Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBee73
veterán
válasz kolopele #94856 üzenetére
Igaz. Bár nem minden nap küld az ember Stress Tesztet a CPU-ra, hogy izzadjon. Játék alatt is van, hogy 20-25% terhelés van, az is csak 4 magon. (Igaz, csak Diablo 3, meg egy kis WoW, ED fut a "nagyobbik" gépen, csütörtökön, ha hazaértem, megküldöm egy kis SzájerPunk-al. Bár, ott meg VGA limit lesz.)
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
szabolcs1975
aktív tag
-
M4T4D0R
tag
válasz kolopele #94953 üzenetére
Attól mert alázza a mezőnyt 60Hz-en is annak nem az a bizonyítéka, hogy nincs értelme. Inkább arról ad tudomást, hogy akinek megvan a képessége ahhoz, hogy szétalázzon valakit az hasonló körülmények között is alázni fog. Nincs szüksége egy jobb környezetre. A jobb környezet csak tovább emeli a tudást a képességének köszönhetően.
Nekem van 144Hz, 60Hz es is, ég és föld a kettő. Anno mikor "betoppantam" ebbe a topicba vitáztunk erről, de megint előkerült. Nem baj. Ha jól emlékszem veled is.
Van értelme a 144Hz-nek, sőt még a 240Hz-nek is. A kérdés csak az, hogy ki az aki ki tudja használni? Annak akinek nincs jó szeme természetesen feleslegesnek gondolja.
Egy egyszerű példa. Ha van egy ember aki nem látja a piros színt annak hiába magyarázod el, hogy hasonló mint a narancs csak pirosabb, mert értelmetlen. Mint ahogy neked is hiába magyaráznám el, hogy a Gamma sugárzás így meg így néz ki nem tudod akkor sem elképzelni hiába magyarázom el több száz oldalon keresztül. Ha nem látod nem látod és kész.
Millió dolog van amit nem látunk mégis ott van.Tudom, hogy sok a placebo dolog a világban és megpróbálják az emberről az utolsó bőrt is lehúzni. De ez nem placebo.
Sorry a nagy OFF-ért.
-
Ribi
nagyúr
válasz kolopele #94962 üzenetére
Szóval szerinted placebo a magas fps mikor nem is játszol olyan játékkal ahol számit...
Erre szerinted mégis mit kellene mondani?
Egyil linus videoban is van egy srác aki 60 fps-en játszik, megszokta. Nyilván szétkap bárkit, mert profi.
Olyan meg nincs, hogy neked placebo masnak nem, meg a profiknak sem az. Először azt kellene kitalálnod mi is akarsz leírni olyan szavakkal amiknek tudod a jelentését.
Vagy legalábbis jelentésük szerint kellene használni őket.[ Szerkesztve ]
-
VGNGR
senior tag
-
Ribi
nagyúr
válasz kolopele #94970 üzenetére
Nem a monitortól lesz valaki profi. Sőt, nem attól lesz valaki bármiben profi, mert megvan minden eszköze hozzá. Bármilyen szaki profibb mint én ótvar szerszámokkal, de attól még igen is hasznos ha megvan mindenhez a megfelelő. És jóval kényelmesebb ha megvan a "legjobb" az adott feladathoz. Én játszottam RPG játékkal 30 fps-en, mert úgy a VGA venti nem kapcsolt be és valamikor teszteltem, majd 1 héttel később vettem észre, hogy még mindig úgy van. Megszoktam. De az az érzés amikor kivettem az fps limitet hát juj. Azt is "megszokja" valaki hogy minden nap megverik, de ha lehet azért inkább ne.
Az, hogy szeritned valaminek nincs értelme, attól még nem lesz placebo. Off vége.[ Szerkesztve ]
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz kolopele #94970 üzenetére
azt elfogadjuk, hogy te nem látod a különbséget. Még az is lehet, hogy ez érdem, mert pl az agyad megtanulta hozzárakni a hiányzó infot, mint a vakfolt esetében A probléma szerintem az esetedben ott van, hogy el sem tudod képzeni, hogy más esetleg érzékeli ezt, hiszen ha te nem érzékeled akkor nyilván más sem érzékelheti. Erre keresel példákat, hozol olyan embereket akik jól játszanak és szintén nem érzékelik, és ha 1 millióból egy ilyet találsz, akkor őt tekinted mérvaódnak ... ez nagyon messzire vezet szerintem.
-
4264adam
veterán
válasz kolopele #94991 üzenetére
+1
mikor 2007 és 2010 között 3 ezer órám volt a COD4 multiban. 900ft-os genius egérrel 60Hz TN, két magos Athlon , Radeon 9600 pro 256Mb AGP, vidéki 2Mbit net és mindig élmezőnyben voltam, ha még lenne Xfire sokat lehetne linkelni statot. Ping sose volt 60 alatt ma meg 10 felett be sem lépnek inkább
Azota idősebb lettem jobb cuccok Singleplayer és meg se tudok szólalni multiban
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
Idáig 75Hz miatt 75fps-re lőttem be játékot most 110-120 sokkal jobban érezni meg így érteni miért lőttek ki sokszor
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
KAMELOT
titán
Én sem értem ezt a Hz hajszolást, meg a lag ms figyelését. Emberek 90% szerintem szórakozásnak veszi. Nekem a K/D=1/1 néha jobb, de nem fogom a fejemet a falba verni, mert mondjuk xarabb lett vagy vesztettem Sajnos a 144hz+ monitorok közül csak pár darab van, ami a minőséget hozza (jó pénzért). A többi olyan összetákolt szemét.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #94999 üzenetére
azóta már tudom miért volt gyorsabb pár ember és nem lőnek ki
akettő között meg remélem tudod mi a különbség?
[link]
[link]
bár ahogy ismerlek neked mindegy azért se tudunk zöld ágra vergődni[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz kolopele #95040 üzenetére
tapasztalatom szerint az adaptív szinkronizáció határozottan érzékeny a cpu limitre, és sajnos egy 2070supert már qhd-ban sem képes nomálisan kihajtani egy 3600-as ryzen, arról nem is beszélve, hogy 300e vga árak mellett 10-20%ot egy vga-ban hagyni elég nagy luxus. Én a monstani vga árakkal számolva, és adaptiv szinkronizáció mellett biztosan nagyon ügyelnék a vásárolandó cpu-k egyszálas teljesítményére.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz kolopele #95040 üzenetére
Mondjuk az 50 fps minimum akkor nem tragédia, ha ritkán van nagyon, vagy ha van g-sync.
abban igazad van, hogy máshogy reagál az adaptiv-sync az ilyen jellegű droppokra, de pl minben 60fps felett vagy akkor konstans 60hz-en észre sem veszed ha cpu limitbe kerülsz, adaptiv szinkronizácó esetében pedig rögtön látod 80 képnél is drop-ot. Ennek az az oka, hogy a cpu frame time-ok közötti szórás sokkal nagyobb ming a gpu frame-time-ok között, amit az adaptív szinkronizáció szépen lekövet. -
szabolcs1975
aktív tag
válasz kolopele #95049 üzenetére
Más kérdés persze, ha konstans 144 fps a cél, de oda már inkább kell VGA.
https://www.youtube.com/watch?v=u4nO6taDLps
azaz gyak az egyik cpu sem tudja a 144 fps-t. Címtől függően 80-130 fps között vannak és nagyon jó szívű voltam mert valójában a min fps-eket kellene néznem. És ez a szám akkor sem lesz több, ha 3090-et teszel melléjük és akkor sem 1050-et, és akkor sem ha felveszed a felbontást, és akkor sem ha le. Van ahol az objektuomokkal játszhatsz, de ne vicceljünk már. Ez azt is jelenti, hogy már a top cpu-k is kevesek függetlenül a vga-tól és a felbontástól. Konkrétan az, hogy az rdr2-ben egy mai top cpu 100 kép körül tud átlagban és 60 körül min-ben, ami édes-kevés.
[ Szerkesztve ]
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz kolopele #95078 üzenetére
Ettől még a 3600 nem lesz gyorsabb
gondolom a játékokra értetted, mert ezen felül általában gyorsabb.
Egy 1060 - as kártya mellé meg akár egy 6700 - as proci is elég
egészen pontosan a 1060as kártya elég gyenge ahhoz, hogy ne látszódjon, hogy a proci is kevés. De egyébként biztosan nem lesz benne erősebb kártya? Ennyire pesztimisták vagyunk a vga árakat illetően ?
részemről maradnék az univerzális megoldásnál. Ha én összesen kb +10e forintért egy olyan lapot kapok, amibe gyak minden cpu generációt belerakhatok, akkor én azt preferálnám, de sajnos én nem vagyok egyetlen brand mellett sem elkötelezve
[ Szerkesztve ]
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz kolopele #95081 üzenetére
nem állítom, hogy fekete-fehér ... döntse el. Én most ryzen-t vennék, de mondjuk amikor a ryzen 90e volt, akkor én is 10400-ast vettem volna. Szerintem egyébként nagyon kellemetlen, hogy az intel mégiscsak meghuzta az egy cpu/generáció megoldás. Ez elvi kérdés is nálam, ezért lehet jobban súlyozom, mint indokolt lenne.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz kolopele #95093 üzenetére
Az msi tomahawk vrm-je ár/teljesítményben elég korrekt, de valóban igaz, hogy a zen3-hoz sem elég bármilyen b450-ös.
a második kérdésre, a fenti alaplap b550-es változata már +50e, ha valaki esetleg húzni is szeretné, vagy egyszerűen biztosra akar menni, akkor én is inkább ezt ajánlanám De nagyon jó b450-es lapok vannak, intel mércével semmi pénzért, ami azért is fura, mert ezek az alaplapok több cpu generációt is támogatnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
VirsLee
Topikgazda
válasz kolopele #95228 üzenetére
Két dolog, mert megint write-only módban felejtetted magad.
1. Te irtad be először a 10600-at, nem én
2. Megint belinkeltél egy játéktesztet, mikor biztosan tudjuk, hogy nem fog játszani a géppel, csak dolgozni fog vele Ott pedig legtöbb esetben nagyon jól skálázódik az órajellel a teljesitmény.[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
Topikgazda
válasz kolopele #95261 üzenetére
No, őrizzük meg a komolyságunkat. Csak azért szoktalak lehurrogni, mert általában ezt-azt kifelejtesz a kérdező körülményei közül.
Pl. most is láthatod, hogy nem azt írtam, hogy nincs jelentősége a 2666MHz-es RAM-nak, csak azt, hogy ha nem Z-s lapot vesz, akkor ne vegye meg az itt felajánlot 4266MHz-es RAM-ot 45k-ért, mert bőven elég a 3000MHz-es 26k-ért. B-s lapban mindkettő 2666-on menne. -
perempe
addikt
-
Qtya123
őstag
válasz kolopele #95362 üzenetére
Nekem a Bf5 multiban mikor beesett 144-ről mondjuk 80-ra sync-es monitoron megmondom őszintén nem sok mindent vettem észre.
Viszont magát a 144 Hz-et a 60-al szemben nagyon is észrevettem. Gyakorlatilag már egy egér mozgatás, vagy szöveg görgetés is más világ 144 Hz-en, mint 60-on, nemhogy a játék. Legalábbis nekem. A feleségem észre sem veszi.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
olymind1
senior tag
válasz kolopele #95374 üzenetére
Igaz még nem láttam 144 Hz-es panelt (csak régi 100Hz-es CRT-t ), jelenlegi 60 Hz-es IPS paneles monitoromon igaz hogy a 60 fps simának tűnik rajta és a játék is sima érzést kelt, mikor megvan a 60 fps, tehát folyékony, de mellé rakva egy 60 Hz-es TN panelt, a TN panel tisztábbnak élesebbnek kivehetőbbnek tűnt mozgás közben a tartalom, még egy 60 fps-es youtube videó is.
Én arra gondolok, talán valami ilyesmi lehet a 60-ról a 144-re való ugrás is, a folyékonyság érzés megmarad vagy még növekszik is, közben tisztul a kép mozgás közben. Gondolom nem csak a 60 Hz / fps számít, hanem a pixelek/panelek reakcióideje is.
-
KAMELOT
titán
válasz kolopele #95395 üzenetére
Nekem simán maradt volna az előző lap, de mivel tuningnál kicsit többet vesz fel az új cpu, ezért kellett cserélni.
3 éves volt, de simán még 3 évet kibírt volna az alaplap. Most lesz a házam 6 éves és marad is még sokáig!
Következő cpu váltás, amikor már lesz 36/72[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Pkc83
őstag
válasz kolopele #95395 üzenetére
Én többek között ezért választottam egy jobb x570-es lapot egy
3600xt-vel. Ha már kevésnek érzem akkor veszek bele egy 5xxx-es procit
és semmi mást nem kell cserélnem persze ha csak nem megy valami tönkre.
Viszont előreláthatólag még 3-4 évig biztos elég lesz egy proci cserével majd
jövőre, bár jelenleg nem érzem szükségét még annak sem.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel