Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
JJJ
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy mi most a best buy a processzor piacon?
Intel vagy AMD vonalon érdemes elindulni? (teljesen új konfiguráció lenne)
Amiket addig felkeltették az érdeklődésemet, az a Phenom X4 955/965 illetve az i3 2100/2120.
Ilyen árkategóriában szeretnék találni vmi, de nem feltétlenül ez előbb említettek közül.
Melyik érdemes most venni?
Tuningolni nem igazán szeretnék, de ha megbízhatóan lehet, anélkül, hogy 20e forintos hűtőt kellene rá vennem akkor természetesen ez nem hátrány.
Segítségeteket köszönöm előre is!
Üdv, J -
tookie
tag
Sziasztok!
Nekem egy eléggé ősi alaplapom van, (PCChips M935D) amibe Intel Celeron 1700 Mhz- es processzor van. Az érdekelne, hogy lehet-e ebbe nagyobb processzort tenni, ha lehet akkor tudnátok abban segíteni, hogy milyet.Tudom, hogy szarból várat építeni nem lehet, de ha tudok rajta valamennyit javítani az jó lenne. Előre is köszi a válaszokat.
-
JJJ
csendes tag
válasz GaborGh #31354 üzenetére
Felmerült ezek kapcsán még pár kérdésem.
Ha a tuningolhatóság nem szempont, akkor inkább Intel vagy AMD?
965 megér némi plussz költséget a magasabb órajele miatt?
Láttam, hogy többen panaszkodtak az AMD gyári hűtőire. Ha csak alapórajelen használom, akkor azért teszi rendesen a dolgát, vagy arra sem alkalmas? Zárt házban mennyire zavaró esetleg a hangja? -
csucsbicep
nagyúr
2100 jó proci, ha vki nem tuningol. Hűtőt sem kell cserélni. Illetve az 1155-ben egészen a elmehetsz az i7-ig, ha kevés lenne a cpu.
Ha mégis tuningolnál, akkor 955BE, mert azt csak szorzóemeléssel is tudod egyszerűen húzni. Ha komolyabb megcibálod, akkor kell rá egy erősebb hűt, főleg, ha halk működést is akarsz közben. Viszont, ha AMD-t veszel, akkor AM3+os lapban gondolkodj sztem, mert ahhoz jó a Bull és a következő generációs is jó lesz a hírek szerint.
-
bluyoo
nagyúr
válasz tookie #31355 üzenetére
Csak M935DLU amiből van V1.2 és V2.0
és M935G típusú lapot találtam a gyártó lapján.
Hátha valamelyik.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
papajoe007
tag
Sziasztok!Platformváltás előtt állok,ezek versenyeznek egymással: Core i5 760,Core i7 870,vagy Intel Q9550!Szerintetek?Csak játszani kellene
[ Szerkesztve ]
PlayStation3 Slim 320Gb
-
GaborGh
őstag
válasz papajoe007 #31360 üzenetére
Core i5 760
-
FireKeeper
nagyúr
válasz papajoe007 #31360 üzenetére
LGA1155 nem játszik? én már semmi pénzért nem vennék LGA1156-ot.
#31364: az tény, hogy nem sokkal gyorsabb, de ha már új platformra váltasz, akkor olyanra válts, ami még legalább életképes.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
papajoe007
tag
válasz FireKeeper #31363 üzenetére
Hááát.......max i5 2500....de ugy hallottam ezek a szandik nem hoznak anyira észrevehető gyorsulást játékban pl egy i5 760 szemben sem.........
PlayStation3 Slim 320Gb
-
FireKeeper
nagyúr
válasz papajoe007 #31364 üzenetére
vagy várjál, az adatlapodon LGA1156-os konfig van írva. az aktuális? nem hiszem, hogy az jelenleg bármire kevés lenne, inkább VGA-fronton kellene erősítened.
#31366: max akkor mondanám, hogy fizess be egy LGA1156-os natív négymagosba, ha viszonylag keveset kell ráfizetned. egyébként meg tartom magam ahhoz, hogy egy erősebb videókártyával magas beállításokkal nem lenne CPU limited.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
papajoe007
tag
válasz FireKeeper #31365 üzenetére
Hát az az igazság,hogy valós négymagosra váltanék....
PlayStation3 Slim 320Gb
-
tookie
tag
Ha az 1.7 Intel celeronról 2.8-asra váltok érezhető lesz a különbség?
-
bluyoo
nagyúr
válasz tookie #31359 üzenetére
Ezek a modellek támogatják.
Én M935D-t nem találtam csak M935DLU típusút.Biztos pontosan az a neve?
(#31367) tookie
Szerintem igen.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz papajoe007 #31366 üzenetére
Mivel jelenleg is 1156-ban vagy az adatlapod szerint i5-7xx-et vegyel.
-
GaborGh
őstag
válasz papajoe007 #31362 üzenetére
Azt mondtad csak játékra kellene, az i7 játékok alatt már nem hoz plusz teljesítményt az i5-höz képest.
760 vs 870 szinte fej-fej mellett teljesítenek.
[ Szerkesztve ]
-
papajoe007
tag
Köszönöm a válaszokat,maradok az i5 760-nál!
PlayStation3 Slim 320Gb
-
JJJ
csendes tag
válasz csucsbicep #31357 üzenetére
Inkább AMD mellett maradnék, mert eddig mindig ilyen platformom volt, és nem csalódtam még eddig benne.
Még egy utolsó dolog lenne:
inkább x4 955(30e) + 1 megfelelő hűtő (7e körül) hogy húzni is lehessen vagy alapból magasabb órajelű x4 965 (32ért).
Melyiket ajánljátok inkább? -
JJJ
csendes tag
válasz csucsbicep #31375 üzenetére
csucsbicep és GaborGh!
Köszönöm válaszaitokat!
Segítségeteknek hála megszületett a döntés, a 955 mellett maradok.
Köszönöm ! -
Begi
senior tag
Sziasztok!
Masik topic eleg kihalt igy itt is felteszeem a kerdest.
Valaszokat elore is koszi!
-
Mankó
veterán
Vegyél egy olcsó 11550-öd H61-es lapot meg egy G530as celeron procit alá 4gb ddr3-al és 30 k-ból kijössz. Új, van róla számla, és garanciális.
Teljesítményben kb. ugyanott van mint a 8400-as, de ha még sem, akkor a későbbiekben még sok mindent alá pakolhatsz. A 775-be meg már csak a 4 magos procikat rakhatod 30 és fölötte árakon. -
tookie
tag
melyiket vegyem meg: P4 - Northwood
P4 - Willamette -
nagyúr
válasz tookie #31384 üzenetére
Northwood-ot.
- újabb technológia
- L2 cache 512k a Willamette 256k-jához képest
- 130 nm-es csíkszélességű technológia a 180 nm-eshez képest
- kisebb fogyasztás
- kisebb hőtermelés
- magasabb tuningpotenciál[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Mankó
veterán
Én is ezt csinálom most.
6850 alá elég lehet az i3-2100 is. Tuning lapnak csak a 2500k esetén lesz értelme.
Nincs olcsóbb i5, mindegyik 45 környékén mocorog, s akkor már inkább 2500k.Én is sokat variálok, mert vagy kicsi proci + jó lap, vagy nagy proci és kicsi lap.
Sokat nem akarok ráfizetni, mert a felhasználás (csak flash játékok jelenleg) nem indokolja a nagy gépet, de jó lenne azért helyesen is dönteni. -
Begi
senior tag
Igen ezzel én is igy vagyok.
Elsőre úgy gondoltam, hogy inkább veszek jobb lapot és kisebb procit most, aztán majd egy nagyobbat később, minthogy a lapot is cserélni kelljen prociváltásnál.
De aztán meg arra gondoltam hogy nincs sok időm játszani, igy lehet felesleges. És akkor vegyek egy közepes lapot és egy közepes procit.
Árakat megnézve meg borzasztó hogy mi történik. (Euro-HUF) -
Mankó
veterán
Visszatettem az órajelet most 8*500-ra, mert sok mindent csinálok egyszerre. Sokkal pattogósabb lett a rendszer.
Belefuthatok egy olyan szituba, hogy ha i3-ast veszek, hogy lassabb lesz a rendszer, avagy nem lesz ennyire fürge, mint a 8*500-as beállításnál az E8400-as esetében?
Ezt nagyon jó lenne előre tudni, mert én is szeretem ha pattogós a rendszer.
Esetleg valakinek ez irányú tapasztalata? Nem lenne jó, ha hétvégén már azon járna az agyam, hogy miért nem a 2500k-t vettem.
-
tookie
tag
A gépembe most rakok egy Pentium 4 2,80ghz/512/533-as processzort. A gépemben 1g 400mhz ddr sdram van. Ezt is ki kell benne cserélnem?
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gépfejlesztés elött vagyok.
2 tök egyforma gépet szeretnék.(játék alatti teljesítményben)
A mostani gépemet felujítani: (E6400~3Ghz-en Hd 4850, 4gb Ram)
És egy tök ujjat ami már LGA 1155-ös lenne mondjuk egy Core i3-al vagy egy hasonló teljesítményű procival.
Egy HD 5850-5870 szintű VGA-hoz kell a 4 mag vagy elég a 2 is?
1280x1024 be szeretnék futtatni minden játékot maxon úgy hogy 30-35 fps alá ne essen a sebesség. (szóval úgy hogy állandóan jól fussanak )
Különösebben nem akarok egekbe szaladó magas FPS számokat meg nem akarok rekordokat se döntögetni. Szóval nem gond ha egy játékban 40-50 FPS a max mert proci limitbe szaladok.Azért kérdem mert a 2 mag mégis csak költség hatékonyabb mint a 4[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
vanye
senior tag
válasz Pöttön #31393 üzenetére
Játéka válogatja, melyiknek hány mag kell. A Crysis 2 pl. elfut kettőn is, de maxra tekeri őket; a GTA 4 néggyel érzi igazán jól magát, noha kettőn is elmegyeget. És így tovább... Talán ha megosztanád velünk, miket is futtatnál, akkor egyel mindjárt beljebb is lennénk.
De ha engem kérdezel, egy 5850/5870 alá én négynél kevesebb magot nem raknék.Stern des Südens!
-
Pöttön
őstag
Értem.
A Legfontosabbak: Battlefield 3, Modern Warfire 3, Starcraft 2. Régebbiekből Crysis, GTA 4.
Előbb utóbb úgyis lenne mindkét gépbe 4 magos proci csak mondjuk egy 1 év mulva.
Mert a pénztárca tartalma nagyon mérvadó most. próbálom költség hatékonyan felújítani a masinát.És úgy gondolom hogy a GPU az fontosabb játékok alatt mint a proci.
És hogy ne keljen ez idő alatt játékokból böjtölnöm szeretném hogy minél erősebb legyen a gépem.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Majkee84
aktív tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e lecserélnem az aláírásomban szereplő konfigot egy sandysre, ha a gépet csak játékra használom? I5 2300 illetve I5 2500k-ban gondolkodom.
Steam / Origin / Discord / RSC / PUBG : Majkee84
-
vanye
senior tag
válasz Pöttön #31395 üzenetére
BF3 bétájának (úgy tűnik) elegendő a két mag is. Az MW3 ma még ismeretlen tényező. A Starcraft 2 is beéri két maggal. A GTA 4 lehet itt az egyetlen, aminek a két mag kevés lehet... Ha utóbbival rendszeresen játszol/játszanál, akkor megfontolandó lenne egy valódi négymagos CPU. Amúgy az a megállapítás, hogy a játékoknak elsősorban GPU kell, az abszolúte helytálló.
Stern des Südens!
-
vanye
senior tag
válasz Alister71 #31399 üzenetére
Crysis 2 DX11 Ultrával nem is nagyon vitatkoznék. Az persze más kérdés, hogy a DX11-es patch-cset megéri-e feltenni... BF3-at nem próbáltam, ezért is linkeltem róla performance testet. Aztán mivel a fórumtárs "pénztárca tartalma nagyon mérvadó", ezért gondoltam, hogy egy ilyen '5850/70 + 2 magos proci'-felállás imitt-amott egy röpke évig még működne is. Főleg, hogy a gémek 1280*1024-ben lennének hajtva.
Stern des Südens!
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Politika
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- NVIDIA® driverek topikja
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest