Feltünt összeszereléskor, hogy a két rammal együtt a gép nem akart monitort kapcsolni. Aztán az egyikkel ment simán, de egy újra próba után már mind a kettővel bekapcsolt a gép, windows 7 is sima ügy volt. A gond az, hogy win7 indításakor, néha újraindul a gép. MEMTEST-ben az egyik Ram elvérzett, míg a másik átment, ugyanakkor nem tudom elhinni, hogy az örök garanciás Geil-lel ennyi gond lenne. KB 4-gépet szereltem össze GEIL dobozos, csicsás RAM-okkal, és ebből kettőnél Memória gond volt. Most már ez a harmadik. Szerintetek ez is kuka, vagy én nem tudok valamit?

    Ha hagyom az SPD-re a beállítást, akkor a KIT nem működik, a CL és társai beállítási lehetőségekből a BIOS-ban pedig a memóriára írt 4 számhoz képest (9-9-9-24) sokkal több van. Azt hiszem bent vagyok az erdőben...

    Egy másik gépnél is hasonló gondom van, ugyan, nem GEIL ramokkal, de 1 GB-volt benne gyárilag és 2-re szeretném bővíteni, vettem is egyet, ami volt a boltban, ugyanakkor pont olyan RAM modult már nem találtam, de nem is izgatott a dolog, hiszen jó emlékeim voltak régről, amikor 3 gyártó 3 különböző méretű ram-ja is elketyeget a gépekben. Mennek még ma is. Szóval, 1+1GB és néha 1-2 naponta kékhalállal elszáll.

    Szerintetek, a Geil a kuka, vagy valami beállítás lesz csak. Mivel próbálkozzak?
    Köszönöm,R

Új hozzászólás Aktív témák