Új hozzászólás Aktív témák

  • grodar

    csendes tag

    válasz epzon #6188 üzenetére

    Köszönöm a válaszokat. Tekintettel arra, hogy várhatóan alacsony lesz a nyomtató kihasználtsága, meg van rá az esély, hogy az induló készlet kibírja a garancia idő végéig és ilyen alacsony lapszámnál nem biztos, hogy megéri kockáztatni nem eredeti tintával.

    Visszatérve az eredeti kérdésre és a már hivatkozott készülékekre a leírt szempontok alapján Te melyiket javasolnád nekem: az Atala által említett Epson MX14 multis mono lézert, vagy kb. dupla induló árban az L210-et (tudom, hogy ez színesben is tud nyomtatni, illetve kb. 10.000 oldalra elég az induló készlet, míg az MX14-nél csupán 1-2.000 oldalra). Ha hozzászámolom az MX14-hez azt a kb. 3-4 kazettát, amivel hasonló nyomtatási mennyiséget tudok produkálni a gyári normák szerint, akkor össz. költségben kb. ugyanott vagyok.

    Viszont azt is figyelembe kell vennem, hogy 10.000 oldal (vagy vegyük ennek 2/3-át mert tegyük fel nagyobb lesz a lefedettség mint 7-8%), szóval 6-7.000 oldal nekem akár 8-10 évre elég lehet. Ennyi idő alatt viszont kérdéses, hogy a tinta állapota hogyan változik, használható-e még.

    Szóval ezek figyelembe vételével Te mit ajánlanál nekem?

    Előre is köszönet a válaszért.

Új hozzászólás Aktív témák